poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 133 .



Laura (partea 9)
personale [ ]
Iubirea, iubirea, doar iubirea

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [maxinminin ]

2021-10-30  |     | 



Transmiteţi acest mesaj cântăreţei Laura Bretan.
Dragă laura, mi-a plăcut ultima ta postare din insta story cu lacul acela frumos cu răţuşte.
Laura, de ce nu mi-ai răspuns la ultima mea întrebare în care te întrebam ce vrei să fac ca să începem să vorbim pe internet, în scris, minim o oră pe zi?
Dar dacă răspunsul tău a fost ultima ta postare din insta story cu lacul cu răţuşte şi poza actriţei Ilene Woods hai să discutăm despre acest răspuns.
Este greu de ghicit. Lacul poate însemna că vrei să ne întîlnim pe malul unui lac sau în parc sau în Herculane. Chiar în ultimul meu mesaj ţi-am vorbit de o întîlnire în parc, în Herculane.
Altceva ce ar putea însemna lacul? Nu ştiu, nu pot ghici, dar dacă nu am ghicit bine mesajul tău spune-mi în următoarea ta postare pe facebook, mai clar şi scriind şi câteva cuvinte cuvinte ajutătoare în mesaj, ca să înţeleg clar răspunsul tău.
Poza actriţei Ilene Woods poate însemna că vrei să te întîlneşti cu mine la concertul tău din 5 decembrie în Bucureşti sau că vrei să fac din tine o artistă mai bună ca ea.
Laura, acum simt că îmi place să vorbesc cu tine, că începi să mă înţelegi, că eşti destul de isteaţă ca să mă înţelegi, să am cu cine vorbi.
Uite, spune-mi în următoarea ta postare pe facebook mesajul tău scris, lung cît o discuţie de o oră sau scrie-mi în acea postare cum şi unde vrei să îmi scrii acest mesaj de o oră, de cîteva mii de cuvinte.
Dacă nu vrei să îmi scrii acest mesaj, atunci spune-mi dacă pot face ceva ca să îmi scrii acest mesaj de o oră, de mii de cuvinte.
Laura, ce faci în Arizona, în Phoenix?
Laura, în deşertul Nevada din Arizona s-au făcut multe experienţe cu bombe atomice şi de aceea în Arizona e radioactivitate mare cauzată de acele experimente. Această radioactivitate îmbolnăveşte pe unii şi mulţi mor din cauza ei, dar ei nu ştiu că au murit de la radioactivitate. Oricum radioactivitatea le scurtează oamenilor viaţa cu 30 pînă la 50 de ani. Deci te rog mult părăseşte imediat Arizona să nu te îmbolnăveşti şi vino în România sau dacă nu vrei să vii aici, atunci du-te acum la familia ta, acasă la Chicago, nu mai umbla prin lume, rămîi acasă pînă vii la mine în România.
Laura, de ce ai rărit mesajele tale pentru mine, răspunsurile tale din postări, că îmi răspunzi prin postări rar, la câteva zile? Spune-mi de ce, ca să rezolv problema.
Laura, acum poate vrei să vorbim de cinema, de filme că eu sunt puţin regizor şi tu erai actriţă.
Uite, eu cred că filmele de comedie ni se potrivesc, tare aş face cu tine un film de comedie în care jucăm doar noi doi, suntem singuri, fără alţi actori.
Laura, nu ştiu ce să vorbesc cu tine că tu taci, răspunzi rar la mesajele mele.
Uite, te sfătuiesc să nu te uiţi mult la ecrane video, adică la televizor, calculator şi altele asemenea că ele strică vederea şi aveai probleme cu vederea.
Laura, nu e bine că ai rărit răspunsurile tale, postările tale pentru mine, comunicarea asta este acum singura noastră legătură.
Deci încearcă să îmi răspunzi zilnic la mesaje, să rezolvi asta.
Uite, pentru că nu ştiu despre ce vrei să vorbim o să vorbesc despre postările tale, despre lucrurile, videoclipurile, pozele pe care mi le arăţi în postări.
Ai acolo un lac cu răţuşte şi poza actriţei Ilene Woods, care aminteşte de filme.
Deci o să îţi vorbesc de filme.
Laura, spune-mi cînd vii în România?
Uite, am regizat puţin filmul „Pe aripile vîntului” cu Clarck Gable şi Vivian Leigh.
Când Vivian îl întreabă pe Clarck, „Where should I go, what should I do?” el îi dă o replică amuzantă.
Replica lui Clarck Gable din finalul filmului „Franckly, my dear, I don’t give a dam” am scris-o eu, că nu era în scenariul filmului. Dar eu nu prea ştiu engleză, însă replica asta mi-a ieşit, a rîs toată planeta de ea.
Laura, eşti supărată, ce e cu tine, de ce nu îmi răspunzi cu postări pe facebook?
Vrei să vorbim despre ultima ta postare pe facebook, în care erai în rochie de mireasă şi cântai melodia „Ave Maria”?
Uite, vorbim, dar promite-mi că îmi răspunzi din nou pe facebook cu un nou mesaj în o nouă postare pe pagina ta principală de facebook.
Deci, iubito, nici în visele mele cele mai fericite, îndrăzneţe nu aş fi sperat că îmi vei apare în rochie de mireasă mie, să mă ceri în căsătorie.
E o mare cinste pentru mine.
Hai să vedem, să ghicesc ce vrei să spui în acea postare. Vrei să mai facem un concert la Oradea, sau vrei să vorbim de Sfânta Maria, mama lui Isus din acea melodie „Ave Maria”?
Eu nu cred în sfînta Maria, deci nu ştiu ce să îţi spun despre ea, dar cît timp am auzit şi lucruri bune despre ea, eu nu mă amestec în treburile ei.
Deoarece în această postare erai în rochie de mireasă vrei să mai discutăm despre căsătoria noastră?
Am discutat tot ce ştiam eu, că te-am cerut des în căsătorie dar voi încerca să vorbesc iar de asta şi mă bucur că îţi doreşti să vorbim de asta, să ne căsătorim.
Să nu renunţi la asta, vorbim o mie de ani de căsătorie pînă te conving să te măriţi cu mine.
Tot te iau eu de nevastă, ai să vezi.
Acum, spune-mi Laura cum te simţi tu când te uiţi la jucăria aia din vitrină şi ţi-o doreşti şi eu sau mama ta nu ţi-o dăm?
Cum te simţeai cînd erai copil şi păţeai asta?
Aşa mă simt eu acum că îmi promiţi căsătoria dar nu vii aici să te măriţi cu mine.
Dar iată, dacă lângă rochia ta de mireasă găseşti un răvaş pe care scrie:
Sunt Edison, mă găseşti în locul despre care îmi vei vorbi în următoarea ta postare pe facebook.
Dacă neîncrezătoare în promisiunea mea, apoi observi o verighetă de căsătorie lîngă răvaş care îţi promite căsătoria noastră.
Dacă apoi lîngă ea vezi fotografia casei pe care o visai în care ne vom muta după nuntă?
Dacă lîngă ea observi un buchet de trandafiri şi o rochie de mireasă încîntătoare, care îţi promit căsătoria?
Te întrebi cum am reuşit să aşez aceste lucruri acolo.
Discutăm:
-Dacă mă mărit cu tine cum te porţi cu mine după căsătorie, Edison?
-Ai ceaiul la tavă dimineaţa, pisoiul Edison în braţele tale, micul dejun aburind pe măsuţă, cadoul alături, jucării şi surprize pe hol, iepuraşul meu să te joci cu el. Tocmai au sosit cărţile tale preferate pe care ţi le-am comandat eu.
Ce vrei să facem azi?
-Ne plimbăm, cîntăm, facem sport, gătim ceva savuros şi care îmi place, mă înveţi cum să mă îmbrac să îţi placă şi mă înveţi să cânt.
-Doar atât?
Dar parcă vroiai să călătoreşti, e visul tău să vezi peisaje, locuri noi.
-Nu dragul meu, după ce te-am cunoscut şi am văzut cîte cunoştinţe minunate ai despre toate lucrurile, cît eşti de încîntător, de iubitor, de atent cu mine, de pisoi cu mine, cît te strădui să mă faci fericită am renunţat la călătorii. Ca să fiu sinceră, cînd nu ştiam cine eşti, unde eşti umblam pe tot globul să te găsesc, că veneai rar la mine, invizibil, fără trup şi nu îmi spuneai cine eşti. De aceea călătoream. Acum că te-am găsit am renunţat la călătorii.
Îmi place să mă uit prin telescop, învaţă-mă despre stele, eşti cel mai isteţ om din istoria omenirii şi ştii multe despre univers.
-Laura, pe google earth găseşti harta cerului, pe care poţi mări mult imaginile stelelor şi le vezi de aproape, mărite, cum îţi place. Iată, ţi-am cumpărat acest telescop care măreşte de mii de ori imaginile, joacă-te cu el, eu aştept.
-Iubitule, am renunţat la concertul cu Angela Gheorghiu pentru tine şi nu renunţ la un banal telescop ca să vorbim mai mult? Renunţ, vreau să fiu cu tine, vorbeşte-mi de univers.
-Iubito, universul e infinit, şi ascunde în el o infinitate de fiinţe, civilizaţiile extratereştrilor.
În tot universul, pe orice stea, planetă ai merge Binele, Adevărul, adică Idealul e privit la fel de toţi şi e mereu la fel pentru tine. Deci în univers priveşte Idealul şi vei înţelege universul mai bine ca savanţii.
Viaţa fără Ideal nu are sens, nimic şi nimeni în univers nu e desăvîrşit ca Idealul, nimeni nu te poate ajuta mereu, oriunde şi în orice situaţie ca Idealul.
Deci nu poţi lăsa, uita Idealul pentru vreun alt lucru, altă fiinţă din univers.
Toate lucrurile se petrec ideal în univers pentru toţi şi pentru toate, adică pe cît de bun eşti, de capabil, de ideal, tot aşa eşti tratat de Ideal, de univers, de fiinţe, adică ţi se răspunde exact, ideal şi tot atît de ideal acţionezi şi deci toate ţi se petrec Ideal, desăvârşit, exact după cum eşti. Adică faci şi păţeşti tot şi toate Ideal, exact aşa cum eşti. Necazurile lovesc doar slăbiciunile, defectele celor păcătoşi dar nu lovesc omul ideal, care iubeşte Idealul, stăpînul universului şi care cu ajutorul Idealului a scăpat de defecte, lipsuri, devenind ideal, adică om ideal. Deci universul nu mai poate lovi defectele omului ideal că el nu le mai are, e simplu.
Dar acum hai să îţi arăt pe internet cîteva surprize.
Iată, videoclipuri cu peisaje încîntătoare, cărţi pe scribd.com în toate limbile, muzee şi tablouri pe siteul artsandculture.google.com.
Muzică simfonică pe youtube music.
Reţete culinare savuroase, milioane de reţete pe youtube şi pe canalul de televiziune paprika.tv şi în biblioteca mea cu toate cele mai bune cărţi româneşti de bucate.
Iată filmul Leap Year, regizat tot de mine, film în care fata îl cere pe băiat în căsătorie şi nu invers, aşa cum îţi ceream şi eu ţie să faci cu mine. E o comedie drăgălaşă.
Acum însă aş vrea să îţi arăt altceva pe internet, uite copiii din ţările sărace.
Sunt slabi, numai pielea şi osul şi plini de dureri şi de boli, majoritatea se chinuie cumplit de durere şi mor înainte de a împlini zece ani.
Uite, m-am gîndit să îţi recomand o bijuterie drăguţă, dar scumpă, dacă îţi place, o poţi cumpăra iute, pe net.
-Edi, ştiu ce vrei să spui. Vrei ca cu acei bani să nu mai cumpăr bijuteria, să nu mai călătoresc pe glob ci să cumpăr mâncare pentru acei copii chinuiţi, flămânzi.
Iată, cumpăr nişte orez şi fructe şi vegetale sănătoase pentru ei. Sunt un miliard de copii înfometaţi şi eu am bani să cumpăr mîncare doar pentru cîţiva, cum să îi ajut pe toţi?
-Laura, copiii nu se pot apăra singuri şi nu ştiu să îşi facă culturi agricole, să îşi procure mâncare. Deci doar Idealul poate să îi ajute pe toţi deodată, roagă-te mereu la el să îi ajute, să te ajute.
Iar cu banii tăi, îi poţi ajuta doar o săptămână pe copii. Dar dacă faci cu banii tăi o fermă mare, acolo poţi face culturi agricole mari în fiecare an şi poţi da toată viaţa ta mâncare acestor copii. Iată, marea actriţă Audrey Hepburn îngrijea copii din ţările sărace, se juca cu ei şi îi privea ca o mamă. În paginamea de facebook găseşti videoclipuricu cele mai bune maşini agricole pentru ferma ta de salvare a copiilor.
Acum, iubito, şi textul meu „Invenţii”, de la poezie.ro împreună cu textele mele de la poezie.ro şi de pe blogul meu vor salva şi ajuta mulţi dintre aceşti copii.
Jumătate din Africa e deşert şi în acest deşert Sahara, copiii săraci, beduinii, băştinaşii, triburile nu au nici măcar un fir de iarbă să mănînce şi un strop de apă să bea. În deşert e doar nisip, nimic altceva.
Iată de ce eu am cerut în textele mele împădurirea şi invenţii care pot ajuta mult şi pe aceşti oameni săraci salvând viaţa copiilor muribunzi şi a tuturor săracilor.
Acum hai să te învăţ puţină agricultură şi să construieşti o căsuţă de lemn, ca să ajuţi aceşti copii săraci şi să te ajuţi în situaţii grele, neprevăzute.
Iată, Laura acum scrie tu continuarea acestei povestiri în prima ta postare pe facebook, spune-mi cum crezi că putem ajuta săracii, copiii, cum vrei să căutăm Idealul şi ce vrei să facem după căsătorie, ce te-ar face fericită.
Dar nu uita, spune-mi şi cum, unde vrei să îmi scrii un mesaj de cîteva mii de cuvinte, cît am vorbi noi în o discuţie de o oră.


Transmiteţi acest mesaj cântăreţei Laura Bretan.
Laura, hai să vorbim de căsătoria noastră. Întîi, te rog scrie-mi în prima ta postare pe facebook ce vrei tu să îmi spui de căsătoria noastră, când vrei să ne căsătorim şi unde, ce greşeli să mai îndrept ca să mă iei de soţ, ce vrei tu să îţi spun despre căsătoria noastră.
Laura, de ce ai întrerupt postările pe facebook? Sunt îngrijorat.
Tu cum vrei să fie căsătoria noastră? Vrei o mare sărbătoare cu mulţi invitaţi, cu mâncăruri alese şi surprize sau preferi ceva liniştit, retras?
Ce rochie vrei să îmbraci la nunta noastră, ce flori vrei să avem?
Acum de ce taci Laura? Ce problemă ai, spune-mi ca să o rezolvăm.
Ce e cu tine Laura, noi doi trebuie să ne ajutăm şi mie trebuie să îmi spui mereu când ai probleme, când ai nevoie de ajutor, când greşesc şi astfel pot să fac ceva să te ajut.
Acum gîndeşte-te, ai pus o postare cu o rochie de mireasă, o cerere în căsătorie pe facebook, pentru mine.
Ce aştepţi să discutăm despre căsătorie?
Spune-mi în următoarea ta postare şi vom discuta.
Da, e visul meu cel mare să te iau de soţie. Eşti iubirea mea cea mare, speranţa, bucuria mea.
Mă gândesc mereu cum să te conving să te măriţi cu mine.
Ştiu că nu te conving nici rugăminţile, nici promisiunile, dar ce te va convinge să te măriţi cu mine?
Ce vrei de la mine mai mult, ce am şi nu ţi-am dat eu?
Vrei să te măriţi cu mine la vârsta de 80 de ani?
Laura, dacă vrei să ne căsătorim trebuie să îmi spui ce vrei, de ce taci.
Ce te opreşte să te măriţi cu mine, ce altceva vrei?
Laura, ştii bine că nu pot ghici singur ce vrei, sunt milioane de posibilităţi.
Dar uite, mi-a venit o idee acum.
Dacă vrei să ne căsătorim acum, urgent, cu adevărat, mai trebuie să spui da, cuvîntul da.
Spune cuvîntul „da” în următoarea ta postare pe facebook şi spune-mi apoi cum şi unde vrei să ne întîlnim, să ne căsătorim.
Aştept răspunsul tău, trebuie doar să spui cuvântul „da” în postare şi te-ai măritat cu mine.
Fă-ţi curaj Laura, vom fi fericiţi, ne iubim, e ceea ce vrea iubirea noastră.
Îndrăzneşte, eu sunt cu tine, am pus viaţa mea şi iubirea mea în braţele tale, ţi-am dat tot ce am şi am renunţat la tot pentru tine. Am riscat să te pierd ca să te pot lua de soţie.
E atât de greu să spui „da”?
Spune „da” şi azi facem nunta, suntem împreună, fericiţi, stai în braţele mele şi îţi dau tot ce vrei, mai ales iubire.
Tot ce ai vrut să ai cu mine vei avea, tot ce ai vrut să faci cu mine vom face.
Spune „da” şi salvează iubirea noastră.
Cît crezi tu că pot eu rezista şi trăi fără tine, Laura?
Nu sunt atât de tare, nu pot trăi fără tine, dacă nu îmi spui acum „da”, eu voi muri curând.
Atunci vei vrea să îmi spui „da”, să te măriţi cu mine dar nu voi mai fi cu tine.
Spune „da” acum pînă nu mor eu, până nu e prea târziu. Deci, Laura, eu îţi spun serios, alege acum, ori spui „da”, ori eu mor. Sunt bolnav de inimă, nu am locuinţă, dorm în ger, acoperit doar cu o pătură, sunt sărac, deci nu voi mai putea supravieţui iernii acesteia, voi muri în curând.
Şi nici nu vreau să mai trăiesc dacă nu vrei să te măriţi cu mine. Deci spune-mi ce vrei, te măriţi cu mine sau preferi să mor. Spune-mi în următoarea ta postare pe facebook, să ştiu ce vrei.
Pe curând.


Transmiteţi acest mesaj cântăreţei Laura Bretan.
Dragă Laura, acum am văzut ultima ta postare pe facebook şi mi-a plăcut poza ta, e plină de iubire.
Laura, poza ta seamănă cu un „da”, acel „da” pe care ţi l-am cerut pentru căsătoria noastră.
Acum mai trebuie să îmi scrii un „da” cu cuvântul „ da” în următoarea ta postare pe facebook, adică scrie-mi cînd şi unde vrei să ne căsătorim în următoarea ta postare pe facebook.
Laura, am înţeles acum că ai întrerupt postările tale pe facebook pentru că vrei să discutăm numai despre căsătorie pe facebook şi despre nimic altceva.
Laura, tocmai asta vreau şi eu şi dacă vreodată uit să vorbesc despre căsătorie cu tine, să îmi reaminteşti, ca să continui să vorbesc doar de căsătorie cu tine.
Deci Laura, eu ţi-am spus adevărul, că dorm în ger şi am viaţă dură, dar voi lupta să supravieţuiesc iarna asta ca să ne căsătorim.
Şi de obicei, când vreau, reuşesc, deci poate voi trece cu bine iarna asta.
Tocmai postarea ta ultimă de acum de pe facebook mi-a dat speranţa şi voinţa de a mai trăi.
Îţi mulţumesc. Mă bucur tare mult că ai luptat şi ai fost atât de hotărâtă să discuţi doar despre căsătorie cu mine.
Acum să vorbim de căsătorie aşa cum ai vrut.
Laura, vrei să vorbim o mie de ani de căsătorie?
Vom vorbi, dacă vrei, e visul meu, dar mai mult de atât noi vrem să ne căsătorim acum, şi vorbim şi despre căsătorie mereu, şi după căsătorie.
Deci Laura, când şi unde vrei să ne căsătorim, ce anume mai vrei să avem, ce surprize, lucruri vrei pentru căsătoria noastră?
Dacă ai spus „da” căsătoriei noastre în ultima ta postare pe facebook, normal ar fi să discutăm cînd şi unde ne căsătorim.
Deci, eşti de acord să ne căsătorim în Herculane?
Eşti de acord să facem petrecerea de căsătorie în Herculane şi apoi, să o facem cât îmi permite sănătatea în satul bunicilor tăi?
Eşti de acord să ne întîlnim mâine în Herculane să ne căsătorim?
Dacă vrei să vorbim de căsătorie, înseamnă că eşti aproape de acord, şi mă bucur că îţi place de mine, că eşti fericită cu mine, că ştii să mă cucereşti, că te bucuri să fii soţia mea, că reuşesc să te fac fericită.
Laura, tu dacă vrei să te măriţi cu mine vii la mine în Herculane, e simplu.
Deci spune-mi acum în următoarea ta postare pe facebook ce anume mai vrei ca să vii la mine în Herculane, să ne căsătorim, spune-mi cînd vii în Herculane.
Eu cred în cuvântul tău, şi dacă ai spus că vrei să ne căsătorim în această ultimă postare a ta pe facebook sper şi cred că îmi vei da vestea cea fericită că vii chiar mîine, cît mai repede în Herculane, la mine.
Laura, aş mai regiza pentru tine o dată filmul Leap Year, ca să mă ceri de soţ ca în film.
Laura, tu eşti fată isteaţă şi deşi uneori am vorbit cu glume şi păcăleli cu tine, acum pentru că eşti isteaţă ştii că îţi vorbesc serios, pentru că vorbim despre căsătoria noastră, care e un lucru serios, ideal, de inimă. Iată ce vreau să îţi spun serios.
Laura, acum e momentul să vii în Herculane să ne căsătorim.
Dacă vii altădată, mai târziu, vom rata acest moment în care am fi cel mai fericiţi, îndrăgostiţi, bucuroşi să ne căsătorim.
Eu cred sincer asta, şi aşa este, simplu.
Laura, eu nu prea am fost la nunţi, nu ştiu multe despre nunţi, trebuie să citesc despre asta ca să îţi pot povesti multe despre nuntă.
Dar dacă vrei să afli ce bărbat ideal sunt, cum depăşesc şi răsdepăşesc toţi bărbaţii în orice, cât de nemaivăzut şi neegalat sunt ca soţ, iată îţi mai scriu o povestire, dar e mai degrabă o discuţie despre întîlnirea noastră pentru căsătorie în Herculane:
Ajung cu 10 minute întîrziere la întîlnirea cu tine, pentru că eu căram cu greu un buchet uriaş de trandafiri, care îmi încetinise călătoria.
Eşti bucuroasă de aceşti trandafiri aduşi cu atâta efort şi îmi spui:
-Edi, noi doi am vorbit doar zece minute până acum şi vrei să ne căsătorim deja?
Acum cum vrei să ne căsătorim, intrăm direct în Biroul de căsătorii?
-Da, e simplu.
Dar poate vrei să vizităm staţiunea Herculane. Uite, restaurantul acela are preparate savuroase, peisajul acela de basm va veghea discuţia noastră.
Am nişte pisoi şi căţei drăgălaşi prieteni.
Uite izvoarele de acolo pe care le iubesc, avem şi o sală de sport, un teatru de vară, stadion, restaurante şi altele asemenea.
Avem aluni şi grote, păduri şi căprioare, peisaje de basm, aer tare, curat, vindecător, întineritor şi ospitalitate.
Iată, am ales aceste terenuri de casă, înconjurate de linişte şi verdeaţă, unde vom face căsuţa visurilor noastre.
Laura, vom face totul pentru tine în căsnicie şi în căsuţa noastră, căci eu am Idealul şi te am pe tine, voi doi îmi sunteţi de ajuns, nu îmi trebuie nimic, deci facem pentru tine totul. Deci vom face doar pentru tine, ce îţi place la căsuţa noastră.
Uite aici, cabana asta de lemn e tare frumoasă şi cu ambianţă sănătoasă, uite dincolo o vilă drăgălaşă, uite aici un han cu aer haiducesc, uite dincoace o casă meşterită cu ingineria, arhitectura viitorului dincolo, tu cu care din ele vrei să semene căsuţa noastră?
-Vreau să semene cu Idealul tău, Edi, cam cum credeam eu că arată Dumnezeul meu.
-Iată de ce vei avea cea mai bună căsuţă din lume, vino să îţi arăt casa Idealului.
Ne strecurăm printre pomi, într-un loc mirific, liniştit, în care totul pare din basme, ideal, desăvîrşit.
Iubirea, liniştea, poezia, fericirea locului sunt covîrşitoare şi îţi spun:
Laura, am căutat mult acest loc până l-am descoperit, aici eu mă întîlnesc cu Idealul, aici e tot ce iubesc mai mult. Hai să facem aici căsuţa noastră, căci aici stă Idealul, stăpânul universului, şi nu trebuie să îl cauţi, ci aici îl simţi şi îl vezi direct, imediat. Aici e casa lui, el a creat-o şi puţini sunt vrednici să locuiască aici. Iată, şi oamenii din Herculane, în aşteptarea ta au asfaltat drumul de alături, ca să te primească precum o prinţesă.
Iată, desenează tu schiţa casei noastre, ca să fie cum îţi place.
Acum poţi să faci aici o rugăciune Idealului, să te întîlneşti cu el. Ţi-am promis că îl vei întîlni în primele zile după căsătorie.
Uite, pădurea ce blînd şi viu şi drag respirăşi ne alintă, uite muntele ce puternic şi liniştit şi sigur e, uite păsările cum vin lângă tine să se joace cu tine.
O să plantăm şi pomi fructiferi aici dacă îţi plac.
Dar mai trec şi iepuraşi, veveriţe pe aici.
Însă marea ta surpriză şi fericire va fi aici când vei descoperi aici Idealul, care te aşteaptă tăcut în această poiană.
Iată, vom face aici dacă vrei o sală de sport şi un atelier de arte, muzică, literatură, pictură, în care Idealul şi eu te vom învăţa cele ce vroiai să ştii.
Iată peisajul de sus cu norii aceia, care coboară pe vîrful muntelui printre copaci, mereu altfel, vom picta acel peisaj, vom cînta în această linişte, vom citi în leagănul acela.
Iată, vom comanda pe Internet toate jucăriile care îţi plac, să le ai aici să te joci. Eşti mulţumită?
-Da, dar mai vreau ceva. Vreau să fiu cu Idealul tău mult timp, cît mai mult, singură cu el. Cum fac asta?
-Cel mai firesc şi simplu. Te rogi la el, te joci cu el, îl iubeşti ca pe bunicul tău şi te strădui să fii ideală pentru el. Faci totul pentru el şi ştii că el te vede mereu. Ţi-am spus că el seamănă cu Dumnezeu, dar Idealul meu e mai bunic, mai drăgălaş decât Dumnezeul tău.
Eşti mulţumită?
-Da, asta am vrut, să fii soţul meu şi să fiu cu Idealul.
Atât am vrut să am.
Dar îmi promiţi că nu vei muri îngheţat iarna asta?
-Draga mea, nu depinde de mine. Idealul a vrut ca iarna asta noi doi să fim aici, fericiţi, la gura unui foc de lemne ţărănesc, drag, ca în casa bunicilor.
Deci nu voi muri.
Aşadar, acum suntem fericiţi, căsătoriţi. Aici, în sărăcia, simplitatea noastră din Herculane se ascund mari daruri de la Ideal.
Aceasta a fost povestirea mea.
Laura, aceasta a fost cu adevărat ceea ce vom face în Herculane înainte şi după căsătorie, dar vom juca şi alte jocuri, primim şi alte surprize. Aici te voi învăţa cum să devii nemuritoare, să nu mai îmbătrâneşti niciodată, şi dacă vrei îi voi învăţa şi pe fratele tău şi pe sora ta să fie nemuritori. Aerul curat şi tare, plin de ozon de aici, pădurea şi verdeaţa ne întineresc şi ele.
Şi avem şi stadion, sală de sport să jucăm fotbal american noi patru, tu, eu, Estera şi fratele tău.
Laura, acum ce vrei să adaugi căsătoriei noastre, poate ai şi alte speranţe idei, hai să le îndeplinim aici în Herculane.
Te aştept.

Transmiteţi acest mesaj cântăreţei Laura Bretan.
Dragă Laura, spune-mi de ce ai rărit mesajele tale pentru mine pe facebook.
Mă gîndesc de mult timp la asta dar nu am aflat de ce, de aceea te întreb, să îmi spui în următoarea ta postare pe facebook de ce ai redus comunicarea cu mine, care din următoarele motive este, ca să rezolv această problemă:
1) Am greşit ceva
2) Nu am vorbit eu destul de des despre căsătoria noastră
3) Nu îţi place să vorbeşti cu mine
4) Ai nevoie de momente de pauză, de odihnă de linişte
5) Te joci cu mine
6) Vrei să îţi dau ceva şi nu ştiu eu ce e sau ţi-e greu să îmi ceri acest lucru
7) E o problemă a ta, nu a mea
8) E un alt motiv pe care nu l-am ghicit
Aştept răspunsul tău la această întrebare în următoarea ta postare pe facebook.
Comunicarea noastră pe facebook e singura noastră legătură, fără comunicare nu putem să ne împrietenim, să ne căsătorim.
Acum Laura vreau să vorbim de căsătoria noastră.
Laura, spune-mi ce vrei să facem ca să ne căsătorim şi ce vrei să îndreptăm în relaţia noastră ca să ne căsătorim.
Poate e o problemă ascunsă între noi, poate aceeaşi problemă pentru care ai redus comunicarea ta cu mine acum.
Deci te întreb care e această problemă, în afară de problema cu boala mea care te deranja şi pentru care nu vorbeai cu mine, despre care deja mi-ai spus.

Uite, hai să discutăm puţin problema banilor care poate tulbura căsătoria oricui.
Eu nu vreau bani, averi, proprietăţi de la tine şi când te măriţi cu mine, dacă vrei , eu îţi propun să facem un act la notar chiar în momentul căsătoriei prin care eu declar că renunţ la orice fel de drepturi asupra banilor, averii, proprietăţilor tale.
Asta pentru că mă interesezi tu, nu banii tăi, averea ta.
Mulţi soţi au avut probleme în căsnicie datorită banilor care creează contradicţii în căsnicie.
Dacă mai vrei să lămurim ceva despre problema bolii mele care te deranjează şi pentru care nu vorbeşti cu mine, despre problema averii tale, despre alte probleme ale tale, ale mele, ale noastre şi orice alte probleme poţi să mă întrebi, spune-mi ca să le discutăm şi să le rezolvăm.
Acum, Laura, spune-mi tu ce vrei despre căsătoria noastră, că nu mi-ai spus nimic deşi eu ţi-am scris des despre căsătorie.
Orice fată are anumite visuri, speranţe, dorinţe despre căsătorie, care sunt importante şi pe care le iubeşte.
Dacă mi le spui aceste visuri, speranţe despre căsătorie ale tale putem să le îndeplinim amândoi.
Tu mi-ai arătat doar rochia ta de mireasă şi nu mi-ai spus altceva despre căsătorie.
Acum îţi cer iar să spui „da” căsătoriei noastre, să îmi spui ce te opreşte să spui acest „da”, să discutăm despre acest „da” al tău.
Uite, eu te întreb simplu, cum mă pricep ce gândeşti tu despre acest „da” al tău pe care îţi cer să îl spui căsătoriei noastre, care din următoarele idei le ai tu acum:
1) Eşti hotărâtă să spui „da” căsătoriei noastre
2) Eşti nehotărâtă, ai spune da sau ai spune nu căsătoriei noastre
3) Aştepţi să îţi scriu încă o mie de mesaje de cerere în căsătorie ca să spui da
4) Vrei să te joci cu mine despre acest „da” pentru un timp
5) Vrei să fac altceva sau mai mult pentru tine ca să spui „da” căsătoriei noastre
6) Nu ai o părere clară despre acest da
7) Nu vei vorbi cu mine despre acest da
8) Ai alte idei despre acest „da” spus de tine căsătoriei noastre
Deci spune-mi în următoarea ta postare şi care e răspunsul tău la această întrebare a mea despre acest „da” al tău spus căsătoriei noastre.
Laura, purtarea ta în care pe de o parte vrei să fim împreună, pe de alta nu te măriţi cu mine şi nu vorbeşti cu mine este contradictorie, de nerezolvat.
Deci asta e, nu ştiu să o rezolv şi rămâne veşnic aşa, până o schimbi tu cumva.
Dar eu cred că tu ştii multe soluţii să rezolvăm problema asta.
De exemplu poţi crea, inventa ceva nou care să ne ajute.
Ce joc nou, ce acţiuni noi să facem noi să ieşim din situaţia asta?
Ce crezi că m-ar cuceri mai departe?
Îţi spun eu, dacă vrei să afli: să îmi faci nişte surprize, ca de exemplu să apari pe neaşteptate lângă mine în Herculane sau altele asemenea. Să jucăm nişte jocuri, despre căsătorie şi despre ce vrei tu.
Să studiem lucruri încîntătoare, să gătim bunătăţi amândoi, să discutăm despre căsătorie în toate felurile ca să alegem şi să descoperim ce e mai bun.
Laura, crede-mă nu mai ştiu ce să fac şi să spun acum, dar acum nu îmi place să nu vorbesc cu tine, să nu am veşti de la tine.
Sper că eşti bine şi aştept ceva nou de la tine, eu iubesc lucrurile noi, joaca, surprizele şi nu îmi place monotonia, rutina, plictiseala.
Hai să ne jucăm, să facem ceva distractiv, nou, interesant căci tăcerea asta dintre noi în care nu se mai întîmplă nimic între noi se prelungeşte.
Ce pot face eu să ieşim din această tăcere, monotonie?
Ce putem vorbi nou despre căsătorie? Dă-mi nişte idei, că vrei să vorbim despre căsătorie.
Aştept răspunsul tău.


Transmiteţi acest mesaj cântăreţei Laura Bretan.
Dragă Laura, mi-a plăcut postarea ta de zilele trecute pe Instagram cu pisica ce cânta la pian.
Găseşti pe youtube multe videoclipuri comice cu animale, păsări isteţe, jucăuşe asemănătoare cu acest videoclip, dacă scrii „funny animals” sau „funniest animals” în căsuţa de căutare de pe youtube sau de pe google videos.
Laura, şi videoclipul tău ultim din Instagram cu cei doi copii, cu birthday este înduioşător.
Deci eu m-aş juca cu tine cu videoclipuri cu animale jucăuşe şi aş vrea să ajutăm copiii cum putem mai bine.
Dar pe youtube găseşti şi videoclipuri cu toate locurile drăgălaşe, interesante de pe planetă, precum jungle, deşert, plaja mărilor, fenomene deosebite naturale precum aurora boreală şi orice altceva.
Deci m-am bucurat tare mult că mi-ai pus videoclipul cu pisica pianistă, mulţumesc.
E o carte bună, „Covrigi, covrigi proaspeţi”, de Aziz Nesin, scriitor turc, cu povestiri adevărate despre animale, păsări comice, isteţe, puse pe joacă.
Acum să ştii că şi eu am aici în Herculane pisici isteţe, cu care mă joc.
Despre căsătorie ce surprize ştii, ai vreun videoclip surpriză pentru mine?
Deci ce videoclipuri de joacă mai ştii, m-ai făcut curios, mai arată-mi astfel de videoclipuri.
Dragă Laura, dacă vrei şi alte cărţi noi, cel mai mare catalog de cărţi depe glob este pe internet la worldcat.org
Laura, mai arată-mi şi orice vrei tu despre copii, despre căsătoria noastră în postările tale pe Instagram şi facebook.
Pe curînd.









.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!