poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 818 .



Despre legea împotriva simbolurilor fasciste
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [KOSTEA ]

2015-07-25  |     | 



Pare că zilele acestea se promulgă o lege care interzice manifestarea publică a sentimentelor sau afinităților față de personalități sau mișcări vinovate de xenofobie, fascism, genocid și crime împotriva umanității.
Legea nu vizează se pare persoanele cu tendințe de a face genocid sau fascism, ci mai degrabă pe cei care ar dori să afișeze însemne sau să asculte imnuri, să zicem, legionare.
Din punctul meu de vedere este ceva extrem de nociv, primitiv si nedrept în asta.
În primul rând, dacă istoria ar fi scrisă de persoane independente și nu de învingatori, pe lista criminalilor de razboi, al celor care au comandat milioane de morți nevinovate, violuri, bombardamente și terorism ar sta la loc de cinste și cvasitotalitatea decidenților politici și militari aliați. Indiscutabil rușii dar și Roosvelt, Churchil, Eisenhower, Truman și mulți alții. Pomenirea apologetică a acestora este o crimă la fel de mare, fie și numai pentru că, dintr-o perspectivă independentă, omorârea a câtorva milioane de evrei nu este diferită de exterminarea a milioane de nemți, japonezi, ruși și chinezi.
În al doilea rând de genocid și crime de război sânt vinovați și președinți americani de după război, mai vechi sau mai noi, care au provocat războaie de agresiune, cu motivație politică, expansionistă sau economică, omorând sute de mii de nevinovați coreeni, vietnamezii, arabi sau latinoamericani. M-aș aștepta ca o lege dreaptă să interzică, în aceeași măsura cu zvastica și steagul cu stele și dungi al Americii, din exact aceleași motive. Steagul Spaniei prin America de Sud, al Portugaliei, al Belgiei lui Leopold în Africa, al Imperiului Britanic în India, etc
Mai mult ținând cont de rolul bisericii in exterminarea amerindienilor, în promovarea sclaviei, în cruciade, inchiziție și conflicte interconfesionale pai vechi sau mai noi, poate că și crucea are conotații genocidale și ar trebui interzisă.
În al treilea rând, daca nu am fi doar niște maimuțoi dresați de stapâni să ne exhibitionăm curul roșu în vizuina asta căreia îi zicem țară europeană și dacă am vrea să incriminăm ceva cu adevărat dureros și tenebros din istorie, ar trebui să începem cu comunismul. Că ăsta ne-a mâncat sufletul și a omorât milioane de oameni și vieți, nu fascismul de acum trei generații.
Și dacă este să fie vreun pericol al zilelor noastre, ăsta ar veni mai degrabă de la foștii activiști și securiști, de la Iliești și Vadimi, nu de la scheletele legionarilor.
În al patrulea rând nu există nici o finalitate practică a măsurii legale. Interdicția poate face doar ca popularitatea unor astfel de conceptii să crească clandestin, istoria aratând ca nu poți interzice idei ci numai să fii idiot încercând a o face.
În fine nu mi-e clar ce va deveni penal și ce nu.
Mie imi place să ascult de exemplu unele melodii și imnuri germane, Edelweiß, Erika, Lili Marlene de exemplu fără ca asta să însemne că l-aș urma pe fuhrer undeva. Cine va face distincția legală în această bucurie muzicală a mea?
Judecătorii care au eliberat violatorii din Vaslui, doamna Mihaela de la ProTV sau vreun rabin?
Bunicul a luptat pe frontul rusesc și avem în familie o poză a lui cu Antonescu (care făcea o inspecție, nu juca zaruri cu tataia). Fac pușcărie daca o pun pe FB?
Ca urmare a acestei enumerări de motive legea îmi pare nedreaptă, futilă, restrictivă, contraproductivă, neaplicabilă și comandată de alții.
Genul de lege, ce-i drept, pe care te-ai fi așteptat să o voteze cretinașii nostri și sa o promoveze mutulică ...

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!