poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1474 .



Pe scurt
personale [ ]
Într-o săptămână germană – 38

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Delagiarmata ]

2011-10-09  |     | 



Scriitoarea și jurnalista Kathrin Passig (*1970) este cunoscută și pentru activitățile ei pe diferite platforme Internet. Acum a publicat un articol pe Google+, făcându-și gânduri asupra viitorului cărții. Cartea a primit “mai multă concurență prin material gratuit de lectură”. Înainte autoarea a citit din cărți și ziare & reviste care într-o proporție de 90% au fost cumpărate. Astăzi doamna Passig citește în publicații care constituie doar 10% din totalul textelor cumpărate. Restul provine gratis din Internet.

Premiul de literatură Nelly Sachs, decernat de orașul Dortmund va fi atribuit anul acesta lui Norman Manea. Festivitatea de decernare va avea loc la 4 decembrie 2011. Valoarea monetară a premiului este de 15.000 de euro.

Criticul Bert Rebhandl (*1964) este adânc impresionat de filmul lui Radu Muntean (*1971), Tuesday, after Christmas. Analiza sa din ziarul DIE TAGESZEITUNG este plin de elogii, nu numai pentru acest film, ci în general la adresa cinematografiei română. Radu Muntean arată prin filmul său că „o țară care a luptat în urmă cu 20 de ani pentru libertate a ajuns acum acolo unde societatea civilă a fost deja odată în secolul IXX – la adulter și drama de familie”.

In Germania lucrează 2044 de actori în calitate de angajați permanenți ai celor 145 de teatre subvenționate în diferite forme de stat. Anul acesta au fost înregistrați și 1353 de actori ca șomeri. Totuși rămâne actoria una din cele mai îndrăgite meserii în Germania. Universitatea de Arte Folkwang din orașul german Essen primește anual ca. 800 de cereri de primire. Doar zece studenți sunt primiți pentru primul semestru. În Germania, Austria și Elveția există împreună 20 de instituții universitatre care pregătesc actori de teatru și film.

Declarații ale unor scriitori germani, privind modul propriu de a recepționa ecoul operelor publicate - Friedrich Ani (*1959): „In general am un interes sportiv pentru recepționarea și depistarea articolelor despre lucrările mele.“ Michael Kumpfmüller (*1961): „Eu culeg toate recenziile.“ Ulrike Draesner (*1962): “Mie îmi trebuie un feedback, e foarte important pentru munca mea viitoare.” Titus Müller (*1977): „Eu citesc și recenziile de la Amazon.“ Peter Stamm (*1963): „Eu nu sufer de alergia Google. Și recenzii pe Amazon citesc rar.“ Hans-Josef Ortheil (*1951): „După apariția unei noi cărți, omit cât posibil lectura de recenzii.”

Săptămâna aceasta va avea loc cel mai mare târg de carte din lume. Târgul de la Frankfurt pe Main își va deschide porțile pentru iubitorii de carte între 12 și 16 octombrie 2011.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!