poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 310 .



Poveste cu L.S.
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nicu al Popii ]

2023-03-02  |     | 



Poveste cu Ludovic Spiess

Prietenul meu, Ion Damian este expert în hrana păsăretului. Cum am la țară 20 de găini, vine uneori pe la mine să-mi aducă furaje pentru puicuțe. Foarte bucuros că acestea ouă de două ori mai bine ca înainte, când nu erau hrănite ecologic, am stat într-o seară, mai multă vreme la un pahar de vorbă. Se știe doar, vinul bun descuie orice lacăt, așa că, după ce ne-am încălzit bine pe dinăuntru, îl abordez cam brutal pe prietenul meu.
-Bă Ioane, te învârți prin lumea bună, cea mai bună, n-ai o cunoștință să-mi dea o recomandare pentru Ateneu? Fiicei mele îi trebuie, a cântat în Italia, Germania, Polonia, Lituania, Rusia, America, Coreea, China, numai la Ateneul Român nu are loc!
-Eee, dacă mai trăia Ludovic Spiess… Am fost prieteni foarte buni. A cântat în toată lumea, într-o vreme a fost chiar ministrul culturii. Mulți se perindă pe acolo și n-au nicio treabă cu artele! El era făcut pentru asta! Să-ți povestesc o întâmplare, era până în 1989, eu lucram pe atunci în Ministerul Agricuklturii și-l cunoșteam pe directorul unei ferme avicole de lângă București. Îmi zice Spiess într-o zi:
-Ioane, am așa o poftă să mănânc niște pui perpeliți pe grătar! Știi tu cum îmi plac mie, cu mușdei, cu un vin bun…
L-am sunat pe directorul Barbu, ăla de la ferma avicolă și l-am rugat să-mi pregătească niște pui la grătar, un vin bun, niște sărățele, tot ce trebuia pentru o masă mai specială, că îi fac o vizită cu un grangure, la cel mai înalt nivel. Tipul s-a gândit c-o să vin cu unul din frații lu’ Ceaușescu, lucra în domeniul agricol. Deja îi tremura vocea la telefon de emoție. Când m-a văzut cu Ludovic a răsuflat ușurat. În ziua aceea i-am dat liber șoferului meu, eu conduceam mașina. Nu voiam să-mi iasă vorbe. A adus Barbu puii în două platouri mari, vinul în sticle de un litru și ne-a invitat la masă. Când i-a văzut, zice Ludovic:
-Unul pentru tine Ioane, unul pentru domnul director că el poate să-și pregătească alții oricând vrea și cinci pentru mine!
După ce a hăcuit primul pui, a luat o sticlă și a golit-o, gâl, gâl, gâl, cu capul pe spate, nu s-a oprit până nu a terminat-o. Am fost și eu la multe mese, în viața mea nu am văzut pe cineva să dea pe gât o sticlă de un litru fără să răsufle! Și-avea o voce! Am cântat toți trei în ziua aceea, cântece lumești, știa și d-astea Ludovic. Nu mai țin minte câte sticle a dat gata marele tenor, puii pe toți i-a mâncat. Eu doar am gustat vinul, trebuia să ne întoarcem în București în bună stare. Dacă mai trăia era de ajuns o vorbă de-a lui și-ți programau ăia de la Ateneu fata. Până la urmă o să reușească ea...


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!