poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 605 .



La dentist
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [KOSTEA ]

2015-04-20  |     | 



Pentru mine săptămâna încheiată a fost, la propriu, luminată în sensul că am necăjit de două ori dentistul și luminosul lui scaun de tortură.
Mielul de anul acesta a fost mestecat doar pe dreapta, partea stângă fiind mai puțin capabilă de performanță decât flancul naționalei în cazul titularizării lui Tănase. Unul din premolarii mei favoriți s-a trezit taman în această perioadă de festin cu conotație religioasă mai găurit decât un fond public administrat de un veteran pesedist, fapt care nu m-ar fi îngrijorat poate cât să mă duc la satrapul cu freză și halat, dacă nu s-ar fi asociat cu dureri inclusiv la băuturile reci, mai ales la primele 8-9 pahare.
Dentistul meu este un om tânăr si talentat, deși reținut atunci când i-am propus să incercăm cu anestezie generală. A folosit tot felul de instrumente, evitându-le pe cele boante și m-a felicitat pentru dimensiunile cariei. I-am murmurat si eu că am pus-o la crescut, special pentru el de mai mult de 1 an, de la ultima vizită. M-a felicitat și m-a intrebat daca il las să-i faca o poză, ca au congres.
Unul din instrumentele cabinetului este un aspirator, menit a usca pe cât posibil gura condamnatului și în timpul minutelor de magie in care mi-a sculptat prin smalț m-am intrebat dacă ginecologii au si ei un astfel de aparat.
Pe lângă vocația de terapeut dentistul meu este și un excelent diagnostician și m-a informat că mai am vreo 4-5 alte carii, nu de calibrul abisului pe care l-a obturat juma de oră, dar suficiente cât să își facă plinul toata luna viitoare, revizia și trecerea la cauciucurile de vară.
Intrucât intentionez să continui sa ma dedau viciului care m-a băgat la belea din capul locului, mâncatul, am decis să continui programul de plombare si săptamânile următoare, in speranța ca sezonul nucilor să mă prindă cu dinți de oțel.
În sfârșit pentru ca pofta vine mâncând am zis să o fac lată și i-am cerut și un detartraj. Cumva îmi aduceam aminte de la ultimul, de anul trecut, că procedura este practic indoloră.
M-am înșelat. Dacă vreodată aș fi capturat de inamic și aș refuza să tradez secrete capitale la șuturi în cur și dosuri de palmă, probabil că detartrajul (in măsura în care este acceptat de conventia de la Geneva) m-ar face să le destăinuiesc totul, cu tot cu linkuri.
Am indurat totul cu bărbăție. Si la rândul ei asistenta a foat draguță cu mine și mi-a dat o batistă când mi-au dat lacrimile.
Acuma s-a terminat. Nu ma mai doare falca , dar nici nu mai am miel în casă. M-am fudulit nevestei cu dinții mei albi și zâmbetul hollywoodian și, chiar dacă nu a spus-o explicit, sunt convins că îi admiră...

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!