poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 859 .



Fericirea și ingenuitatea
personale [ ]
maxime si reflectii Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2015-05-20  |     | 



1.Poezia și matematica au similitudini, se completează reciproc : poezia este o matematică a simbolurilor, iar matematica, o poezie a teoremelor și axiomelor, cu figurile geometrice reprezentând categorii ale gândirii poetice, și ambele își extrag esența din substanța spiritului.

2.Iubirea are valori existențiale, funcția iubirii este o hiperbolă, prin iubire spațiile îndrăgostiților se intersectează și se umplu cu suflet efervescent, doar ura generează non-valoare.

3.Avem contract pe termen limitat cu fericirea, iar când expiră, fericirea este liberă să plece, să se încarneze în alt om, care are structură ființială atractivă.

4.Când fericirea ne părăsește, în parte de teama intruziunii suferinței, în parte fiind înglobată ca element în altă matrice existențială, mai atractivă și mai promițătoare, ne descurcăm cu umbra, inoculându-i funcțiile unei fericiri aparente.

5.Când fericirea se dovedește o deziluzie, ne creăm clona unei fericiri aparente, fictive, virtuale, ale cărei manifestări se desfășoară în suflet și funcționează după algoritmul simulacrelor.

6.Visul care se împlinește ne aureolează țelul luminiscent, umbrit din când în când de descurajări, blazări și neîncrederi în potențialul propriu, însă voința a pavat calea cu dalele luminii.

7.Naturalețea și naivitatea existențiale, ne ușurează de lestul depus prin asumarea ființială, când realismul, cu cohorta lui de adevăruri grele, ne încovoiază, și atunci apelăm la ingenuitate și genuin.

8.Ingenuitatea, cu doza sa de iluzii difuze, transmigrează realul împovărător într-o zonă fără forță gravitațională, și acesta devine ușor ca aerul.

9.O apatie ce anesteziază voința, ce induce obnubilare și oboseală cronice, ce debusolează ființa, se multiplică de la om la om în cercuri concentrice, în care sinele se rotește morbid în jurul imanenței.

10.Poezia cultivă o inflație de metafore și imagini neobișnuite, pe când matematica evoluează printr-o inflație de logic.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!