poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 412 .



Apofatism
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [mircea2005 ]

2022-07-21  |     | 



Toate afirmațiile care încep prin a nega ce nu sunt nu spun nimic concret despre ceea ce sunt, ci doar propun cititorului sau ascultătorului să deducă din negațiile pe care le prezintă ca adevăruri ceea ce ele sunt. De fapt, acest construct al afirmației prin negație nu urmărește să limpezească mesajul sau să îl pună în lumină valoarea, ci apelează la nivelul de cunoaștere al adresantului spre a-și poziționa cât mai bine posibil mesajul pe care, fie îl ascunde pe această cale cu foarte mare iscusință, fie nu îl stăpânește pe deplin, deși ține cu orice preț să îl transmită oricum, oriunde pentru ca afirmațiile sale să dăinuie, chiar și sub forma unor cioburi, în speranța că măcar în imaginea reflectată de un singur ciob poate fi păstrată imaginea întregului.
Toate afirmațiile care încep prin a nega ce nu sunt nu spun nimic concret despre ceea ce sunt pentru că sunt asemenea mesajelor puse în sticlele aruncate din însingurare în oceanul speranței.
Speranța cunoașterii prin negație este construită pe ideea că negația, la un moment dat, se poate sfârși. Totul depinde de cât de mult pot fi refuzate adevărului formele prin care se exprimă tocmai pentru a-și oferi moduri noi de manifestare care să îl realcătuiască. Veridicitatea lumii în care trăim se rezumă la venerarea ruinelor pe care le divinizează.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!