poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2804 .



Reuninea Națională a Cenaclurilor Studențești, Nucșoara
personale [ ]
Presa

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [sdr-fotograf ]

2011-11-14  |     | 



În zilele de 11-13 noiembrie a.c. a avut loc, în comuna argeșeană Nucșoara, Reuniunea Națională a Cenaclurilor Studențești, eveniment organizat de Casa de Cultură a Studenților din Pitești (referent de specialitate: Dora Ion), în colaborare cu cenaclul „Juventus” (înființat la 29 februarie 1996, de către lect. univ. dr. Adrian Sămărescu), reprezentat de Adrian Călin, Costel Ionescu, Remus Ștefan și subsemnatul. Invitat la această reuniune a fost poetul piteștean Virgil Diaconu (directorul revistei Cafeneaua Literară).
Au participat reprezentanți ai caselor de cultură a studenților din Reșița (Ionuț Valeriu Oșvar, Silviu-Cristian Bistriceanu), Cluj-Napoca (Victor Constantin Măruțoiu, Andrei Dullo, Roxana-Diana Toșu, Maria-Patricia Birtocean, Daniela Cristiana Bota, Vlad Pintea-Gartner), Craiova (Gabriel Nedelea, Luiza Elena Mitu), Alba Iulia (Petre Vasile Muntean, Valentin Sorin Macaveiu), Galați (Diana-Oana Toma, George Alexandru Radu, Mircea Anghel, Alexandra Chiriță, Ioana Andrada Tudorie), Ploiești (Mihail Setelecan), Brașov (Maria-Sânziana Stoie, Florina-Sabina Comșa), Iași (Iana Dreghea, Mihaela Pânzari) și Pitești.
În prima seară (vineri), invitații s-au prezentat și au citit din propriile creații. Sâmbătă, tinerilor poeți le-a fost oferită o excursie interesantă la Biserica rupestră „Corbii de Piatră” și lacul Învârtita din Nucșoara. Ziua a fost completată fericit de un colocviu despre importanța noii generații de scriitori și lansarea mai multor lucrări. Poetul Gabriel Nedelea și-a prezentat volumul Peisaj cu întâlnire (Editura Aius Printed, Craiova, 2011, 78 pag.), a oferit autografe și a lecturat din autorul său preferat, Emil Brumaru. Oferim un mic poem („peisaj cu întâlnire”), care ne-a atras atenția: „în camera ca o fotografie/ am cunoscut-o pe sora mea / întâmplătoare și aspră/ cât am fost de singur,/ când afară/ norii ca o turmă de porci/ lăsau grea lumina/ peste acoperișurile murdare// am adormit greu/ iar păsările stătătoare/ au înjunghiat aerul/ care avea să îmi sfâșie plămânii// ploaia a îngenuncheat/ pe străzi/ și mi-a intrat în ochi/ cât am fost de singur”.
Victor Constantin Măruțoiu, președintele cenaclului literar studențesc „Vox Naponcesis” – Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, a oferit o antologie de poezie, cu ocazia împlinirii a zece ani de cenaclu.
Cenaclulul „Juventus” a premiat câștigătorii pe anul 2011 la Concursul Național Studențesc de Poezie cu același nume: Maria-Patricia Birtocean (locul I), Silviu-Cristian Bistriceanu (locul II), Alexandra Chiriță (locul III) și numeroase mențiuni. Aceștia și-au regăsit creațiile în volumul dedicat celor 15 ani de cenaclu piteștean intitulat sugestiv Juventiada, lansat, de asemnea, în acest cadru.
Atmosfera tomnatică de la Nucșoara, nopțile de „creație” poetică și călătoria în trecut în locuri pline de istorie și farmec au făcut din această reuniune un moment unic. Mulțumiri organizatorilor și sperăm ca următoarele reuniuni să fie la fel de fructuoase!


Photobucket



Photobucket



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!