poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1102 .



Relații între privire și ochi, între Dumnezeu și om
personale [ ]
maxime si reflectii Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2015-09-24  |     | 



1.Când suntem triști fără motiv și tristețea tremură convulsiv într-un ger cosmic, viața se confundă cu plânsul, cu frigul și cu gheața, căci ființa este transplantată în polii extremi.

2.Ai lăsat în urmă, înmagazinate în trecut, reminiscențele vieții ocupate de anomalii și demențe, și, în schimb, ai inserat în viață substanțele optimismului, entuziasmului și încrederii în sine.

3.Unii, după ce au escaladat muntele și au ajuns în vârful lui, se aruncă în genune.

4.Lumina simplifică o viață complexă, arzând în etuva ei mizeriile existențiale, și are relații subtile cu spiritul și imanența, prefigurând prin activitatea ei catharsisul.

5.Nu există un sens interzis al vieții, căci cei ce pășesc în ei îl transformă prin meditații într-un sens divin, garantând fericirea.

6.Mi-am auzit glasul din profunzimea cuvintelor, care au propria lumină lingvistică și care, puse unele peste altele, creează un munte vrăjit.

7.Între privire și ochi este o relație de necesitate și echivalență, ochiul nu-și poate exercita funcția pentru care a fost creat fără aportul privirii, iar privirea nu poate pătrunde în spațiile realității colonizată de lucruri și fenomene, fără ajutorul ochiului.

8.Între Dumnezeu și om există o relație de subordonare, căci infinitul ce este o caracteristică a lui Dumnezeu supune finitul, atribut al oamenilor, veșnicia ce este o calitate divină, supune efemerul prin care se mișcă omul, și perfecțiunea ce ține de Dumnezeu, supune imperfecțiunea ce caracterizează omul.

9.Karma ne oferă răsplata pentru gândul curat, sincer și luminos.

10.Totul se înregistrează în memoria universului, iar destinele tuturor oamenilor sunt scrijelite cu filigrane de aur în karmă.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!