poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1197 .



Pericopa Evanghelică: “Vindecarea lunaticului\"
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Crezantema ]

2010-08-01  |     | 



Duminica 1-august- 2010.

Toate Sfintele Evanghelii dețin pilde folositoare sufletelor noastre, dar aceasta mai mult decât toate, m-a îndemnat să las un comentariu. Evanghelia de azi, aș vrea s-o răstălmăcesc în felul meu, fără scopul de a supăra pe cineva.
Nu m-am recomandat: sunt Elisabeta Brănoiu, autoarea cărții, Roman-Religios : « IEȘIÞI DIN EA, POPORUL MEU ! » Cartea este postată pe www.agonia.ro http://www.agonia.ro/index.php/author/0026738/Elisabeta_Branoiu, și pe Rețeaua Literară. Am distribuit-o gratuit și la nivel de conducere, cam pe la toate Intituțiile Statului, Mănăstiri, Biserici... etc..Am recomandat-o pe toate site-urile, dar « Cuvântul lui Dumnezeu din cartea, care cuprinde mai multe « MESAJE DIVINE» a rămas pur și simplu ca un preș, în picioarele tuturor.
Eu, din această pericopă, mai degrabă aș asemăna pe “Lunaticul », cu Poporul meu ! Tare mult se aseamănă, și cred că aș umple pagini întregi despre bizarul comportament al său, dacă ar fi să mai scriu o carte, dar cine deține Înțelepciune Cerească, înțelege foarte bine ceea ce aș putea scrie despre patimile lui care îl tăvălește prin foc, adesea prin apă și pătimește dezgustător de rău.
“Doamne, miluiește pe fiul meu că este lunatic și patimește rău, căci adesea cade în foc și adesea în apă. Și l-am dus la ucenicii Tăi și n-au putut să-l vindece. Iar Iisus, răspunzând, a zis: O, neam necredincios și îndărătnic, până când voi fi cu voi? Până când vă voi suferi pe voi? Aduceti-l aici la Mine”.
Eu am pus sufletul meu și am scris cartea, care este ADEVÃR din ADEVÃRUL DIVIN, și spun că toate cărțile religioase sunt bune și foarte bune, dar acelea urcă de la om la Dumnezeu, aceasta coboară de la Dumnezeu la om. Dar i-am făcut publicitate pe la toate ușile posibile, și toate au rămas închise. Dincolo de uși, inimile reci, nepăsătoare, ignorante și necredincioase. Am fost și la ucenicii lui Iisus și mai repede îmi vine să cred, că nu vor să vindece pe lunatic.
Aș vrea să se înțeleagă : " vindecarea lunaticului " vine de la LUCRAREA Duhului lui Dumnezeu și nu a noastră ! Noi suntem datori a distribui, " Mesajul lângă Sfânta Scriptură ", pe masa tuturor celor ce vor să se mântuiască, dorind a intra pe acea UȘÃ, în necuprinsele, neînchipuitele, nemărginitele Frumuseți și Bunătăți ale Cerului.
Semnul Divin care s-a arătat nouă, pe Cerul României noastre ne-a arătat nouă și tuturor popoarelor lumii, că singura și sigura CALE, a intra pe acea UȘÃ, este ca să trecem la ascultarea Apostolescă și Sabornicească Biserică Ortodoxă. Câ, numai prin Una Credință, Unul Botez, Un singur Trup și Unul singur Dumnezeu, în Trei Ipostaze :Tatăl, Iisus Fiul și Sfântul Duh se poate intra în Staulul Oilor, la pășune și verdeață. Amăgire pentru cei ce cred că va reuși a sări gardul.
Deci, iată frați români, mai întâi va trebui a se zidi din suflete, IERUSALIMUL CEL NOU. Acesta este "brendul" României noastre! Așa să ne ajute Bunul Iisus Hristos, Mântuitorul nostru.

« Și Mântuitorul îi răspunde lui Simon Petru: “Mergi înapoia Mea, satano!”. Așadar: tu ești vrăjmaș acestei rânduieli dumnezeiești; tu nu o înțelegi, ba, mai mult, te opui ?!!...
Momentul Prezent ne hrănește din plin cu Misterele lui Mărețe ! Semnul Divin ne ajută să luăm decizii ferme a ne apropia cel mai mult de Dumnezeu, pe Urcușul Dumnezeiesc. Acesta este un timp atât de propice trezirii neamului românesc, atât de « adormit » în somnul păcatelor.
Dar, e uimitor cât de ușor este, să negăm aceasta « Lucrare a Duhului Dumnezeiesc » – să respingem perfecțiunea Prezentului, să-i întoarcem spatele Mântuitorului nostru Iisus Hristos și să nu facem pe Voia Sa.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!