poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2888 .



Cel mai mare artist al tuturor timpurilor.
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [nea fane ]

2009-11-09  |     | 







Pe spatele unui dvd am văzut titlul de sus. Bineînțeles că pe coperta principală era vorba de starul ce s-a bisturizat, chimizat și decolorat ca să devină alb. Îl știu de când era copil bâțâindu-se și chițăind în fața unui microfon alături de frații lui mai mari. Aveam vreo 8-9 ani prin 72-73 când l-am văzut la emisiunea Album Duminical. Nu i-am dat prea mare atenție. Eram îmbibat de muzica din casă, adică Gică Petrescu, Irina și Benone, Gabi Luncă și alții asemănători. L-am privit ca pe o ciudățenie. Părinții mei erau minunați de un copil ce cânta și dansa în același timp. Prin '79, Don't Stop 'Till You Get Enough a fost ultimul său cântec care m-a impresionat. După aceea am început să degust din alte feluri de muzici. Nu l-am mai băgat în seamă până când a murit deși, de-a lungul timpului, cei ce-l scoteau la produs făcuseră multă gălăgie dar îi oferiseră prea puține cântece adevărate.

În zilele următoare morții lui am tot văzut prin metrou clipul despre ce important artist s-a dus. Mare dansator! Măi să fie, până și în clipul de un minut, cele trei figuri de dans pe care le știa se repetau de cinci ori. Vocea îi rămăsese ca la început(dar atunci i se potrivea) pițigăiată, neconturată, inexpresivă. Noroc {asta am scris atunci noroc, de fapt mare ghinion pentru M.J. ca n-a putut avea o viata frumoasă cu prieteni adevărați care să-ți spună in față "Mihăiță, exagerezi, si esti exagerat") cu tehnologia și oamenii ce au muncit pentru el și mai ales cei ce au investit în el. Am făcut așa o mică recapitulare, fără să țin cont doar de vânzări, și am văzut că nu poate intra nici în primii 10 artiști muzicieni contemporani cu el. Dacă mai treceai la scriitori, sculptori, pictori, arhitecți din secolul xx, nu mai departe, constatai că cea mai "albă- neagră" bilă promovată de industria muzicală, devine una din șaibele șui ce ruginesc într-un abandonat cimitir de produse umflate cu pompa, la urmă chiar cu pompele funebre.

Mă gândesc la cei din mass media care au folosit tot felul de epitete mega elogioase. Vrând, nevrând, mă întreb, câtă cultură muzicală, sau de alt fel, au acești guguștiuci de colivie, turnători de opinie? Cât respect au față de valoare în general și de cuvânt în special?. Mă întreb? M-a luat tastatura pe dinainte. Știu foarte bine că sunt oameni de trei lei șuruburi fără filet din același cimitir cu șaibele mai sus menționate.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!