poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 105 .



Laura (partea 13)
personale [ ]
Iubirea, iubirea, doar iubirea

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [maxinminin ]

2021-11-23  |     | 



Transmiteţi acest mesaj cântăreţei Laura Bretan.
Dragă Laura, vreau acum să vorbim despre întîlnirea noastră şi căsătoria noastră.
În ultima ta postare pe Instagram, m-ai numit „bbf”, adică iubitul tău, soţul tău, că ai scris acest cuvânt bbf în postare, care înseamnă best boy friend.
Asta e un avans în relaţia noastră, faptul că te decizi să îmi vorbeşti ca unui soţ, direct, fără să te mai ascunzi după cuvinte neclare.
În ultima ta postare din insta story, din instagram ai două videoclipuri. În primul îmi arăţi un brad de Crăciun, în al doilea un căţel drăgălaş care se alintă.
Bradul de Crăciun pare o invitaţie să ne întîlnim aproape de Crăciun, când vii la concert în România, pe 5 decembrie sau în alt moment apropiat.
De acord, vino la Herculane şi ne întîlnim chiar şi mâine, mi-e dor de tine.
Facem Crăciunul cu o cină romantică şi nu mai fac pe prostul. Te cer de nevastă şi apoi a doua zi după căsătorie faci copii cu mine, fericită, lîngă un foc plăcut de lemne, aprins în şemineu, chiar de Crăciun.
Ştiu să fac gemeni, trei deodată, dar nu îţi spun cum, să avem numai noi trei gemeni ca chinezii ăia din clipurile mele.
Vrei trei gemeni sau câţi vrei?
Deci dacă vrei să discutăm reîntîlnirea noastră, pentru căsătorie aştept răspunsul tău în următoarea ta postare pe facebook.
Ultima ta postare despre căsătoria noastră, pe facebook, cu melodia Moon river e clară, mă ceri de soţ, pe un rîu, sub luna romantică, sau mai bine de atât.
Acum mă gîndesc să îţi răspund cu alte videoclipuri drăgălaşe, că mi-ai cerut iar cu clipul cu căţelul la joacă să ne jucăm cu videoclipuri de joacă.
Vrei clipuri de joacă, vrei să te ciufuleşti cu mine, te joci cu mine şi nu recunoşti?
Fii sinceră, eu ştiu de joacă, nu mi-e ruşine să te trag de urechi, să îţi dau gol la fotbal american, să te mânjesc cu frişcă, să te stropesc cu furtunul, să îţi vărs farfuria de ciorbă pe rochie, să te arunc îmbrăcată în apă în un film de comedie, să fac un film de comedie cu tine.
Ştii bine că regizez în secret filme premiate des cu Oscar, dacă am regizat în secret melodii ale tale, că la fel regizez miraculos, creez, comţun şi filme, melodii ale marilor vedete internaţionale şi mari filme artistice.
Acum ca regizor de Oscar, c te învăţ cinematografia, meseria de actriţă, regizor de film, că filmul tău în care ai fost prima dată actriţă a fost premiat cu un mare premiu şi poţi înţelege ce te învăţ.
Dar trebuie să îmi promiţi că nu te iei după regizorii şi actorii planetei, că unii încurcă noţiunile.
Iată, filmul, actorul, regizorul, scenariul încearcă mereu, la fiecare replică, acţiune, cuvânt, gest din film să exprime Idealul, omul ideal cu cuvînt ideal, fapte ideale, adică cele mai bune lucruri din univers, lucrurile ideale.
Să presupunem că vrei să mă prinzi în Herculane şi nu ştii cum.
Am o slăbiciune secretă, îmi place la nebunie femeia seducătoare, isteaţă, şmecheră care ştie să joace bine o comedie romantică şi în viaţă şi în film ca să mă cucerească. Iată cum facem filmul cu care mă cucereşti, eu voi fi actorul, regizorul iar tu actriţa:
Sunt un mare spadasin, seducător, pe nume Zorro.
Sunt şeful, prinţul secret al ţării. Port o mască, astfel ca nimeni să nu mă recunoască, să nu ştie că sunt prinţul adevărat.
Sunt un luptător rapid şi mereu învingător cu sabia, un seducător ameţitor, visul tuturor femeilor, de neatins de ele, că sunt prea isteţ pentru ele.
Ani de zile ai căutat să afli cine sunt eu, Zorro, că nu ştia nimeni cine e acel Zorro, datorită măştii sale care îi ascunde chipul.
Ne întîlnim în România, îţi place călăria, mă urmăreşti călare şi cauţi să mă prinzi.
Mă pîndeşti galopând prin pădure, sari pe cal şi mă urmăreşti în galop prin munţi.
Sar cu calul în cascadă, de la sute de metri înălţime şi dispar, mă pierzi.
Reapar ca un biet cărturar, pe nume Edison, fără mască, lîngă tine, fără să ştii că sunt Zorro, eroul de legendă al românilor şi americanilor tăi, al Californiei.
Mă întrebi:
-Cum să dau de Zorro, unde îl găsesc, cum îl cuceresc, nimeni nu ştie cine e, unde e?
-Dacă îl vei întrece la călărie, dacă îl învingi în duel cu spada, dacă eşti destul de isteaţă ca să afli cine e el, cum îl cheamă, dacă lupţi să îl cucereşti pe viaţă şi pe moarte îl vei cuceri. Sau tu crezi că un bărbat ideal ca Zorro, cel mai seducător bărbat de pe glob îţi pică ca o legumă în tavă din cer, doar pentru că ai tu un moft? Nu, el e greu de prins, nu te amăgi.
Iată, în filmul Leap Year eroina era atât de iubitoare încît a străbătut toată Irlanda pe jos, trecând prin nenumărate peripeţii, pericole, lupte grele, aventuri ca să îl ceară de soţ pe iubitul ei, să îl cucerească. Asta deşi regula e ca băiatul să o ceară pe fată de soţie şi nu fata pe băiat, dar ea a călcat această regulă, atît de mult lupta pentru el şi îl iubea.
Dar acel Zorro, e un bărbat ideal, mult mai ideal decît băiatul din filmul Leap Year, deci tu Laura trebuie să lupţi mult mai mult pentru a-l cuceri pe Zorro, pe care nici cele mai frumoase, isteţe, puternice, bogate femei de pe glob nu l-au putut nici măcar întîlni, cu atît mai puţin cuceri, neştiind cine este el, Zorro, şeful secret al planetei, prinţul.
Eşti de acord să începi antrenamentele ca să îl poţi întîlni, cuceri pe Zorro?
-Da, învaţă-mă!
-Întîi învaţă să fii femeia desăvîrşită, seducătoare, iubitoare, ideală ca Idealul gîndind mereu ideal, desăvîrşit ca Idealul, acţionînd ideal, desăvîrşit ca Idealul, exprimînd, căutînd doar Idealul în toate. Asta e deajuns, aşa îl cucereşti pe Zorro, bărbatul ideal.
Ori tu crezi că o femeie proastă, urîtă, rea, neglijentă, nepăsătoare l-ar putea interesa pe Zorro? Nu, Zorro e isteţ, exigent, merită mai mult.
-Ai dreptate. Dar cum să fac?
-Iată Laura cum facem.
Priveşte rochiile tale cu culori urîte, ţipătoare, de parcă a aruncat un copil cu pensula cu vopsea pe ele, precum rochia ta de la concertul tău de la Suceava, cu croială frumoasă dar culori urâtt. Eşti de acord să înveţi să te îmbraci drăguţ, să fii atrăgătoare pentru Zorro, Edison, cel mai bun şi priceput designer de îmbrăcăminte de pe glob?
Îmbracă haine largi, isteţe în culori simple, clare frumoase alese dintre culorile corecte descrise în textul meu despre pictură, sculptură, filme de la poezie.ro. De exemplu lui Zorro îi place culoarea azuriu, culorile curcubeului, culorile soarelui pe cer senib de la răsărit la apus şi culorile din setul de culori de pictură numit rogvaiv. Pe aceste haine ale tale pot fi imagini comice sau drăgălaşe, cu copii drăgălaşi, animale drăgălaşe. Zorro ştie de glumă, de joacă.
Apoi fă sport, gimnastică, atletism care îţi dezvoltă un corp elastic, ideal, cum i-ar place lu Zorro, că sigur nu i-ar place o babă obeză, diformă.
Apoi studiază matematică, citeşte, scrie texte, cărţi isteţe, ideale cu care înveţi să gândeşti isteţ, ideal. Lui Zorro sigur nu i-ar place o fată proastă, neinstruită, neştiutoare, plictisitoare, care încurcă aiurea ideile.
Apoi învaţă cîteva meserii şi toate lucrurile importante, isteţe, ideale, principale, esenţiale, necesare, corecte ale lumii, vieţii şi din toate domeniile. Lui Zorro sigur nu i-ar place o fată neştiutoare, incultă, proastă, nepricepută, care nu e în stare să gătească o ciorbă şi să construiască un adăpost simplu de crengi unui iepure.
Apoi tu crezi că Zorro e un tâmpit care alege de soţie doar femeile proaste şi mofturoase, nepricepute, neatrăgătoare când sunt atîtea femei isteţe şi atrăgătoare pe glob?
Învaţă să găteşti ca un maistru bucătar şi Zorro va veni la tine imediat, atras de mirosul apetisant al măncării pe care tu ca mare, pricepută gospodină i-o prepari.
Deci cam asta e. Dacă te mai faci şi cea mai bună soprană de pe glob şi îi cânţi melodia Adagio, într-o seară romantică, în locul dezgustătoarei melodii Amigos para siempre, nemelodioasă pe care o cântă un imbecil prost şi ratat ca Jose Carreras ai rezolvat. Zorro sare pe cal şi trece prin uşă, aterizînd lejer în braţele tale, în camera ta din Herculane.
Dar ce ai făcut tu din toate astea ca să îl meriţi şi cucereşti pe Zorro, idolul femeilor, bărbatul cel mai seducător şi rîvnit de femei de pe glob?
Nu ai făcut aproape nimic, nu asculţi învăţăturile mele, şi nici măcar nu ai făcut minimul efort să te duci să îl cauţi pe Zorro în Herculane. Ce diferenţă, ce contradicţie este între această purtare a ta şi purtarea fetei din filmul Leap Year care a luptat ca o leoaică, pe viaţă şi pe moarte, timp îndelungat să îşi cucerească soţul.
-Ai dreptate, Edison, sunt pierdută, nu îl voi putea cuceri pe Zorro niciodată, e prea isteţ şi seducător pentru mine.
Şi Laura izbucni în plîns.
Edison o întrebă:
-De ce plîngi?
-Îl iubesc pe Zorro, am luptat din răsputeri să devin cea mai bună cântăreaţă de pe glob, ca să îi plac, să îl cuceresc, dar nu l-am cucerit.
În acea clipă Edison ieşi din cameră şi pe uşă intră Zorro, adică Edison ascuns sub masca lui Zorro, un bărbat seducător, exigent, isteţ care nu mai făcea pe prostul precum cărturarul Edison şi prinţul bleg Zorro din film, ci devenise spadasinul Zorro invincibil, bărbatul de oţel, prinţul neamului său al românilor şi planetei, eroul haiduc îndrăgit şi iubit de omenire din filmele „Zorro”, „Robin Hood”, „Superman”, „Leap Year”, „Mihai Viteazul”, toate acestea fiind filme regizate în secret de Gudruman Edison, cu puterile sale miraculoase, ca şi multe alte filme de la Holywood, Bollywood premiate deseori cu Oscar şi Globul de aur.
Zorro spuse:
-Ai luptat mult să mă găseşti şi m-ai iubit mult. Iată de ce am venit la tine. Vrei să fii eroina principală în noile mele filme, pe care le voi regiza curînd, filmele Zorro, Superman, Robin Hood, Mihai Viteazul, care vor fi iar premiate cu premiul Oscar şi în care eu voi juca rolul eroului, seducătorul tău?
-Da, vreau!
-Iată, atunci învaţă meseria de actriţă, regizoare, scenaristă, scriitoare din următoarele filme şi videoclipuri regizate de mine în secret, cu puterile mele miraculoase. Din ele vei înţelege mai bine de ce, din ce motiv eu Zorro, am ales să fiu un prinţ secret, neştiut al planetei, al omenirii în loc de a fi un prinţ cunoscut, declarat al omenirii. E un motiv temeinic şi important, pentru care Zorro şi Superman îşi ascund puterile şi identitatea în aceste filme, ca şi eroul din filmul „The Thomas Crown affaire” , film regizat în secret tot de mine.
Apoi Zorro îşi scoase masca şi Laura îl recunoscu pe Edison , soţul ei, se aruncă îndrăgostită în braţele lui. Şi au trăit fericiţi, nemuritori, mereu tineri împreună milioane de ani.
Iată videoclipuri cu filme regizate în secret de mine, filme pe care îţi spun să le vizionezi, că sunt pentru tine, de la mine:
https://youtu.be/bHw39LmnRJU

https://youtu.be/TzkguMgi8Jg
https://youtu.be/9uicvPZSKIM
https://youtu.be/c0T77_qBl7g
https://youtu.be/92vyNrUB8ic
https://youtu.be/G6E1xWoLcqY
https://youtu.be/gLOI5rPVols
https://fb.watch/9szngPuZ1i6/
https://youtu.be/exqXoi878M4
Acum, că ai învăţat din acest mesaj meseria de actriţă, iată videoclipuri comice şi de joacă, bune şi pentru a învăţa să fii actriţă:
https://youtu.be/TNR0rVytRWo
https://youtu.be/gdEcQfAUggo
https://youtu.be/KjsulN2W1Mc
Dragă Laura, iată acum cum se regizează un film la prima vedere.
Eu voi sufla acum replicile acestui copil, care îl va face franjuri pe Dem Rădulescu, în videoclipul următor:
https://youtu.be/7zZk5m5fF50
Acum că ai înţeles cât de simplă e meseria de regizor şi actor, iată cum regizăm mai complex un film.
Voi cânta prin instrumentul muzical şi prin vocea lui Enya aceste melodii, ca să înveţi cum facem melodia următorului nostru film:
https://youtu.be/7jfRG-fgvQ8
https://youtu.be/ukDFWLWd8gM
https://youtu.be/xctGp4nwOCM
https://youtu.be/TYjW67HKhl4
Iată de ce Enya, care de decenii cântă cu mine, căreia i-am compus miraculos melodiile te va primi să fii cea mai bună prietenă a ei.
Iată videoclipuri care mi-au făcut mare bucurie, cu căsuţe încântătoare în peisaje drăgălaşe. Alege tu dintre aceste case câteva pe care le poţi combina, construi în curtea gocpodăriei noastre viitoare ca să faci din ele viitoarea noastră căsuţă, grup de căsuţe, care are toate calităţile acestor căsuţe, cum îţi place. Tu vei desena şi alege, crea căsuţa noastră, iată exemple de case de lemn:
https://youtu.be/haVbwKoDqz8
https://youtu.be/2rdK3qumR38
https://youtu.be/zMj9aJ_2ulw
https://youtu.be/Y14Mpvq_I9o
https://youtu.be/FC-P_AJ_8rQ
https://youtu.be/nLskoAdLn1Q
Casele de lemn făcute din lemne mai subţiri, de maxim 10 cm grosime nu cad la cutremur şi nu strivesc oamenii sub dărâmături chiar dacă ar cădea la cutremur. Un bun exemplu de case uşoare, rezistente la cutremur sunt casele chineze, japoneze făcute din lemn de bambus uşor, gol în interior şi pereţi de hârtie, pe care le vedem des în filme. De aceea am ales pentru tine exemple de case de lemn.
Casele acestea din videoclipurile următoare numite A-frame sunt mai uşor de construit, mai ales pentru situaţii în care nu ai casă, rămîi fără casă, fiind bune deopotrivă pentru săraci, pentru sinistraţi şi supravieţuitori ai catastrofelor:
https://youtu.be/L_83oIzjAKU
https://youtu.be/8lwexnV35X8
Iată aici găseşti de cumpărat case de lemn bune, practice, ieftine, diverse, de lemn care pot fi folosite şi ca magazii de lemn utile.
https://m.alibaba.com/countrysearch/CN/wooden-house.html
Cutremurele se înmulţesc foarte mult pe tot globul, au crescut de cinci ori, deci casele de lemn rezistente la cutremur, uşoare, fără etaj, construite din lemne subţiri sunt foarte necesare acum. Eu am ales pentru tine şi case frumoase, drăgălaşe, nu doar rezistente la cutremur. Lemnul de bambus arată ca o ţeavă de lemn, goală în interior, rezistentă, uşoară, ideală pentru construcţii, case.
Iată case de bambus:
https://youtu.be/j0ri8WyP5Fw
Iată cum fetele construiesc singure fără ajutorul bărbaţilor case de bambus, aşa cum trebuie să înveţi şi tu să faci:
https://youtu.be/z7eQ9UkXKok
https://youtu.be/jyoCKJXnpxM
https://www.facebook.com/chinaplusnews/videos/183747589504167/
https://youtu.be/4vOrkB52omY
https://youtu.be/-cswKX5S41E
https://youtu.be/LTejJnrzGPM
Iată alte case de bambus, casa de bambus fiind după părerea mea cea mai bună casă în care ar trebui să trăim noi doi toată viaţa:
https://youtu.be/h_cT1YqIxfw
https://youtu.be/0dK8-s4YeW4
https://youtu.be/019uPJ4TO6I
Iată o adresă unde poţi cumpăra case drăguţe de lemn, gata construite, mici şi ieftine, inclusiv case de bambus, mult mai isteţe şi plăcute decît casele făcute din roci şi piatră, beton, cărămidă şi alte materiale grele, sfărîmicioase, care cad imediat la cutremure. Mulţi oameni au murit sub dărâmăturile caselor la cutremure, chiar câte un milion de oameni deodată la un singur cutremur, deci alege casele de bambus uşoare, fără etaj, sunt ideale:
https://m.made-in-china.com/hot-china-products/Bamboo_House.html
https://m.alibaba.com/product/60743402027/China-Hot-Selling-Home-Designs-triangle.html
Unele dintre casele din aceste videoclipuri sunt mici, dar dacă le vrei mai mari, le putem construi mai mari, cît de mari e nevoie, fără să le modificăm forma, planul, desenul tehnic.
Iată case japoneze drăguţe de bambus, unele bine finisate şi construite cu tehnologie modernă japoneză, găsim în Japonia multe siteuri şi firme de construcţii de unde putem cumpăra case de bambus sau de lemn ideale, ieftine, isteţe:
https://youtu.be/7rPOcm3PJXM
https://youtu.be/SeEWkg197-8
https://youtu.be/am7BdELEGCs
https://youtu.be/MYlw3OFEMIw
https://youtu.be/kVqC7q8qhx8
Iată reţete vindecătoare, gustoase, întineritoare cu vegetale, pe care alături de reţetele vegetariene din cărţile Elenei Pridie, salatele de fructe şi de legume, sucuri de fructe şi de legume extrase cu storcătorul de fructe şi celelalte reţete, alimente întineritoare, alimente cu antioxidanţi întineritori din textele mele de la poezie.ro şi de pe blogul meu ar fi bine să le înveţe toţi oamenii şi tu şi biserica, să fie oferite săracilor, flămânzilor, orfanilor în mănăstiri, biserici, instituţiile statului zilnic şi să le prepari şi tu:
https://youtu.be/BLN94AAO3JM
https://youtu.be/33Yow6sJ9dw
https://youtu.be/WYMlBdnUHF0
https://youtu.be/ahT8lLRyBes
https://youtu.be/Zk8_uUxGgZc
https://youtu.be/tUT9lLeIgqo
https://youtu.be/rMwKMpndqAA
https://youtu.be/j_OFdhmvvC4
https://youtu.be/sOW1GG32EsM
https://youtu.be/AZfHNCEtjIo
https://fb.watch/9sMI_vR6Zd/
https://fb.watch/9sMN8dBgoT/
https://fb.watch/9sMQxQp1ln/
https://fb.watch/9sMSGXGLsd/
https://fb.watch/9sN1abqkMZ/
https://fb.watch/9sN68tvdak/
https://fb.watch/9sN9IG7vB9/
https://fb.watch/9sNbPij3jT/
https://www.facebook.com/divainbucatarie.ro/videos/1330057127063912/
https://www.facebook.com/trinitastv/videos/772797576238241/
https://www.facebook.com/stereat/videos/168804367859648/
https://www.facebook.com/savuros.tv/videos/2504171493021558/
https://www.facebook.com/trinitastv/videos/769066206611378/
https://www.facebook.com/traiestegateste/videos/908489982556760/
https://www.facebook.com/ReteteleStefaniei/videos/172778228000433/
https://www.facebook.com/ConceputPentruATeRevitaliza/videos/781691469406949/
https://www.facebook.com/simplyvegandelight/videos/1305032459557951/
https://www.facebook.com/AmwayRomania/videos/412799352855091/
https://www.facebook.com/KiCEN.ro/videos/592455344424176/
Chifteluţele vegetale nu se prăjesc ci se fierb. Zahărul se înlocuieşte cu miere sau cu o pastă de fructe foarte dulci tocate la blender, cum ar fi pere moi şi dulci bine coapte, mure, zmeură, afine, coacăze, pepene charleston oval cu dungi albe şi verzi, cireşe bine coapte, mere foarte dulci şi mari, portocale, mandarine, kiwi, dovleac copt şi altele asemenea, adică fructe dulci, amestecate în părţi egale sau folosite separat. Mierea se adaugă la urmă, după ce se răceşte mâncarea preparată de noi, ca să nu se distrugă prin fierbere, coacere, căldură, căci mierea se strică la căldură mare. Nu uita să scoţi produsele animale din reţete înlocuindu-le cu produse vegetale.Carnea se înlocuieşte cu miez de nucă.
Îţi recomand şi lactate vegetale în loc de lactate, există multe reţete pe youtube, facebook, google de lactate vegetale, iată:
https://www.facebook.com/TrucuriSanatate/videos/1657833470906359/
https://www.facebook.com/GalinaTomas.md/videos/345895339903352/
https://www.facebook.com/svetik.grosucebanu/videos/942184663399211/
https://www.facebook.com/traiestegateste/videos/906355629436862/
Dragă Laura, ţi-am spus că întinerirea eternă se obţine cu alimente întineritoare, între care, printre cele mai bune sunt alimentele cu antioxidanţi, care sunt întineritori.
Iată un citat din textul meu „Invenţii” de la poezie.ro şi de pe blogul meu din care afli ce alimente cu antioxidanţi trebuie să mănânci:
„Iată o reţetă întineritoare, făcută numai cu ingrediente cu antioxidanţi, întineritori. Puteţi adăuga în această reţetă orice alte ingrediente vegetale ce conţin antioxidanţi, dar toate ingredientele din reţetă sunt dozate, adăugate în părţi egale, adică de exemplu puteţi pune 300 de grame din fiecare ingredient vegetal.
Întîi vă dau lista ingredientelor cu antioxidanţi şi precizez la fiecare ce antioxidanţi conţin.
1) Ceapă, usturoi, praz- conţin sulf de aliu.
2) Struguri negri şi fructe de pădure (vegetale de culoare violet) - conţin antociani.
3) Ceai verde -conţine catehine
4) Dovleac, mango, morcov, caise, piersici- conţin beta-caroten
5) Citrice, struguri albi şi mere, ceai de plante-conţin flavonoide
6) Cruciferele precum broccoli, varză, conopidă-conţin indoli.
7) Boabe de soia, brânză tofu, mazăre, linte-conţin izoflavonoizi
8) Frunzele verzi (spanac, salată, ruccola, kale etc.) şi porumbul – conţin luteină
9) Tomate roşii, grepfrut roşu şi pepene roşu - conţin licopen
10) Oregano şi cimbru – conţin polifenoli
11) Fructele de mare şi nucile- co ţin mangan
12) Cartofi dulci ( au vitamina A)
13) Kiwi, pătrunjel, portocale, lămâi (au vitamina C)
14) Avocado, uleiuri vegetale, nuci, cereale integrale ( au vitamina E)
15) Fructe de mare (au seleniu)
Vitaminele A, E, C şi seleniul au acţiune antioxidativă, întineritoare.
La aceste ingrediente vegetale puteţi adăuga în părţi egale în reţetă şi ingredientele vegetale cu antioxidanţi, întineritoare prezentate în articolul meu „Idealul şi Sferon”, de pe blogul meu, cum ar fi de exemplu drojdia de bere.
Acest preparat întineritor, reţetă cu alimente cu antioxidanţi este principalul element adăugat în Panaceul vegetal inventat de mine în articolul meu „Idealul şi Sferon”, de pe blogul meu, a cărui adresă de internet o găsiţi şi în pagina mea la poezie.ro.
Deoarece este dificil să adunaţi sute de mii de ingrediente vegetale vindecătoare pentru panaceul vegetal, puteţi prepara acest panaceu vegetal mai întîi cu cîteva zeci, sute, mii de ingrediente, să fie mai uşor de preparat, alegînd ingredientele care vindecă mai ales boala bolnavului respectiv.
Aveţi exemplul bitterului suedez, un medicament natural preparat din 33 de plante, dar care nu trebuie preparat cu alcool, adică e un medicament cu multe ingrediente ca şi panaceul meu vegetal.
Iată altă reţetă întineritoare, vindecătoare cu ingredientele cele mai gustoase pe care le ştiu.

Facem amestec în părţi egale de miez de nuci, nucă de cocos, caju, arahide, stafide, curmale, smochine, zmeură, fragi, mure, piersici, caise, căpşuni, seminţe de susan, arahide, alune, seminţe de floarea soarelui, seminţe de bostan, miere polifloră, miere de pădure, cireşe mari şi dulci, pepene charleston cu dungi albe şi verzi, lapte de nuci de cocos şi orice alte fructe doriţi, adăugate tot în părţi egale.
Puteţi adăuga în părţi egale şi sucuri de fructe extrase acasă cu storcătorul de fructe din fructe sănătoase, cultivate acasă, fără chimicale agricole şi îngrăşămînt spurcat de bălegar.
Puteţi folosi şi altfel de miere în reţetă, dar miere fără chimicale, zahăr, preparată acasă, nu la Apicola, la stat, că ăştia poate pun chimicale otrăvitoare în miere, nu ştiu cum o prepară ei.
În toate reţetele din acest text al meu, amestecul de alimente, ingrediente se toacă, mixează, macină în blender pînă devine pastă în cazul medicamentului vegetal sau pînă devine pastă sau granule cît bobul de piper, de vreo 3 milimetri diametru în cazul alimentului.
Aceste reţete din textul meu sunt alimente ecologice, medicamente naturale recomandate bolnavilor, sportivilor, celor ce fac efort sau înfruntă frigul, celor subnutriţi, copiilor şi tuturor oamenilor, dar sunt recomandate şi contra infecţiilor, microbilor, ca antiseptice, dezinfectante, întineritoare sau ca adaos în alte reţete alimentare.
Reţeta de condimente din textul meu „Invenţii” se poate prepara şi fără oţet de mere.
Puteţi modifica după gust cantităţile de ingrediente, puteţi adăuga în părţi egale sau în ce cantităţi vreţi bulion, leuştean, mărar, pătrunjel şi verdeţuri, zarzavat în reţeta de condimente, puteţi adăuga după gust fructe, legume, condimente vegetale în aceste reţete din acest text al meu numit „Invenţii” afişat pe blogul meu şi în pagina mea de la poezie.ro.
Mai multe despre reţete, gătit mîncare aflaţi de la canalul de televiziune paprika tv şi de pe siteuri-le gastronomie.ro şi gustos.ro, cele mai mari siteuri romîneşti de reţete, dar mai ales din cărţile de bucate şi reţete vegetariene ale Elenei Pridie, cea mai pricepută bucătăreasă pe care o cunosc, cu cele mai bune şi sănătoase cărţi de bucate de pe glob.
Puteţi adăuga în părţi egale şi must, ceai verde preparat cu apă de ploaie curată în reţetele ce conţin fructe.
Nu puneţi zahăr, chimicale, alcool în mîncare, astea sunt toxine otrăvitoare.
Nu prăjiţi, nu fierbeţi alimente că se distrug vitaminele şi alte substanţe preţioase, iar prăjelile îmbolnăvesc, îmbătrânesc iute corpul.
Apa de ploaie e cea mai curată, preparaţi reţetele, hrana, sucul de fructe şi de legume, nectarul de fructe şi de legume doar cu apă de ploaie.
Mîncaţi cît mai puţin hrană fiartă, maxim un sfert sau jumătate din porţie şi mîncaţi cît mai mult hrană crudă, numai vegetale, plante, fructe, legume. Mâncaţi hrană fiartă cît mai puţină sau deloc, atît de puţină cît rezistă corpul fără să forţaţi.
Hrana crudă vegetală e cea mai întineritoare, vindecătoare dintre alimente, alături de sucurile de fructe şi legume extrase doar cu storcătorul de fructe, nefierte şi fără alte adaosuri.
Medicii proşti vă mint că e necesară carnea în alimentaţie, dar evitaţi carnea, care îmbolnăveşte corpul de boli mortale şi vă îmbătrîneşte repede. Evitaţi în principal ouăle, icrele, sunt spurcate, scoase din sexul vietăţilor”.
Iată Laura, şi reţeta mea de condimente:
Se adaugă în părţi egale hrean, ceapă, usturoi, ghimbir, piper măcinat, ceapă, şi dacă vrei şi îţi place şi leuştean, mărar, pătrunjel, suc de roşii, tot în părţi egale cu celelalte ingrediente. Apoi dacă preferi cu oţet, amestecul acesta de condimente se bagă în oţet de mere preparat în casă, nu cumpărat de la magazin, astfel ca amestecul să fie complet acoperit cu oţet, devenind mai gustos.
Dacă îţi place, e mai bine să toci pastă acest amestec la blender.
Poftă bună, pe curând

Transmiteti acest mesaj de azi, vineri, 26 noiembrie cântăreţei Laura Bretan.
Laura, conform principiului lui Murphy „Cu cât cauţi mai mult femeie ideală, isteaţă, drăgălaşă, cu atât înţelegi mai bine că nu o vei găsi”, eram convins că mă voi plictisi cândva cu tine, ca cu orice femei.
Dar ultimele tale postări din instagram, insta story şi facebook m-au convins că ai mereu ceva nou, drăgălaş de spus şi nu mă voi plictisi cu tine, cum am păţit cu absolut toate femeile în afară de mama.
Deci iată un videoclip amuzant:
https://youtu.be/2844vbvgUQY
Pentru că mi-ai dat, dupa secole de asteptare un mesaj pe facebook, iata un videoclip cu reântîlnirea oamenilor, prietenilor după ani de despărţire:
https://youtu.be/_AabAODz88c
Pe curând.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!