poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 105 .



Pădurea, forţele de ordine
personale [ ]
încălzirea globală

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [maxinminin ]

2021-05-08  |     | 



Pădurea e viaţă, e isvorul cel mai bun, mai viu mai puternic al sănătăţii, oxigenului, ozonului.
Deci pădurea e principala şi cea mai importantă comoară a naturii. Fără pădure planeta ar fi ca şi Luna un pietroi sterp, mort.
Cum salvăm pădurea? Plantăm pomi în toate spaţiile libere, fără pomi de pe glob astfel ca să avem pomi pe fiecare metru pătrat de teren de pe glob.
Dacă plantăm pomii la distanţă de 10 metri între ei, atunci ei se înmulţesc şi umplu spaţiile libere dintre ei creând pădurea. Astfel, plantând mai puţini pomi, mai rari obţinem mai uşor pădurea. Dacă plantăm tei şi alţi pomi ce creează în jur mulţi puieţi, distanţa între pomii plantaţi poate ajunge la 30 metri.
Fiecare copil ar trebui să planteze zilnic 10 pomi, folosind acea unealtă din reclame cu patru colţi răsuciţi numită parcă Tornadica, iar adulţii şi soldaţii ar trebui să planteze fiecare om câte 100 până la 1000 de pomi zilnic.
Pădurea consumă dioxidul de carbon şi reduce, elimină complet în timp toată cantitatea de dioxid de carbon din atmosferă , dacă ea creează jumătate din oxigenul planetei, adică prelucrează imense cantităţi de gaz.
Din asta rezultă că pădurea e principalul element de combatere a încălzirii globale. Mai există un element principal echivalent pădurii, e Greta Thunberg, o fetiţă curajoasă, inimoasă, luptătoare care face singură cât toţi ecologiştii planetei pentru oprirea încălzirii globale.
Pădurile planetei trebuie supravegheate permanent cu paznici, soldaţi, jandarmi, drone, camere video şi sateliţi, cu câte un paznic, o dronă şi 2 camere video la fiecare 3 kilometri pătraţi, la intrările şi intersecţiile şi ieşirile drumurilor forestiere şi la marginile pădurii şi în punctele înalte cu vizibilitate largă iar imaginile dronelor şi sateliţilor trebuie afişate permanent pe internet să le vadă în direct orice om de pe glob.
Trebuie interzise complet defrişarea pădurii şi fabricarea din lemn a mobilei şi obiectelor neimportante, care nu sunt strict necesare omului.
Lemnul de foc şi pentru alte lucruri se ia doar din copacii uscaţi sau căzuţi, doborâţi de furtună şi de bătrâneţe şi niciodată din pomii tineri care vor trăi mult şi vor crea pădurea de mâine. Dacă vreţi mult lemn plantaţi arborii sequoia americani, au peste 100 m înălţime şi până la 13 metri diametru.
Trebuie interzis importul şi exportul de lemn în toate ţările, cu excepţia cantităţii strict necesare de lemne pentru focul în sobă, pe care o vor importa doar popoarele, comunităţile care nu au păduri, lemn deloc.
Ştiţi şi alte măsuri de salvare a pădurii, de exemplu seminţe de pomi şi ghindă puteţi planta mult mai uşor, mai multe şi mai repede decât puieţi.
Plantarea şi apărarea pădurii este prima şi cea mai mare urgenţă a omenirii în acest moment, alături de combaterea curviei.
Forţele de ordine, pompieri, jandarmi, militari, poliţişti, trupe secrete şi speciale, paznici şi alţii îşi riscă zilnic viaţa pentru noi, luptând cu infractori şi pericole, invadatori.
Fără ei, străzile ar fi pline de golani umblând să fure şi să ucidă, ca în antichitate, Evul Mediu şi ca în cartierele periculoase cu negri, arabi, ţigani şi altele.
Deci eu respect şi admir forţele de ordine şi cer ca cei buni şi corecţi din forţele de ordine să fie premiaţi, apăraţi, recompensaţi, avansaţi în grad, salarizaţi decent, mai ales pompierii care înfruntă groaznicul incendiu.
Deci eu cer ca din acest moment oamenii din forţele de ordine să nu mai fie obligaţi prin ordine şi comenzi de superiori sau gradaţi, conducători să facă anumite lucruri, să nu fie înjosiţi cu ordine date ca la slugi precum culcat, târâş, marş, pas de defilare, executarea şi altele.
Eu cred că dacă îi trataţi ca pe oameni, ca pe fraţi, nu ca pe slugi precum Stalin şi Ginghis Han, ei vor fi mai harnici şi mai luptători, mai buni în serviciul lor din forţele de ordine.
Deci veţi dubla numărul sau durata permisiilor soldaţilor şi oamenilor din forţele de ordine, vor avea voie în timpul liber să joace şah şi ce sporturi vor cât vor, vor avea o pagină de Internet publică, pe care o vede toată omenirea mereu unde vor raporta dacă au fost bătuţi, batjocoriţi, nedreptăţiţi de gradaţi sau de alţii sau de colegi.
În această pagină de Internet şi la linia verde telefonică şi la tribunal orice om şi orice soldat poate raporta nedreptăţile ce i s-au făcut în forţele de ordine.
Oamenii din forţele de ordine şi soldaţii vor învăţa o meserie precum tâmplar sau alta, sau mai multe meserii simultan, indiferent de gradul lor, inclusiv generalii, în instituţia în care lucrează. Vor face mereu ceva util în timpul programului precum muncă pentru popor în construcţii, agricultură şi altele, antrenamente militare şi sportive cu şi fără arme, exerciţii de tragere în poligon şi altele.
Adică nimeni nu stă în timpul programului şi nu se mai face acel ridicol pas de defilare, că numai asta făceau soldaţii în armată când eram soldat şi nu mai făceau altceva.
Profitând de această lege nedreaptă care permite şefilor să dea ordine subordonaţilor mulţi ofiţeri au bătut grav soldaţi şi subordonaţi şi i-au batjocorit şi ameninţat des, i-au obligat la multe lucruri nedrepte.
Soldatul nu poate îndrăzni să spună nu ofiţerului, chiar dacă îl bate degeaba de-i sparge ficatul cu bocancii, pentru că trebuie să se supună ordinului, iar eu am văzut ofiţer spărgând ficatul soldatului nevinovat cu bocancii, ca să se distreze în armată.
Probabil soldatul acela a murit ulterior după armată datorită loviturilor în ficat date de ofiţer, iar lucrurile astea se întâmplă des în toate unităţile militare de pe glob, cu soldaţi nevinovaţi bătuţi degeaba de ofiţeri.
De aceea ordon eu acum tuturor conducătorilor planetei ca în forţele de ordine şi în toate instituţiile, organizaţiile planetei nimic să nu fie obligatoriu, nimeni să nu dea ordine, comenzi nimănui şi să se desfiinţeze legile care cer ca şefii,politicienii,ofiţerii, conducătorii ţărilor şi alţii să dea ordine în forţele de ordine şi oriunde, în orice instituţii. A da ordin cuiva înseamnă a-l trata ca pe o slugă, ca pe un prost, un sclav, un scuipat, înseamnă a-l lovi şi scuipa, atât.
Aţi văzut pe Internet şi în filme şi în armată şi în cărţi, am văzut şi eu în armată cum unii comandanţi bat şi batjocoresc soldaţi nevinovaţi, subordonaţi.
Soldaţii nemţi îşi împuşcau pe furiş gradaţii, atât de mult erau bătuţi, batjocoriţi de gradaţi. În armata japoneză era ca în lagăr, gradaţii îi bateau cu bâta şi pumnul pe soldaţi. Am văzut un ofiţer român bătând cu picioarele în burtă un soldat nevinovat, cu lovituri mortale, sălbatice date cu bocancii.
Nu e drept ca un om, animal o fiinţă să fie comandat sau obligat de alt om, altă fiinţă, acesta e un abuz din care apar marile abuzuri. Toaze războaiele şi relele abătute asupra popoarelor în istorie au fost făcute din ordinul dat de conducătorii răi şi demenţi precum Hitler, Nicolae Ceauşescu, Ginghis Han şi alţii, prin care sute de milioane de oameni şi evrei, ruş, români, indigeni, europeni, asiatici, chinezi au fost ucişi, torturaţi, băgaţi în lagăre de exterminare.
Nu toţi comandanţii sunt nedrepţi cu subordonaţii dar sunt mulţi cei nedrepţi în toate instituţiile.
Acum un jandarm a încercat să mă gonească din Herculane degeaba sau poate pe motiv că nu am locuinţă, bani, adică degeaba şi pe nedrept, ceea ce se întâmplă des multor oameni sărmani pe glob şi în România.
Dar nu vreau să-l acuz pe jandarmul care m-a nedreptăţit încercând să mă gonească din Herculane, ci ordon conducătorilor României şi cer românilor să rezolve asta, astfel ca nimeni să nu mă gonească pe mine din Herculane sau din alte zone, sunt liber să trăiesc cum şi unde vreau, ca orice alt om.
În general forţele de ordine s-au purtat bine, omeneşte cu mine în Herculane şi în România.
Ordon conducătorilor planetei şi ai României să aplice toate ideile şi cererile mele din acest text, urgent şi orice ar fi, ştiind că dacă sunt deranjat în ce priveşte şederea mea în Herculane şi oriunde vreau eu e cel mai grav lucru posibil care va stârni cele mai cumplite consecinţe posibil pentru vinovaţi şi cele mai dure reacţii ale mele. Eu nu glumesc şi conducătorii ţărilor care mă cunoaşteţi să nu vă faceţi că nu aţi auzit, e ultima dată când vă spun şi de data asta nu vă mint.
Însă voi avea grijă ca în afară de vinovaţi, nimeni, nici un român, nici un om să nu fie deranjat de contradicţia mea cu jandarmul din Herculane, fiţi liniştiţi.



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!