poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2385 .



Bercelona
personale [ Jurnal ]
Diminețile unei profesoare stresate

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [necko ]

2008-02-03  |     | 



Coffee dragă, am intrat în acest oraș uriaș cu microbuzul nostru timid și neștiutor. Aveam doar o adresă unde trebuia să ajungem, așa că, la fiecare semafor sau blocare în trafic, șoferul scotea capul pe geam și întreba. Primea un răspuns din care nu înțelegea nimic și mergeam mai departe. Era totuși foarte interesant, ne uitam pe geam la mașinile care treceau pe lângă noi și copiii remarcau, cu mult amuzament, diverse ipostaze: o doamnă, cam de 60 de ani, cu o mâna își rimela genele în oglinda retrovizoare, în timp ce cu cealaltă, sprijinită pe volan, înainta în coloană. Un tânar își rodea cu multă poftă unghiile de la o mână, iar o fetiță și un băiețel ne-au făcut cu mâna din spatele unei alte mașini.

În sfârșit am ajuns la adresa unde eram așteptați și unde urma să ne cazăm pentru o noapte. "Marti Codolar", sau la "Granja Vieja", este un loc istoric din Barcelona, capitala provinciei catalane. Prin acest loc, ce datează din sec. XV, au trecut călugării jeronimi care s-au stabilit aici, au înfrumusetat locul, dându-i o aureolă mistică de mânăstire și transformându-l într-un încântător loc de recreere și educație. Aici își desfășoară activitatea fundația "Hijas de Maria Auxiliadora", împreună cu Familia Salesiana, în spiritul conservării acestui loc ce aparține istoriei Barcelonei. Pe acest domeniu se află un adevărat parc, alcătuit dintr-un mozaic de grădini în trepte, pline cu palmieri, portocali, tei, mici iazuri cu pești, brotăcei și broscuțe țestoase, statui și monumente închinate zeilor. Aveam senzația că ne aflam în grădina paradisului.

Am primit cheile de la camerele micuțe, la etajul 6 (într-o cladire mai noua), camere cu câte două paturi, o baie, o masă, două scaune, un dulap și-atât. Ba mai era ceva. Un crucifix mic pe perete. Am ridicat jaluzelele și am deschis geamul. Și Barcelona ni s-a arătat în toată splendoarea ei, cu ale sale cartiere așezate în trepte, casele roșii și blocurile înalte, trecut și prezent laolaltă.

Fără însă să pierdem prea mult din timpul nostru atât de prețios, am facut rost de câte o hartă a metroului barcelonez, am stabilit câteva puncte de interes și, liber ! Fiecare și-a petrecut timpul cum a dorit.

Ne-am pus costumele de baie în rucsaci și, împreună cu câțiva copii, am luat metroul cu destinația Barceloneta - PLAJA! E tare fain în metroul din Barcelona! În momentul în care îți cumperi tichetul, primești și harta orașului cu traseele de metrou. E imposibil să te încurci. Se circulă bine și repede și vezi o mulțime de oameni care mai de care mai interesanți, de toate națiile, culorile, vârstele, oameni bogați și oameni săraci, toți laolată într-un mix colorat și năucitor.

Ce zici, coffee dragă!? este că ți-ar fi plăcut și ție să stai într-o ceașcă mare, ornată cu desene spaniole, cu o umbreluță deasupra, aburind leneș și să-ți amesteci aroma delicioasă cu aerul sărat cu miros de portocale, pe masa unei terase, printre palmierii de pe malul mării Mediterane? Deocamdată mulțumește-te cu ceașca mea cu clovni si baloane colorate și mai ai răbdare până mâine, să-ți povestesc ce minunat ne-am petrecut ziua mai departe.

Pe mâine, draga mea coffee!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!