poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1935 .



Revelații (IV)
personale [ ]
Expresiile abisului Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [revelatie ]

2009-03-12  |     | 



Sunt depășit complet cînd mă gândesc la mine, la Dumnezeu, la mine, la semeni. Dacă El ar fi atins de durerile uitărilor sale, percepând tristețile copleșitoare, și-ar abandona defintiv creația; ar alege părăsirea raiul promis preferând exilul în absurdul incertitudinilor Lui.
*
Autocunoașterea nu este posibilă fără așezarea sufletului golit de trăiri în complexitatea tragismul existențial. Intensitatea frământărilor indusă prin autentificarea dramei echivalează cu căderea Lui din înaltul cerului, sfărâmând rugile uitate-n Zidul Plângerii.
*
Tot ce mă urmărește din trecut, tot ce nu am putut închide pe tărâmul uitării mă alungă din apropierea vieții. Sunt convins că dacă am conștientiza că sinuciderea l-ar sărăci pe Dumnezeu, l-am pedepsi impunându-i astfel compania inconștienților.
*
Cu cât dovedesc mai multă indiferență față de semeni, cu atât mai mult simt dojenile educației creștine în care am fost crescut. Nu de remușcari duc lipsă ci de posibilitatea de a-mi mai iubi semenii, sau pe mine. Narcis nu a fost pedepsit pentru iluzia egalității cu Dumnezeu, ci pentru iubirea de sine, dinaintea Lui. Cel mai la îndemână lucru care-ți rămâne este a-ți împărtăși iubirea atunci când nu o simți.
*
A fi incapabil de iubire este ca și cum ți-ai scoate sufletul la licitație. Atunci, nu contează cine dă mai mult, ci cine suportă atâta nefericire. A iubi unul ca mine este ca și cum atunci când inima ta stă să cedeze ai accepta un transplant de singurătate. Și unde poți fi singur, decât dincolo de viață!?
*
Nu te poți salva de tine însuți câtă vreme gândești primordial la semeni, dinaintea ta. Singura diferență este că de tine nu îți e milă niciodată. Astfel mai poți fi salvat de mediocritate.
*
Când suferințele sunt atinse de logică, sufletul primește dimensiuni geometrice. Din nefericire nu am nici un cunoscut care poate suporta la nesfârșit claustrofobia geometriei sufletului.

Cluj Napoca
martie, 2009

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!