poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1171 .



Despre Euro 2008
personale [ Jurnal ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [IulianPluteanu ]

2008-06-07  |     | 



Anglia,
7 iunie, anul de grație 2008.
Zi tristă pentru locuitorii din insulă, zi mult așteptată de iubitorii de fotbal de pe întregul continent, azi la Euro 2008 începe bătălia pentru supremația Europei.
Câtă frustrare poate fi în sufletul englezilor, inventatorii fotbalului, când privesc la televizor un eveniment ca Euro 2008 la care ar fi trebuit să fie în tribune cântând mărețul imn al fotbalului englez: YOU NEVER WALK ALONE!
Și câtă durere când un post de radio, ironizând rata emigranților polonezi in UK, îndeamnă suporterii englezi să-și cumpere steaguri în culorile Poloniei, spunând cu un gust amar:
- Oricum în UK sunt mai mulți polonezi decât englezi!
În clipul de prezentare al televiziunii engleze pentru 2008, România e prezentată ca outsider și cu câteva greșeli,dar ce frapează în mod neplăct e în finalul clipului când pe fundal apare o poză cu câțiva bărbați colorați cu burți mari și lanțuri groase de aur.
În ciuda acestui fapt în reclama pentru cine va câștiga Euro, un englez de pe stradă spune pe jumătate râzând:
-România! Pentru că ar fi amuzant!
Inima îmi tresare la auzul numeleui, chiar dacă nu sunt mulțumit cu comentariul.
Poate că omul știe prea bine că România e în grupa morții, alături de Franța, Italia și Olanda, toate trei aflânduse în top 4 al câștigării Euro 2008 în ordinea:
1 ITALIA
2 FRANÞA
3 PORTUGALIA
4 OLANDA
Portugalia fiind favorita lor datorită celui mai bun jucător de pe planetă, din punctul lor de vedere, Cristiano Ronaldo, iar Croația nefiind menționată în top deoarece i-a lăsat acasă pe englezi în favoarea rușilor.
În ciuda clipului de prezentare al României, care nu ne pune într-o lumină prea favorabilă, făcându-ne țigani într-o țară care nu știe prea multe despre noi, în dimineața asta un prezentator de sport al televiziunii engleze, BBC, a declarat sus și tare că el susține România, chiar dacă Italia crede că va câștiga Euro 2008, deoarece într-o vizită de acum câțiva ani în România a fost fascinat de frumusețea naturală a peisajelor și oamenilor.
Frumoase vorbe din partea unui englez, care gâdilă mândria de a fi român într-o Europă în care numele de român a fost cam prea terfelit la toate nivelurile.
Întrebând în stânga și-n dreapta cea ce știu despre România am fost neplăcut surprins când majoritatea îmi răspundeau că ei erau siguri că Budapesta este capitala României.
În rest cam asta e tot ce știu ei despre țara noastră:
-DRACULA
-CEAUȘESCU
-HAGI
-DAN PETRESCU (care este foarte apreciat aici)
-ILIE NÃSTASE
și că România are cele mai bune gimnaste.
Dacă Hagi și Dan Petrescu sunt priviți ca mari fotbaliști aici, despre Mutu care a jucat la Chelsea, își amintesc ca de un drogat și un fotbalist de duzină.
Cu speranța că briliantul le va demonstra că e un mare fotbalist care va duce România cât mai sus la Euro 2008, închei strigând cât mă țin plamânii:
-HAI ROMÂNIAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

P.S.-Dacă batem Franța o să ies cu steagul României în centrul orășelului în care locuiesc!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!