poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2012 .



Copilariei
personale [ Gânduri ]
Scrisori

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Bombonik ]

2003-03-19  |     | 



Copile,
Inchide ochii si ingaduie privirii tale sa se scalde in nemarginirea unui tablou inghetat si pasiv:un cer pe al carui obraz pur, ingreunat de nori atarna toate visele tale pierdute sub nisipul clepsidrei.O salcie carand cu lacrimi de sange sa paraseasca lanturile pamantului si povara cerului pentru a se lega de cer si a purta pe veci pamantul,usor ca un sarut in visarea vantului. Copile,in lacrimile tale vei citi adevarul inchegat al vietii scurgandu-se pe pielea-ti de matase roz, impurpurata de prima scrisoare de dragoste si de caldura semineului ce o va transforma in cenusa. Batran ce isi ascunde amintirile in raftul cu jucarii al nepotului,glasul dulce al unei povesti cu zmei si cai luminandu-i calea spre o printesa,vis tesut cu fir de nor pe oceanul in care soarele isi incalzeste trupul frant asteptand seara in care visele vor arde,torte inmiresmate calauzind tanarul pe aleile sperantei.Orhidee otravita de propriu-i parfum,privind pentru ultima data lumea ce incercase sa o cucereasca, in timp ce soarele isi adanceste razele sub masca noua a intunericului.
Copile, priveste-ti lumea inecata de neguri,tristete si nori.Priveste-I ochii de melancolie drogata si lasa-ti imaginatia sa o transforme in paradisul pierdut al unei Antartide cladita pe vise si fericire.Primeste-I mana hada si rece cu sarutari fierbinti,piaptana-I pletele inlemnite cu genele-ti pure si stralucinde.Asculta-I glasul de tunet pentru a-l transforma in tremurul unei corzi de chitara. Priveste moartea in ochii ei mari si dulci,vestindu-ti o liniste totala, vesnica si alung-o,caci ea este singura care iti poate curma iluzia unei vieti.
Dar nu uita,copile,surasul soarelui,sarutul ploii,mangaierea vantului,caci acestea-ti vor fii singurele leacuri mustind de adevarul unei inocente uitate mie.
Acum dormi,si viseaza adevaruri pe care ceilalti le vor transforma in minciuni.Dormi si viseaza-ti viata.Dormi.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!