poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 672 .



Circulara A.N.A.F.
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [KOSTEA ]

2015-05-06  |     | 



Ofensiva oficialilor români împotriva medicilor continuă de astăzi și pe partea închisă.
Printr-o circulară ANAFul cere ca la intrarea în spitale, policlinici, dispensare, sanatorii și leprozerii să existe de acum încolo și un registru special în care fiecare medic, asistentă, infirmieră sau gipsar să declare, zi de zi, la venirea la serviciu, la sosirea la contravizită, suirea în salvare sau intrarea într-o zonă calamitată, dar și dacă doar s-a întors la spital după carabina cu care voia să meargă la Guvern, suma exactă de bani aflată în buzunare, portofel, ciorapi sau rect.
Pentru că, în domeniu, corupția este mare și corupții inventivi, numărul dinților de aur va fi de asemena monitorizat înaintea fiecărei intrări în tură ca și volumul, densitatea, conținutul sandwichurilor așa zis aduse de acasă.
Probabil că în scurt timp pușcăriile vor geme de poltronii prinși cu ouă nejustificabile, dar și cu ramoliții incapabili să-și numere cu acuratețe banii, într-un ghiveci al anticorupției naționale demn de chefii acestui for de valoare.
Eu personal am și pus ochii pe doi-trei colegi mai antipatici cărora urmează a le strecura în buzunarele halatelor vreun plic, vro lingură de cafea sau vreo coadă de crap, ca anatemă a corupției lor demascate.
Aparent viziunea ANAF nu se oprește aici.
Nu este suficient să nu fii găsit la ieșirea din mină cu mai mulți bani decât cei cu care ai intrat ci pare că și dacă ai mai puțini este tot rău.
De-acum încolo va trebui ca, de la covrigar, să cerem bonul fiscal pe care acest titan al corupției, acest motiv al recesiunii mondiale, acest Capone cu brașoveni și împletiți cu susan refuză, de mult prea multă vreme, să îl taie.
Este adevărat că, mai ales cu inflația asta, s-ar putea mereu pretexta ștersul la cur cu bancnotele lipsă, mai ales dacă acest registru ANAF se va dovedi, la intrare, păzit în mod inconstant.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!