poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 681 .



Vedeta cu voce de aur
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [KOSTEA ]

2014-06-23  |     | 



Cinci minute de interacțiune cu o emisiune mondenă la televizor mă încarcă de ilaritate pentru o săptămână.
Vedeta este un produs al " școlii vedetelor" de prin anii 90, actualmente un pic mai planturoasă și mai lăsată. Prezentată ca având o voce de aur.
Urmează câteva chelălăituri retrospective care elucidează aspectul.
Femeia la a 37 –a aniversare azi mărturisește, relativ neîntrebată, cu aceeași voce de metal prețios clincănind care imi dizlocase cerumul auricular în dramatica secvență anterioară a emisiunii, că îi place că îmbătrânește fie numai datorită constatării evoluției minții sale. Pare că aceasta dospește permanent ca un cozonac cognitiv a carui aromă, peste vreo 30-40 de ani ne va devasta pe toți la nivel de paradigme.
Mie din ce văd îmi pare mai degrabă un ementaler mucegăit și din ce în ce mai găunos, fapt confirmat involuntar de "vedetă" atunci când mărturisește ingenuă mica sa dificultate, dintotdeauna, de a pricepe glumele.
În plus femeia mai are și alte particularități interesante.
De exemplu nu îi place împopoțonarea, fapt remarcabil pe care nu l-aș fi bănuit dacă m-aș fi luat după coafura în formă de pagodă franjurată, genele ca un lan de mărar mutant și rochia simplă cu volane și paiete.
Toată această metamorfoză pe care o declară are un sens și o semnificație.
Simpatica mulatră cu voce de aur, capabilă in zilele ei bune sa faca câinii să hăulească până târziu în noapte, s-a măritat. Eforturile ei se îndreaptă acum într-o altî direcție. Citez (aproximativ, că doar nu o să mă apuc să stenografiez toate toantele) : " când mă trezesc mă apuc să muncesc pentru căsnicie... amândoi muncim".
Trebuie sa recunosc că, făcând abstracție de imaginația mea murdară, mi-a placut asta.
M-am și uitat semnificativ la nevastă incercand cu finețe să îi sugerez, rânjind și cu arătătorul către televizor, că o căsnicie se ține cu multă, multă muncă, începuta pe cât posibil dimineața, la primele semne de viață ale cocoșului.
În plus, în ce-o priveste pe artistă, trebuie să fiu complet de acord cu ea că munca în căsnicie, împopoțonarea limitată, evoluția mintală mintenașă, orice, sunt mult mai bune decât revărsarea fără avertisment a vocii ei de aur peste publicul neavizat, eventual cu inima slabă.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!