poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 944 .



Noapte de august
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [un simplu eu ]

2005-09-03  |     | 



Sub orizonturi violete coioții râd la lună. Mugetul lor, venit parcă din adâncul pământului, face să vibreze tăcerea tasată între cer și pământ. O seară ca asta te bagă în boli. Cald de la arșița de peste zi, infiorător de rece datorită lunii roșii care ți se strecoară pe șira spinării. Noaptea asta... Aș vinde-o în rate, numai să nu o trăiesc!
Te uiți la mine și râzi: poetică din fire, fricoasă în fapte. E doar o noapte ca oricare alta: rece, crudă, plină de pofte. Întunericul e o creație sadică. Precum sabia lui Zamolxes, niciodată nu stii cand lovește. Și totuși îți dă răgazul să te odihnești după o zi. De sărbătoare, de doliu, de indiferență.
Noaptea te lasă să visezi, să prinzi de-un picior stihiile absurdului, să plonjezi în absolut fără jenă, să inaugurezi un zâmbet, un gând, o provocare. Noaptea ești doar tu. Ziua te limitezi la o oglindire în cerul terestru, o propagare a ființei tale într-o mașinărie complicată de oglinzi ce treptat îți pierde esența.
Iar noaptea ești cu mine și sângeriul buzelor tale e mai aprins ca niciodată. Un zâmbet de milioane- de milioane de stele- îți răsare într-un colț de buză și te sărut, fără să observ ploaia de stele și răpăitul lor îndepărtat pe un colț de pământ milenar care le-a așteptat dintotdeauna.
Dar e timpul să ne culcăm, departe de lumină, departe de suflete și scoici. Avem nevoie de somn negru, fără vise, căci la noapte vânăm iar, noi, cei fără vârstă.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!