poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2037 .



Ganduri
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [mariusflorin ]

2004-11-27  |     | 



Sa nu ne mai intrebam de lucrurile mari, adica de cele neintelese. E inutil si dureros sa cauti ce nimeni n-a gasit. Da, inutil de dureros sa pieri si nimeni sa nu stie cum ai simtit si cat de mult ai dorit si cum toate acestea ti-au innebunit mintea, naruindu-ti gandurile, acum traind si asteptand finalul posac si scarbit de-atata ingustime.
In loc de mai mult, ai dat de din ce in ce mai putin, iar putinul ramas e un om simplu; atat cat ii trebuie unui om sa-si amane destinul de azi pentru cel de maine, ori pentru o zi uitata, propice unei inmormantari anoste.
In disperarea omului de-a fiinta, de-a popula un loc, fie el si infim in aceasta lume, implinirea lui e descompletata de eterna sa nemultumire; mereu frustrat de-o parte a identitatii sale. Un vis morbid ii poate spulbera fericirea, il poate revela tragic, depersonalizandu-l, furandu-i somnul lin, subjugandu-i fiinta. El este atat de putin, e incercat si incearca atat de multe.
Granitile gandirii, sunt infinite pe-o portiune limitata, intre care gandim profund la lucruri banale care ne spun ca aparenta pe care-o vedem, nu poate fi mai mult decat este, ca gandirea noastra nu poata deschide ochiul ce vede dincolo de aceasta aparenta.
Sunt oameni care au schimbat destine; priviti atent, nu sunt mai mult decat niste pagini de istorie, pe care le invatam in scoli, fara a intelege nimic. Cu stiintele exacte, e un pic altfel, dar cati stiu povestea celor invatate?
Oamenii si cultura dispar, sau se degenereaza, gandurile noastre haotice raman, iar din particulele lor mici jucause, se formeaza haosul. Un haos perfect in care noi suntem suspendati de-o margine a infinitului, mereu singuri, mereu cautand pacea eterna si densa.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!