poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2208 .



Rezultatele firești ale unui sondaj de opinie
personale [ ]
– tăierea-mprejur a rahatului de câine –

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2011-07-27  |     | 



Până de curând am trăit cu falsa convingere că dac-am călcat într-un căcat, era unul de câine, nu unul de Președinte. Dar am primit de la o bună prietenă un soi de aforism, care m-a determinat să-mi schimb radical opinia. Aforismul sună cam așa: ”Albinele fac miere, pentru că au o Regină, iar noi facem un căcat, pentru că avem un Președinte.”. M-am simțit obligat să reconsider urmele rămase pe tălpile încălțărilor mele – foarte multe putând a fi urme de căcat de Președinte, iar nu urmele unor rahați de câini vagabonzi călcați din neatenție sau neglijență.

Apoi, constatând că-n luna precedentă am făcut economii, mi-am permis să comand un sondaj de opinie, într-u edificarea-mi completă! Ei bine, rezultatul arată așa: 50% dintre români sunt Președinți, 50% sunt Prim-vice-președinți, iar patru milioane de români au emigrat, pentru motivul simplu că nu au primit decât titlul de simpli Vice-președinți.

Studiul, de exemplu, arată că: există căcați de Președinți de scară de bloc, apoi căcați de Președinți de bloc, dar și căcați de Președinți de asociații de locatari; apoi există, la vedere, căcați de Președinți de alei, de Președinți de stradă, de bulevard, și că, în București, de curând, a apărut și funcția de Președinte de centură, dar că, prin extindere, a apărut și funcția de Președinte de drum național cu două benzi, sau de Președinte de drum european cu patru benzi, dar și de Președinte de autostradă terminată, ori de Președinte de autostradă neterminată, sau de Președinte de autostradă în curs de edificare. Studiul indică, fără dubii, că avem și Președinți de tot căcatul de fundații și de asociații civice. Conform principiului egalității în drepturi, acum există și ”Președinte de sex opus”, adică Președinte-femeie – dat fiind că în conformitate cu statisticile oficiale ”Președintele-femeie” sunt mai multe decât ”Președintele-bărbat”, indiferent de vârstă, ocupație, orientare sexuală, convingere religioasă, venit, greutate, culoarea ochilor, starea de sănătate, consumul de alcool, tabac, medicamente, etc.


Concluzia sondajului e limpede și clară: sunt slabe șansele să trecem la un regim monarhic!


Notă:
- acest text beneficiază de drepturi de autor! – copierea sau răspândirea neautorizată intră sub incidența legii;
- este permisă citarea fracturată, indicându-se sursa.


Semnătura și ștampila
Președintele textului
Adrian Firică

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!