poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 352 .



Cimitirul Eroilor și corcodușul
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Bujoreanu ]

2022-04-02  |     | 



Cimitirul Eroilor și corcodușul

Neamțul mort pe un deal aflat între Oancea și Roșcani, în timpul războiului, și care a rămas și a putrezit acolo sau poate l-o fi mâncat animalele sălbatice. În locul respectiv a crescut un corcoduș ce făcea notă discordantă cu plopii de pe marginea șoselei. Mama spunea că soldatul o fi avut corcodușe în buzunar, săracul. După 40 de ani, pe când eu eram adolescentă, rezista încă corcodușul, de fapt odrăslise, probabil mai fusese tăiat. Mă înfior, de iresponsabilitatea celor ce pornesc războaie! O fi vrut respectivul să plece la război?
Nemții morți înșirați pe marginea drumului, rămași doar în izmene, despre care mama – care avea vreo opt ani pe atunci - întreba „ce-i cu ei?” iar sora ei mai mare-i răspundea că „dorm!” iar ea nu înțelegea cum pot unii dormi cu ochii deschiși?! Cică îi dezbrăcase lumea de haine și le luase și cizmele. Nu criticați! Satul arsese de două ori de la bombele date ba de ruși ba de nemți! Bărbații erau la război iar femeile și copiii se refugiau prin văi! Oancea e localitate de graniță, cu pod peste Prut, pe acolo au trecut armatele.
Au făcut autoritățile un Cimitir al Eroilor în care sunt îngropați și români și germani poate și ruși! Anual, noi elevii școlii, curățam mormintele, depuneam flori și recitam poezii!


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!