poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5128 .



Ca în „Lacul lebedelor”
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Noricã ]

2011-06-11  |     | 



Într-un articol precedent, anunțam că pe 10 iunie va avea loc o lansare multiplă la “Prăvălia cu Umor”. Acum, după ce evenimentul a avut loc, pot afirma cu toată subiectivitatea că a fost o lansare reușită. Seara a început cu o notă serioasă, dată de senatorul Gheorghe Dumitrașcu si de criticii Mircea Lungu și Tudor Costache. Dar n-a durat mult și a început o adevărată sărbătoare a umorului. Ananie Gagniuc a fost un moderator plin de vervă, autorii nu s-au lăsat nici ei mai prejos, Aurel Lăzăroiu a recitat cu mult talent din operele lansate pe orbită, colegii de club (Ion Ruse, Ionuț-Daniel Țucă, Sanda Ghinea, Traian Brătianu, Ispas Fețeanu, Constantin Iordan, Leonte Năstase) au completat seara cu epigrame, madrigaluri și vorbe de duh, strecurate printre prezentările volumelor.

Am avut plăcerea să cunosc persoane cu care până acum mă intersectasem numai în virtual. Prima dintre ele a fost Ottilia Ardeleanu, talentata noastră colegă de pe agonia, care locuiește în Năvodari. Văzând că este o mare amatoare de umor, i-am făcut invitația (scrisă pe volum) să intre în CUC.
O adevărată surpriză a fost epigramistul Claudiu Contevici, care semnează sub numele Claudiu Val, constănțean de origine, stabilit în Marea Britanie. Lui n-a fost nevoie să îi fac nicio invitație, deja s-a înscris în CUC, după ce a plătit cotizația pe anul în curs. Așa că acum avem corespondenți permanenți peste hotare.




De la stânga la dreapta: Aurel Lăzăroiu, Loredana-Florentina Dalian, Ananie Gagniuc, Dan Norea, Petru Brumă, Radu Patrichi




Imagini din sală. În rândul 1, Ion Ruse, Liviu Kaiter și Sanda Ghinea. În rândul 2, Ottilia Ardeleanu și soțul ei.


Ecouri despre lansare au și apărut în presa constănțeană. Reproduc mai jos un articol din cotidianul “Cuget Liber”.


Regal umoristic la Cercul Militar

Ca în „Lacul lebedelor”: două ore și jumătate, numai în poante

de Ion TIÞA-CÃLIN

Vineri, la Cercul Militar, Clubul Umoriștilor Constănțeni, supranumit „Prăvălia cu Umor”, a făcut-o lată, lansând patru cărți deodată. Autorii și volumele lor sunt:
Petru Brumă - „Brumă-rele de humor/ flori de leac pentru sufletul meu” - catrene epigramatice; editura „Dobrogea” Constanța;
Loredana-Florentina Dalian - „Scrisori netrimise” - proză; editura „Antares” Galați; prefață de Adrian Dinu Rachieru;
Dan Norea - „Epi... gramatica” - epigrame; editura „Ex Ponto” Constanța; prefață de George Corbu;
Radu Patrichi - „Umbra unei frunze” - haiku; editura „Ex Ponto” Constanța; prefață de Corneliu Traian Atanasiu.
„Este un record al umorului și al urbei noastre literare!” - au exclamat admiratorii, veniți câtă frunză, câtă iarbă, la eveniment. Auziseră că râsul va fi gratis și buna dispoziție moca și nu vroiau să scape prilejul.
Invitatul de onoare, Gloria Literară, a adus cu ea, la festinul umoristic, un alai de gazetari și critici. Așa se explică de ce îmbulzeala a fost mai mare pe podium decât în sală.
Din cauza autorilor, a umoriștilor - moderatori Ananie Gagniuc și Aurel Lăzăroiu și altor umoriști fără sarcini precise, precum Ion Ruse și Ionuț - Daniel Tucă, evenimentul literar a degenerat în spectacol. A fost ca în „Lacul lebedelor”: două ore și jumătate, numai în poante.
Seara a fost confiscată de epigramă și șarjele prietenești, de umorul de calitate și vorbele de duh. Fiziologii prezenți la fața locului au constatat că evenimentul literar a avut efecte perverse grave: toți cei ce s-au strâmbat de foame, în urma tăierilor salariale și a creșterii impozitelor, s-au îndreptat de râs.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!