poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3939 .



Iertați greșelile noastre !
personale [ ]
Scrisoare deschisă Editorului Șef

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2006-07-21  |     | 



Stimate domnule Herinean,

"Iertați greșelile greșiților noștri". Iertarea este divină.Posibilitatea de a înțelege și a accepta chiar opinii cu care nu suntem de acord la fel.
Avem cu toții simpatiile și antipatiile noastre. Poate că la un moment dat am supărat pe cineva. Poate că la un moment dat am făcut ceva care nu trebuia făcut. Dar acest lucru nu trebuie să obtureze activitatea noastră principală pe acest site, activitate legată de cultură. Producem cultură, fie că vrem fie că nu. Așa cum cele n maimuțe care scriu vor ajunge la un moment dat să-l reproducă pe Shakespeare așa și noi- unii din noi vor rămâne- să sperăm că nu doar în paginile unor cărți.
Ce vreau să spun cu acest lucru ? Că o anumită "cenzură" legată de lucruri mărunte ar trebui să fie înlocuită de o politică de înțelegere- și de ce nu- de colaborare reciprocă.
Au avut dreptate cei care mi-au coborât nivelul ? Este greu de spus- prima dată am răspuns unui comentariu care mă enervase cu un comentariu vulgar- recunosc. Nu a fost cel mai vulgar comentariu de pe site dar a fost un comentariu vulgar și nedrept. Cred că atunci au avut dreptate. Apoi am fost acuzat că fac politică pe site. Cu toți facem- chiar fără să vrem. Facem politica culturii pe care o producem- mai bună sau mai rea. Oricum, nu mai fac demult politică pe site.
Am fost acuzat că prin scrierile mele "denigrez" țara. Este o tâmpenie. Nimeni nu poate denigra țara prin scris- țara poate fi denigrată doar prin fapte- și nimeni nu denigrează România mai bine decât oamenii politici.
Ultima "micșorare" de nivel- la -20- a avut loc datorită faptului că am răspuns - referindu-mă strict la opera preopinentului- unor comentarii injurioase care mă făceau inclusiv țigan "Aven amentza, domnule Gălățeanu" și pentru faptul că am reprodus un articol dintr-un ziar local. Este acest lucru un păcat capital ? Sincer n-aș crede. Dar poate că nu pot să judec eu acest aspect.
Mă doare această reducere de nivel. Am constatat că anumite comentarii- cum ar fi cele de ieri- care erau perfect justificate de materialul comentat- dispar pur și simplu. E păcat. La fel de păcat ca și necesitatea de a publica totul sub titulatura de "personale". Și imposibilitatea de a comunica cu cititorii mei.
Nu port pică nimănui. Apreciez activitatea editorilor- chiar dacă sunt convins că există anumite simpatii și antipatii. Dar aș vrea să pot scrie. Respectând evident niște reguli.Aș vrea să existe niște explicații acolo unde am greșit- și nu o sabie a lui Damocles care să urmărească în permanență pedepsirea unora.
Dați o amnistie, domnule Herinean. Fiți dumneavoastră acel arbitru suprem generos- și lăsați-ne să scriem. Dați ultima amnistie- redați-ne nivelele.Promitem că vom fi cuminți.

Cu respect,
Eugen Gălățeanu

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!