poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 622 .



În cantonament
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [KOSTEA ]

2014-07-06  |     | 



Astăzi m-am trezit ușor agitat.
Judecând după luminozitate părea că dormisem prea mult. Desigur faptul nu este în mod particular grav în vacanță, dar astăzi urmează să ieșim din cantonament și să ne îndreptăm spre Albena, cu obiectivele obișnuite, câștigarea cu un avans cât mai mare a competițiilor bridgestice care urmează, dar mai ales recuperarea măcar parțială a levelor pierdute anul trecut în fața celui mai bulănos aruncător cu zarul pe care cele șapte iaduri l-au amestecat printre oameni, Rometti.
Mă liniștesc, pendula arată ora 10. Timp berechet. Aș putea să fac și un jogging, câteva sute de metri de înot și un pic de gimnastică și tot ar rămâne timp de bagaje. Dar sunt încă în cantonament așa că îmi aprind o țigară.
După un timp îmi aduc aminte că pendula arată de 3 zile mereu ora 10 așa că mă neliniștesc un pic și decid să trezesc nevasta. Ca de obicei ea apreciază când fac asta, dar reușește să păstreze un ton civilizat.
De fapt femeia are și ceva pe suflet. Azi noapte, deși știe că nu sunt de acord cu asta, a primit o vizită masculină. Pare-se că un domn a intrat în cameră ca să ne anunțe că mașinii i s-a spart parbrizul. Eu aparent aș fi fost mai adormit decât un urs de anul nou, așa că sărăcuța a ieșit până afară ca să constate că nu era vorba de parbriz ci de lunetă, nu mașina noastră ci a altuia, nu la vila noastră ci în altă parte.
La întoarcerea în pat a constatat că îmi exprimasem recunoștința pentru prestația ei în aerul reavăn al nopții trăgând toată pătura pe mine, taman în momentul în care ea se lupta cu hipotermia.
M-am bucurat să aud asta. Nu cred că am mai dormit învelit din noaptea nunții și recuperarea câtorva minute de confort termic este un pas în direcția bună. Ea totuși nu este întru totul de acord, pretinzând că recuperarea unui colț de pătură de sub mine, absolut necesar homeostaziei termice în noapte nu este un lucru mai ușor de rezolvat decât ar fi recuperarea unei conserve de pește din gura unui urs lihnit.
O iert pentru că întreține bărbați în noapte, mă înțelege și ea că am făcut-o azi noapte, minus frumusețea, pe frumosul adormit și îmi exprim ideea că a fost un cantonament reușit, atât halbele cât și carafele găsindu-mă cu un tonus bun, absolut necesar abordării unui festival sportiv de amploare.
Albena, here we come

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!