poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 836 .



O iubire destramata 4
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [costydinpielesty ]

2009-10-22  |     | 



O iubire destramata 4

Dimineata pusesem celularul sa ne scoale pe la ora cinci sa incercam sa luam buletinul de la maimutoi, chiar daca stiam ca banii nu ii mai vedeam, macar vruiam sa recuperam buletinul ca ii trebuia Arianei la diferente la scoala, si asta trebuia sa plece la targ si trebuia sa-l prindem acasa. Era o zi de duminica care se anunta lunga si grea in care trebuia sa rezolvam totul , parca am stiut eu sa las bilet la serviciu ca voi intarzia ,trebuia sa intru la 11.30 si lasasam scris ca daca nu ajung pana in ora 13.00 sa ma sune ca sigur se intamplase ceva cu mine. Ne trezisem cu cateva minute pana sa sune celularul si am mai stat putin de vorba ca sa vedem cei spunem maimutoiului ca sa luam buletinul. Am zis sa-I zicem ca in seara trecuta fusesem la sora lui Ariana desi asa si fusese , si ca ma amenintase ca daca nu aduc acasa voi avea probleme, si asa i-am zis rugandu-l macar sa ne dea buletinul cade bani nu era asa bun sa ne mai inapoieze ceva. Bine a fost de acord in cele din urma si ne a dat buletinul si a zis ca ne si ajuta daca avem nevoie de ajutor ca cunoaste multi politisti si golani. Am luat buletinul si hainele cu care venisem lasandu-I mancarea pe care o adusesem de la tara, si am plecat zicandu-I ca daca nu rezolvam nimic ne intoarcem sau il sun eu daca avem nevoie de ajutorul lui. Dar noi ne-am luat la revedere si pa si pusi ca tot nu-l suportam eu.

Ne-am oprit pe niste pietre langa un parculet cu legane rugand-o pe Ariana sa ne intalnim cu Roby, doar cu el sa ne intelegem cum sa ajunga acasa cu bine,dar ea tot nu vruia zicandu-mi sa o las singura si sa plec ca se descurca si ea, dar ii facusem o promisiune’’sa ii fiu alaturi si la bine si la rau’’ si i-am zis ca ma tin de promisiune dar ca ar fi bine sa ne mai gandim ce sa facem. Am luat-o usor spre parcul Romanescu Ariana s-a cam razgandit la ce-I propusesem dar numai daca eu dau telefon la politie si sa verific , ca daca o ia cu forta de langa mine, poate sa depuna plangere si sa vin cu politia sa o iau de acasa. Am sunat la politie dar bine ca am zis ca o vara de a mea a plecat de acasa si daca noi o gasim pe strada si o luam cu forta ce se intampla, dar dobitocul ala de politai parca atunci se trezise ca mi-a zis sa nu ne bagam noi sa-I lasam pe ai ei sa o caute , ne lamurise. Ne-am suparat si ne-am dus pana la sectia numarul 2 de la targ si am gasit acolo ofiterul de serviciu care i-am spus povestea dar de data asta cu un var, care ne-a explicat ca daca-l luam cu forta chiar daca acesta e minor poate depune plangere si are de castigat. Asa ca s-a lamurit Ariana si a fost de acord sa ne intalnim cu Roby, dar unde,eu i-am zis ca cel mai bine ar fi in parc, asa ca am plecat spre parc incercand sa facem un plan credibil. Am ajuns in parc dar nu ne-am oprit trecand in partea cealalta si ajungand la IMMR,sa vorbeasca Ariana cu unchiul ei , el fiind singurul care o putea intelege si ajuta,dar ghinion nu era de serviciu. Ne-am intors in parc si ne am oprit pe o banca mai retrasa si am inceput sa facem planul cum sa ne intalnim cu Roby. I-am zis Arianei ca am sa-l sun pe Roby si o sa-I spun ca aceasta e de acord sa ne intalnim,dar doar cu el, fiindca daca apare cu cineva fuge. Ariana a fost de acord numai ca trebuia acum sa gasim si locul de intalnire si putin schimbat planul. Hotarat l-am sunat pe Roby si i-am spus ca ma sunase Ariana si ca era de acord sa ne intalnim toti trei in parc ,si locul pe care il stabilisem era podul suspendat din Parcul Romanescu. Eu trebuia sa il astept la poarta sa vad daca este singur si sa il duc la pod sa o asteptam pe Ariana. Aceasta era bagata intre pomii dinspre partea dreapta cum intri in parc si eu trebuia sa tin plasa pe care o aveam in mana stanga daca Roby era singur iar daca vedeanm ceva suspect sa tin mana dreapta In buzunar si se schimbau planurile. M-am inatlnit cu Roby salutandu-ne si mai in gluma mai in serios ma intrebat care-i planul, dar eu i-am spus sa o ia in serios si sa aiba grija ca daca mai apare cineva Ariana ma amenintase ca sare de pe pod, si ca ar fi bine sa o luam cu usurelul.

L-am luat pe Roby pe aleea din dreapta , am trecut prin dreptul unde era ascunsa Ariana si am iesit prin teatrul de vara la debarcader apoi ne-am indreptat spre pod. Am urcat scarile si asteptam pe pod sa apara Ariana , ca o intamplare si tocmai bine a cazut langa noi a trecut o fata care s-a oprit langa noi , facandul pe Roby sa creada ca o cunoste pe Ariana si ca e cu ea.

Ariana trebuia sa apara din clipa in clipa, ne uitam in toate directiile nestiind nici eu de unde si pe unde apare, pe cand eu ma uitam pe alee in jos si I ziceam lui Roby sa aiba grija de ea daca o duce la Marinela ,caci numai asa mai fusese de acord sa ne intalnim, Roby o vede in capatul podului. Cum noi incercam sa ne apropiem de ea, ea striga la noi sa stam pe loc, dar Roby parca vrand sa o indeparteze de pod sa nu faca vreo prostie ma tragea si pe mine sa ne apropiem de ea. Ariana a incercat sa fuga dar Roby fiind aproape a prinso, cu lacrimii in ochii la pupat pe Roby iar acesta a rugat-o sa stea linistita ca nu o sa I se intample nimic si sa se calmeze. Apoi am intrat si eu in actiune prefacandu-ma am intrebat-o ce a avut in cap de a plecat de acasa , pe unde a stat si ca ar fi bine sa se intoarca acasa, dar ea ne-a zis ca acasa nu se mai intoarce ca nu se intelege cu mama ei . Am reusit sa o convingem ca nu se intoarce acasa ci se va duce la Marinela, apoi Roby a zis ca ar fi mai bine sa mergem sa mai vorbim pe terasa la debarcader la un suc, linistind-o pe Ariana ca nu este nici o problema. Mergand ,eu i-am facut semn lui Ariana ca mi se pare ceva suspect ,dar cel mai bine a fost ca doar mi s-a parut. Am ajuns la debarcader si ne am asezat la o masa special aleasa de Ariana ca sa poata fugi in caz de ceva,Roby ne-a intrebat daca bem cafea sau suc, eu am ales ca vreau sa beau cafea ca ma simteam obosit iar Ariana un suc cola. Cat a fost el plecat la bar, Ariana ma intreba daca a venit singur Roby si daca este bine sa se duca la Bals, spunandu-I ca totul este ok si ca cel mai bine ar fi sa stea o vreme la vara sa. Cand s-a intors Roby ne-a adus la toti trei suc si lui si mie cafea. Dupa ce am mai stat noi de vorba explicandu-I Ariana lui Roby ce a determinat-o sa plece de acasa si ca este de acord sa mearga la Bals, dar daca o minte si o duce acasa va sta o zi si iar va pleca. Se apropia de 12.30 si eu cam intarziam desi intarziasem dar bine ca lasasem bilet ca voi ajunge mai tarziu, Roby a zis ca o duce el pe Ariana la vara sa dar ea nu prea fost de accord, numai dupa ce am asigurat-o eu ca totul va fi bine si ca asa e cel mai bine pentru ea. Am plecat toti trei din parc cu masina pana la pod la Electro cand Roby a luat la ocazie o femeie pana la Bals. Pe la Plaiu Vulcanesti ma suna colegul sa ma intrebe daca vin si daca este totul bine,i-am spus ca in cinci minute ajung la Metro si ca este totul ok. La Metro, Ariana s-a dat jos cu mine sa ma mai intrebe inca odata daca este bines a se duca la Bals , sa nu o astepte sora sa acolo,si ca o sa mi dea telefon daca se intampla ceva si sa-mi spuna ce face. Am sarutat-o pe gurita si pe ochisorii si i-am spus ca odata ce Roby i-a promis ca nu o va duce la sora sa si ca nu este la Bals se va tine de promisiune.

Am ajuns pe raion si i-am explicat colegului in mare care a fost treaba, si ca imi pare rau ca l-am tinut atat de mult sa nu se duca la masa, dar ca am incercat sa rezolv cat am putut de repede. Colegul nu sa suparat si sa dus sus dupa aceea la masa apoi dupa ce avenit el m-am dus si eu ca eram rupt de foame. Pe la trei cand a plecat el nu aveam ce face,ma plictiseam, stiam ca seara va fi cheful lui Metro la implinirea a doi ani si ca se va desfasura la o fosta discoteca Cimbombom din apropire, dar nu aveam nici o pofta de distractie.Pentru ca nu stiam cei cu Ariana ,cum a ajuns,ce a facut ,cum se simte nu imi ardea de nici o distractie. Seara la chef nu ma simteam deloc bine, asa ca pe la ora 21 ies din nebunia distraciei ce se incepuse si gandindu-ma ca Ariana va ramane mai mult la Bals am hotarat sa-I bag numarul lui Marinela la favorite ca sa pot vorbi cu ea mai mult. Apoi am dat telefon lui Marinela si imi raspunde chiar cine imi doream ,Ariana,care tocmai se intorsesera si atunci intrau in apartament de la socrul lui Marinela. Mi-a povestit ca totul este ok , ca a stat cu Roby cand au ajuns in Bals doua ore la un suc sa-I astepte pe Marinele si pe Gigi ca erau plecati la tara, si ca ii este dor mult de tot de mine. I-am spus ca si mie imi este dor de ea si ca nu am chef de nici o distractie, ea mi-a zis ca pe seara vin mai multi prieteni de lui Gigi sa sarbatoreasca venire acestuia din strainatate si ca nu are nici ea fara mine de distractie. Dar eu ca sa o incurajez i-am spus ca ar trebui sa se distreze ca ea are nevoie ca sa se mai linisteasca putin si sa mai uite prin ce a trecut. Am sarutat-o cu un pupic prin telefon si i-am transmis distractie placuta ,si ea mie,si i-am zis sa ma sune a doua zi dupa ce ajunge la scoala ca sa vad ce a facut ,apoi i-am dorit o noapte buna si somn usor. M-am intors la chef si am bagat in bine ca pacala suc , covrigei ,bere , tort si am ascultat in liniste muzica intr-o admosfera ferica cu luminile stinse si cu lumanari aprinse pe masa. Pe la doua si jumatate s-a terminat cheful si cu specialele fiecare am ajuns acasa , eu m-am dus la nasa mea si asa s-a terminat aceasta zi grea. A doua zi m-am trezit pe la 12.30 ,am mai stat putin in pat de vorba cu nasa dupa care am mancat si apoi am plecat la servici.

Cand ajung pe scari ca sa urc la vestiare ma suna telefonul ,era de la Musca, dar cand am raspuns la telefon era Ariana care era nervoasa si suparata foc pe mine, care mi-a zis ca pleca iar de acasa si sa nu o mai caut sa o las in pace ca daca v-a mai avea nevoie de mine ma va cauta ea. Am intrebat ce s-a intamplat si de ce, dar mi-a zis ca nu mai are rost sa vorbim ca a avut incredere in mine si degeaba , ca daca mai vreau sa vorbesc cu ea sa vin imediat . I-am zis ca ca ma duc sa ma invoiesc cateva ore si am sa vin , cand am ajuns la Rotonda am luat-o la fuga pana la blocul lui Musca, cand ajung acolo Ariana era suparata dar nu mai plangea . Imi zice in continuu ca nu mai are rost sa continuie sa vorbeasca cu mine , cand am intrebat-o de ce ea mi a zis ca ce am avut in cap cand i-am zis lui sora ei ca’’Ariana ar fi in stare de orce pentru mine’’ si ‘’ Ca daca i-as zice eu lui Ariana ca ma omor ea ar face orce pentru mine’’, au deranjat-o . Dupa ce am rugat-o sa ma ierte ca am gresit si ca am uitat sa-I spun aceste cuvinte cand am ajuns la gazda, si sa lamurim lucrurile dar nimic. Mi-a zis ca se duce acasa isi ia din lucruri, lasa aurul si pleaca din nou fara sa-mi mai spuna unde se duce si ca imi va da ea de veste cand ii va fi bine, ca sa nu imi mai faca mie probleme. Am inceput sa plang, am incercat sa o sarut dar pentru ea nu mai avea nici un efect,mi-a zis sa plec al servici sis a o las in pace ca a avut degeaba incredere in mine. I-am zis ca daca numai are incredere in mine face ce vrea si daca vreodata isi va aduce aminte de mine sa ma cauta ca stie unde ma gaseste,si daca toate intamplarile prin care am trecut impreuna nu au insemnat nimic pentru ea, sa ma uite si sa-si aduca aminte doar de ce a fost frumos cand eram impreuna. Am plecat amandoi spre gara , am stat pe banca la intrarea in tunel spre liniile 2si 3 si am mai vorbit putin. Am inceput sa –I spun ca daca rezolva ceva acasa, voi incerca sa fac tot posibilul sa gasesc o garsoniera sa stam impreuna si ca in octombrie fac imprumut la banca si reusim noi. Reusisem sa incep sa ma inteleg cu ea, si se hotarase sa imi spuna ca daca mai pleaca de acasa vine cu mine sa stam impreuna. Mi-a zis ca se duce acasa sa vorbeasca cu tatal ei ca el nu stia de problema si daca este ceva ma va suna in o zi doua. Ma facuse sa cred ca va pleca acasa si ca va fi bine, o asiguram ca ma va ajuta si bunica mea , macar cu mancare si ca ne vom descurca noi, dar numai sa nu o stiu pe strada fara sa stiu de ea si mai ales singura. I-am zis ca se face tarziu si ca trebuie sa ajung la serviciu, mi-a zis sa plec si ma asigurat ca ma va suna sa-mi spun ce a rezolvat si ce face,reusisem intr-un final sa o intorc cu gandul din nou la mine sa aiba din nou incredere. Am dus-o pana in statie la autobuzul ei am mai stat putin de vorba si la plecare am vrut sa o sarut , dar ma refuzat facandu-ma sa cred ca poate ma inselasem cand am gandit ca are incredere din nou in mine. Am sarutat-o pe frunte si am plecat cu Dumnezeu inainte sperand ca totul se va termina cu bine si ca va fi cum a fost odata.

Am ajuns la serviciu, colegul celalat nu ma mai intrebat nimic si toata ziua m-am gandit ce o face , unde este, daca o fi pe strada singura ,daca o sa mi mai dea telefon. Am plecat de la servici pe jos la tara suparat si nepasandu-mi de nimic, imi curgeau lacrimii cand ma gandeam prin ce aventuri trecusem cu Ariana si ca pentru cateva vorbe se destramase totul. Acasa am ajuns pe la unsprezece noaptea am mancat putin si apoi l-am luat pe Miky in brate,Miky fiind ursuletul pe care il primisem cadou de ziua mea de la Ariana, am inceput sa plang si am adormit cu gandul la puisorul meu sperand ca va dormi in patul ei cu perinucul cu cap de elefantel pe care il cumparasem de 1 iunie si cu care ea dormea tot timpul , ca totul va fi bine si ca se va gandi la mine. O zi a trecut mai usor dar tot gandindu-ma tot timpul daca totusi Ariana este acasa si daca este ok, tot timpul am stat ca pe ghimpi gandindu-ma la faptul ca plecase iar de acasa pentru ca nu imi daduse nici un telefon cum ne vorbisem sa –mi spuna daca este bine. Vazand ca nu mai vrea sa imi dea nici o veste m-am rugat la Dumnezeu ca totul sa fie bine si am sperat. Cu speranta nu rezolvam ninic asa ca dupa doua zile de cand ma despartisem de Ariana nu am mai rezistat si vrand sa aflu ce se intampla m-am dus la Simnic. M-am dus cu autobuzul , dar cand am ajuns acolo nu stiam cum sa o anunt ca sunt acolo, asa ca am trimis un sms lui Niky rugand-o sa vina pana la strada sa vorbesc cu ea.

Rugandu-ma lui Dumnezeu ca Niky sa fie acasa si sa poata sa coboare sa vorbeasca cu mine, mi-a fost indeplinita rugaciunea si Niky a coborat dupa cinci minute si i-am povestit ca nu am mai vorbit de mult cu Ariana si ca vreau sa vorbesc cu ea,asa ca am rogat-o sa se duca sa o cheme pana in strada. Am mers cu ea pana la jumatatea ulitei dupa care am lasat-o pe Niky sa se duca la ea. Dupa ce a vorbit cu ea , Niky a venit si mi –a zis ca nu poate veni sa vorbeasca cu mine ca este sora ei acolo si face scandal, si a zis ca incerca ea sa ma sune cand poate sa-mi spuna totul. Tocmai facea la gem si mi-a zis Niky ca era mozolita din cap pana in picioare. Cand am ajuns in strada i-am zis lui Niky sa faca tot posibilul sa o aduca in aceea seara la strada sa pot sa aflu ce se intampla cu Ariana. Mi-am luat de la aceasta la revedere amintindu-I iar sa faca tot ce poate ce vorbisem cu ea ,iar ea ma intreba ca daca nu reuseste cand mai revin prin Simnic , raspunzandu-I ca nu prea curand.

Seara pe la 21.30 o sun pe Niky, imi raspunde si o intreb daca Ariana este la poarta si sa mi-o dea la telefon, cu o voce trista si tremuranda Ariana mi-a zis buna, am intrebat-o ce s-a intamplat cu ea de nu imi mai da nici o veste, s-a intamplat ceva rau.Plangand Ariana a inceput sa imi spuna ca s-a certat cu sora ei si cu mama ei si ca nu o mai lasa sa iese din curte, sa numai vorbeasca cu nimeni mai ales cu mine. Ne mai putand vorbi de suspine a mai reusit sa –mi zica ca ne vom mai intalnii cand o sa inceapa scoala daca mai vreau sa vorbesc cu ea, am linistit-o spunandu-I ca nimeni si nimic nu o sa ne desparta si ca o sa ne intalnim cand o sa avem ocazia.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!