poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1463 .



Gânduri pentru ani mulți și buni (12)
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Constantin ]

2005-11-24  |     | 



Îmi povestea cu ani în urmă un vecin, pe care îl vedeam foarte bătrân, că va veni sfârșitul lumii. Mă gândeam că binecunoscutele încercări biblice prin potop sau foc nu ar fi prea probabile pentru că sunt pompieri și vapoare mari care ar salva lumea de la pieire definitivă. Îmi era foarte clar că ne-o facem singuri și probabil că vom pierde și cele mai mărunte urme de raționament corect, ne vom pierde mințile și vom deveni nebuni fără să mai fim în stare să ne conducem corpul fizic și emoțional așa că vom distruge singuri totul în noi și în afara noastră.
Pentru ca să avem un răspuns la o întrebare, mai întâi trebuie să știm ce să întrebăm, cui să adresăm întrebarea, să înțelegem răspunsul, să aplicăm sfatul răspunsului dacă noi inițial nu am avut idei și să fim recunoscători celui care ne-a ajutat să găsim o soluție. Dar ca să primim ceva mai întâi trebuie să dăm, să dăm ce vom fi în stare să dăm și apoi să cerem. Dacă mai întâi vom lua, sau vom cere, apoi vom plăti oricum și dacă nu avem controlul trocului vom plăti cu sănătate. Așa că înainte de a primi trebuie să dăm.
Primordial pentru noi este să fim sănătoși, să trăim mult și bine. Avem o comoară fantastică dată de Dumnezeu, corpul fizic și emoțional (da, sunt două și de noi depinde dacă facem doar unul singur,dacă le iubim pe amândouă). Întrebarea trebuie să o adresăm numai celui care ne-a dat viața, răspunsul clar este să ne iubim pe noi și pe cei din jurul nostru, să credem că iubirea este singura comoară.
Am auzit o întâmplare foarte tristă. Un om cu o stare materială destul de precară a încercat să facă averi, că doar treuie să fie și el în rândul lumii. A furat cât a putut, acum le explică toate ca afaceri, a înșelat cât a putut, spunea că tot afaceri sunt și astea, a luat bani împrumut și nu a mai plătit nimic niciodată înapoi și natural că are cu ce să se laude, dar cu lucruri în afara lui. Pe el nu s-a iubit (zicea că are zeci de nopți nedormite de gânduri sau de muncă) și are diabet, două operații pe cord și tensiune aiurea. Pe cei din jur nu i-a iubit și spune că tot ce a făcut, a făcut pentru soția lui și băiatul său, dar aceștia au suferit boli grave și au murit. Chiar dacă unii cred că a fost iubire adevărată, se pare că răspunsul la întrebare nu a fost primit și nici nu a fost căutat, nici nu a fost dorit așa cum trebuia și oricât aș fi de contrazis la acest să-i zicem raționament, rezultatul este trist pentru povestea mea.
Am scris această tristă întâmplare pentru că l-am cunoscut pe acest trist om și l-am întrebat dacă crede în Dumnezeu și mi-a răspuns că merge la biserică, ca să nu spună lumea că nu merge, dar el crede numai în ceea ce face el, dar nu înțelege de ce dacă a strâns atât de mult, rezultatul este altul decât se aștepta el.
Închei aceste rânduri propunând o meditație foarte bună pentru cardiaci. Imaginați-vă între cele două subsuori un tub prin care vă imaginați că inspirați aer alternativ, dreapta- stânga și stânga-dreapta și apoi faceți câteva inspirații și expirații închipuindu-vă că aerul trece printre coaste în față și prin spate alternativ. Nu veți mai avea tulburări de tensiune și nici modificări în zona inimii.
Lăsați inima să iubească înăuntrul și în afara dumneavoastră.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!