poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3354 .



Lectie de ura pentru pasari
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [bell ]

2003-07-17  |     | 



Lectie de ura pentru pasari





,,Ce pacoste, sa fie loviti in acelasi timp de doua nenorociri !? ,,
Se intreaba pasarile vazand impletitura de iubire si ura de pe chipul omului. Daca ar sti ele ce este iubirea si ce este ura.

Sa invete o pasarile ce e iubirea. Ce obiectiv absurd. Pasarile canta doar. Nimeni nu a vazut inca o pasare care canta si apoi se hraneste cu alte pasari. Pasarile care fac asta nu canta. Sunetele lor sunt ne-cantece. Sunt pasari care numai iubesc si pasari care numai urasc.

In realitate pasarile nu se dusmanesc, cele mici se feresc de cele mari si se ascund. Cele mari sunt mereu flamande si le mananca cu indiferenta pe cele mici. Cand cele mici scapa, cele mari nu sunt enervate din orgoliu ci pentru ca sunt si mai flamande. Cele mici se nasc sa cante, cele mari se nasc sa manance.

Sa invete pasarile ce este ura. Asta ar prinde bine. Cele mici ar ura asa de tare ca nu ar mai canta niciodata. Cele mari nici macar nu ar observa asta, daca cele mici nu s-ar stinge incet. Cele mari vor ura si mai tare de atata foame si pana la urma lipsa carnii le va invinge si pe ele.

Ura se deprinde sau se naste in om? Omul nu e pasare. El nu are pene si nici nu canta decat daca e fericit sau trist sau e muzician. Atunci e si el pasare, dar numai in minutul in care primeste aplauze.

Totusi, ura se deprinde sau se naste in om? Iubirea se naste, fatul cel mic e iubit si se naste imbibat de iubire. Ura se deprinde. Mai intai ca raspuns la foame, apoi la nedreptate. Aceasta e ura corecta, imorala. ( adica nu este catalogata in teoria moralei)
Ura morala e cea ascunsa, cea pe care o vad doar pasarile.

Ura cea ascunsa e raspuns la iubire. De aceea pasarile nu se iubesc. De ce sa se urasca ele de atata iubire. Mai bine doar sa cante mereu sau sa le fie foame mereu. Ar trebui ca pasarile mari sa laude cantecul celor mici si apoi sa le inghita cu drag. Pentru asta nu ajunge ura.

A incerca pasarilor o lectie de ura e la fel cu a incerca una de iubire. Si una si alta ar duce la disparitia pasarilor. Ele pot fi fericite si in afara iubirii.

A incerca oamenilor o lectie de iubire e la fel cu a incerca una de ura. Si una si alta ar duce…

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!