poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 683 .



Ședința PSI
personale [ ]
umor

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [KOSTEA ]

2013-10-17  |     | 



Astăzi este programat un exercițiu inopinat de prevenire și stingere a incendiilor.
Presupun că activitatea PSI se datorează fie nevoii de a găsi o ocupație pompierilor în lipsa incendiilor de altă dată, fie este vorba doar de dorința statului de a arăta că îi pasă de noi nu prin salarii, condiții mai bune sociale sau respect față de cetățean, ci prin protejarea lui de mușcătura focului, atacul dragonilor sau curbura spațiului.
În context cred că dacă aș fi la putere și eu aș dori să pară că mă ocup de oameni fără să mă coste nimic, așa că aș organiza pe lângă PSI, și alte activități obligatorii (cum ar fi MOTU – Mișcări Obligatorii în Tzunami Uriaș, PÎVE – Proceduri de Îndepărtare de Vulcanii în Erupție sau AAA – Algortim Antiextincție în caz de Asteroid).
Pare că în caz de incendiu trebuie să respecți cu strictețe câteva reguli surprinzătoare, cum ar fi de exemplu să încerci să îl stingi, să suni la pompieri și să te cari de acolo. În plus se pare că este încurajat comportamentul altruistic, de a scoate și pe alții din foc, deși s-a vorbit despre observații mai mult sau mai puțin sistematice ce par a contura posibilitatea unei oarecare codeli a oamenilor normali de a intra în flăcări după alții.
Ni s-a explicat că nu trebuie să îți mai bați capul să scoți obiecte din locul dezastrului, așa că presupun că grătarul, bricheta, sacul de cărbune și bucățile de ceafă vor fi pierdute iremediabil.
În plus pare că este bine ca cineva să numere din când în când personalul secției incendiate, orice absență putând fi ulterior notificată echipajului de pompieri și prenotificată preotului local.
În general aceste informații mi-au schimbat optica (eu până acum credeam că te duci să pozezi focul, încerci să pui ceva la grătar și suni la Carrefour în caz de pârjol). Mă simt pregătit să înfrunt focul grecesc cu doar un pahar de apă în mână (și câteva beri la bord) și o desfid pe Danaerys să vină la noi la Institut, să îmi strige Drakaris în față.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!