poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5223 .



Necunoscuta apă
eseu [ ]
Informația necesară

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Raza de soare ]

2007-05-02  |     | 



Necunoscuta apă
Cu cât înveți mai mult, cu atât mai mult îți dai seama cât ești de limitat în cunoaștere. Am ajuns în cosmos dar nu știm mai nimic din însușirile omniprezentei ape.
Un cercetător japonez posesor a două diplome, una în medicină și alta în informatică, a plecat în cercetările lui de la două observații. Prima era că nu există două steluțe de gheață cu aceeași formă. A doua se referea la faptul că soția sa, suferind de o boală ce rezista la toate tratamentele medicale, s-a însănătoșit după consumarea unei ape magnetizate și apoi tratate cu laser.
Încercând să afle cauza pentru care steluțele de gheață nu au aceeași forma, cum se întâmplă la alte substanțe, și prin ce se deosebește apa magnetizată de apa obișnuită, el a imaginat și realizat următorul experiment: mai întâi a realizat o instalație în care să se poată reproduce anumite condiții pentru cristalizarea apei, pentru a determina dacă reproducând condițiile, reproduce fenomenul.
Apoi a luat o probă de apă și a rugat colaboratorii să pronunțe cuvinte plăcute: iubire, frumos, prietenie. Prin înghețare apa a format cristale deosebit de frumoase. În preajma unei alte probe de apă s-au pronunțat cuvinte care provoacă neplăcere: spaimă, ceartă, supărare, război. Cristalele de gheață rezultate erau diforme, distorsionate. A mers mai departe și, în loc de a vorbi, a scris pe o etichetă cuvinte frumoase și a lipit-o pe eprubetă. Cristalele au fost la fel de frumoase ca acelea în preajma cărora se vorbise frumos. Scriind pe etichetă cuvinte neplăcute, cristalele rezultate au fost distorsionate.
Cum japonezii sunt foarte meticuloși și inventivi (inventivi suntem și noi dar rar meticuloși), au mers mai departe: la o stație pentru epurarea apelor de la o mină au înghețat o probă din apa tulbure și agitată și au obținut cristale urâte, diforme. Au solicitat un preot să slujească cca. o oră. După acest interval, apa s-a limpezit iar cristalele rezultate au fost deosebit de frumoase. Au tras concluzia că de fapt apa este vie, ea preia informații și le transmite, așa cum s-a întâmplat cu apa magnetizată.
Faptul că suntem atât de influiențați de vorbele bune sau rele ale semenilor noștri, de știrile alarmante din ziare sau de la televizor, se explică prin cele 60 - 65 de procente de apă din organismul uman, apa ce preia cu fidelitate toate informațiile din jurul nostru, fie ele bune sau rele.
Tratamentul unei boli se poate face și de către medicii alopați, și de către homeopați. Diferența dintre medicina alopată și cea homeopată se poate evidenția astfel: dacă medicina alopată ne tratează cu medicamente, cea homeopată ne tratează cu remedii. Banalizând, putem spune că dacă ai gripă, medicul alopat îți recomandă aspirină. Homeopatul dizolvă aspirina într-un pahar cu apă, ia din soluție de exemplu 1 ml, îl pune în alt pahar pe care îl umple iar cu apă; din el ia din nou 1 ml, îl mută în alt pahar și, după mai multe diluții de acest fel, obține un remediu pe care îl oferă bolnavului. Remediul are același efect vindecător ca al aspirinei, dar nu mai produce arsuri la stomac. După cât e de diluată soluția, nici măcar nu se știe dacă în remediu se mai află vreo moleculă de aspirină, dar apa a preluat informația și a transmis-o corpului nostru, ceea ce diferă de efectul de tip placebo.
Cum apa este o temă ce se predă în clasa a noua, discutam cu copii despre efectele apei sfințite, aghiazma, despre contribuția rugăciunii la aceste efecte, despre argintul și busuiocul folosite de preot. Despre calitățile curative ale argintului se mai știe câte ceva..Ce nu se prea știe este că oricât de insolubilă ar părea o substanță, ea tot lasă în mediu o animită cantitate de particule. Iar agheazma are și atomi de Ag..
De fapt, ca și în societate, starea de ordine este cea care priește organismului. Unele cercetări au stabilit că viețuitoarele care consumă apă provenită din topirea zăpezii sunt mai energice și asimilează mai ușor alimentele, cresc mai ușor în greutate. În apa rezultată din topirea gheții nu se distruge total structura ordonată a moleculelor. Starea de sănătate este determinată de o aranjare ordonată a moleculelor de apă.
Prin magnetizare, fie prin efectul de piramidă, fie cu bioenergie, fie prin înghețare și apoi prin dezghețare, moleculele polare de apă se ordonează. Starea de boală este determinată de dezordini apărute în organism. Cum prin urină, transpirație, fecale, eliminăm apă, înlocuirea ei cu apă cu grad mai mare de ordine poate preveni boli pe cale de a se declanșa sau le poate vindeca dacă există.
Studii despre efectul de piramidă au fost făcute și la noi în țară chiar înainte de 1989 la Pitești. Dacă la 1/3 de baza unei piramidei pe înălțime se așează un suport pe care se pune un pahar cu apă, după maxim 24 de ore ea capătă proprietăți deosebite, printre ele fiind și capacitatea de a vindeca, de a curăța organismul. Personal am verificat că în cazul apei nu este neapărat nevoie de un suport, dar este obligatoriu ca apa din vas să depășească înălțimea de 1/3 de la baza piramidei. Ideal ar fi ca piramida să fie construită respectând proporțiile piramidei lui Keops, dar efectul de formă se manifestă la orice piramidă, fie ea din carton, sârmă de cupru, lemn, sticlă..
Regretatul doctor Radulovici, un medic deosebit, folosea în ultimii săi ani de viață tratamente cu “apa vie “ și “apa moartă”, care nu sunt chiar povești. Rețeta de obținere prevede o instalație de electroliză a apei cu separarea spațiului anodic de spațiul catodic printr-un săculeț din pânză de cort. După câteva ore, se pun în vase de sticlă diferite apa din săculeț și apa din vasul de electroliză, care au capacități nebănuite în prevenirea și tratarea unor boli. Cum moleculele de apă au structuri polare, are loc o organizare a lor, pe un principiu cumva asemănător separării izomerilor optici: practic moleculele aceleiași substanțe capătă o anumită orientare în funcție de electrodul în preajma căruia se află.
Multe dintre metodele care folosesc energii subtile nu au încă, la ora ectuală, explicații conforme cu modul în care am fost “dirijați “ să raționăm. Sau mai exact cu modul simplist de a raționa. Nici eu n-am prea crezut de la început în ele dar, în măsura în care am avut posibilitatea, am încercat, să văd și eu ce iese! Și, pe măsură ce aprofundez domeniul, sunt din ce în ce mai atrasă de el. De fapt nimeni n-ar trebui să accepte tot ce i se dă fără a verifica, fără a se gândi. Dar deseori, dacă ceea ce ni se spune nu se încadrează în tiparele noastre, refuzăm să le acceptăm măcar sub beneficiu de inventar, până când viața le va confirma sau infirma.
Instalațiile pentru obținerea apei de piramidă, a apei vii și a apei moarte, a apei energizate, nu sunt chiar așa de greu de realizat; apele rezultate nu au efecte negative asupra organismului, în schimb efectele pozitive sunt numeroase. Și, deloc de neglijat este că sunt ieftine, practic la îndemâna oricui și, mai ales, nu au nici un fel de efecte negative. Organismul își ia de la ele ce și cât îi trebuie..

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!