poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1437 .



Despre nori
personale [ Gânduri ]
(lucruri care nu sunt ce par)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [d.agatha ]

2005-04-27  |     | 



Adesea aud norii pășind tacticos pe terasa cenușie, târându-și după ei burțile pe care le etalează din când în când la câte un concurs de frumusețe.
*
De obicei se întâlnesc la marginea cerului ca doi vechi prieteni, își dau binețe sprijinindu-se într-o rază de soare, pălăvrăgind apoi plini de importanță despre circuitul apei în natură. Ba că ajunge mai greu la etajul superior al troposferei și nu au cu ce să-și hrănească juniorii, ba căldura este insuportabilă. Concluzia este că se întâmplă ceva cu stratul de ozon și că ar trebui tras cineva la răspundere (deși nu au o viziune foarte clară a ceea ce înseamnă acest lucru).
*
Uneori au divergențe, sarcinile negative atârnă greu și de aici starea de ebrietate: nu-și mai găsesc polii. Atunci țipă și scuipă foc, aruncând cu piatră pe unde apucă. Odată au lovit luna de au ciobit-o la un colț. A trebuit să meargă la un meșter faur să o șlefuiască din nou, dar tot se mai observă în unele seri când se întoarce pe partea cealaltă să vadă și alt capăt de lume.
*
Altădată sunt atât de amețiți încât, trăgând aer în piept dimineața, înghit vreo pasăre rătăcită care a uitat să se adăpostească din calea lor. Când iese biata de acolo (și asta cu chiu cu vai!) cu penele vâlvoi și glăsuind ceva pe limba ei, își jură că nu mai călătorește singură niciodată și că va lua lecții de autoapărare.
*
Am vrut să mă plimb și eu odată cu norul, dar era prea scump. Trebuia să îmi las haina gaj și nu eram pregătită să renunț la ea. Plus că mi-aș fi murdărit părul, încâlcindu-l în vânturile hoinare care fugeau de autorități după ce furaseră o pălărie plus splendoarea unei păpădii. Nu le-au mai prins. Se spune că și-ar fi găsit sălaș în coroana unui stejar bătrân, pe alte meleaguri.
*
Odată am văzut un nor schimonosindu-și fața în oțelul strălucitor al unui avion. Îi zâmbise așa de galeș, după care l-a îmbrățișat. La proces a spus că voise doar să se scalde împreună în ocean și că sentimentul a fost reciproc. Nici nu se putea pune problema unui viol.
*
Altul se scobea între dinți, oglindindu-se în mare. Îi rămăsese o urmă de albastru pentru că înghițise o bucată de cer. Acum trebuia să dea socoteală. Norocul soarelui că apucase să își strângă chaise-long-ul și să plece. Inițial îl anunțaseră de tsunami, dar stătea liniștit pentru că avea o pilă la știri care îi spusese că e doar un zvon ca să crească audiența.
*
Dacă ai răbdare să-i asculți, afli uimit că fiecare are o poveste.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!