poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 773 .



Salariul meu nu este mic
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [KOSTEA ]

2015-02-16  |     | 



Salariul meu nu este mic.
Nu veți găsi bărbat care să admită una ca asta, mai ales când se poate concentra pe alte calități ale acestuia (flexibilitatea, capacitatea de a-l lungi prin tragere cumpătată, variabilitatea jucăușeniei lunare sau capacitatea lui de a mulțumi, la urma urmei, soția).
Salariul meu nu este însă nici mare pentru că asta, pe lângă riscul de dezechilibrare bugetară și hiperinflație inerente, m-ar putea face opulent, neglijent ba chiar, doamne ferește, mână spartă.
Salariul meu este surprinzător, pentru că depinde de numărul de gărzi pe lună, de zilele lucrătoare, de studenți, rețineri, piloane de pensie, cotația aurului și prețul țițeiului Brent.
De exemplu în ianuarie am luat ceva mai puțin decât în decembrie, fie și numai pentru că am muncit mai mult. Sper doar că, februarie având mai puține zile, voi recupera.
Dar ceea ce este cu adevărat surprinzător în ceea ce privește salariul meu este nivelul de elaborare al acestuia.
Practic îmi imaginez că lună de lună armate de contabili, înarmați cu răbdare, scale logaritmice, computere performante, cu acces la cotațiile bursiere on line operează datele financiare ale lui Cuculică cu precizia cu care Houstonul dirijează navetele spațiale printre sticlele de vodkă lăsate de Soyuz în troposferă, doar pentru a calcula cei 2 sau 3 lei în plus sau în minus ce împiedică încasarea, măcar o dată pe an, a unei sume rotunde, mai ușor de raportat factorilor domestici.
Acei 2-3 lei în plus, așezați cochet ca o tichiuță de borangic pe căpșorul de ciuaua al chenzinei mele de uvrier bugetar, ciucurașul de prezervativ de pe căpșorul fleoșcăit al acesteia, sunt în opinia mea enervanți pentru că sugerează cumva că toată această sumă eliminată cu dificultate prin sfincterele financiare ale angajatorului sunt rezultatul unei elaborări de o cinste și de o minuțiozitate ajungând la ultima virguliță disponibilă și nu doar o mână aschilopată de nutreț vărsată în troaca bivolului în speranța că acesta va mai împinge o lună la jug.
Repet salariul meu nu este mic. Este poate plătit un pic cam rar, dar nu este mic.
Dar că este uneori extrem de enervant.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!