poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1668 .



Scriu direct cu sufletul închis în nasturi triști
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [IleanaPB ]

2018-07-14  |     | 



Este ora 1 și 30 minute. scriu direct aici. șocată și imposibil să articulez ceva dacă aș fi întrebată. acum am aflat de poetul și jurnalistul Ciprian Chirvasiu. nici nu pot spune ce - cuvântul se oprește în mine și nu poate să iasă. un cuvânt rece, orb, setat pentru interdicție specială. l-am cunoscut (cât de greu este să spun asta la trecut!). din reviste, ziare, cărți și, chiar dacă l-am întâlnit târziu(la un cenaclu), a fost de ca și cum l-aș fi știut de-o viață. astăzi, tocmai am auzit că un volum de poeme al fostei sale soții a luat un premiu și tot astăzi am aflat că aceeași doamnă scrie și un roman pe telefon. ciudat cum mi-a fugit gândul la blândul poet! ultima dată am vorbit pe 6 iunie, tocmai anunțasem că volumul de proză "Viață îmbrăcată subțire" plecase spre tipar:
- Ileana, poți să să ai o certitudine: „Într-o zi se va întoarce”. Știu ce spun, sunt om bătrân. După ce schimbă lumea, cuvintele se întorc să se odihnească puțin...Dar acum las-o liberă, las-o să-și facă de cap!„Într-o zi se va întoarce” Te felicit! Abia aștept s-o citesc!
- Cât mi-aș dori să-și facă de cap! Și atunci când se vor întoarce, cuvintele să nu fie obosite și triste. Iar de va fi așa, le voi da pielea, și găndul,și sufletul meu și degetele să se scrie singure...Mulțumesc frumos!
- Nu mie! Mulțumește-i ei!
De la acel dialog mi-am tot promis să fac cumva să-i dau cartea. dar, timpul, fiară sălbatică, trece repede și ne păcălește că avem în față o veșnicie. scriu cu durere, cu amărăciune, cu tot ce poate fi mai întunecat și de neînțeles într-un om. scriu cu revoltă și cu neputință pentru asta. dacă moartea ar veni acum în fața mea (indiferent cât de înarmată ar fi) sigur aș reuși să o strâng de gât pentru tot ce face rău și necugetat în lumea asta cât o clipă.
Dar, oricât aș vorbi, în cuvinte mici sau mari, pe poetul Ciprian Chirvasiu nu-l mai poate aduce nimeni înapoi - ca trup, gând și privire tristă-blândă. doar sufletul său va rămâne între cer și pământ, bântuind amintirea celor care l-au aflat și făcând să susure cu un mister aparte fiecare cuvânt scris sau nescris.
Să vă fie lumină și pace! Aici e trist, oricum!
Și, da! "Cuvintele se întorc să se odihnească! "
14 Iulie 2018

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!