poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2594 .



Scurt tratat de oswaldologie-1
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2006-11-21  |     | 




În urmă cu 43 de ani, în Dealey Plazza din Dallas, un glonte punea capăt vieții lui J.F.K.
Asasinat politic, reglare de conturi a Mafiei, omor ritual ? Cu Kennedy se stingea mitul Camelotului.

Asasinul victimă
L.H.Oswald este prototipul ratatului perfect. Copil neiubit, cu o mamă ultraprotectoare. Reușește să eșueze totdeauna, acolo unde alții aveau succes. Oswald nu are nimic- nici măcar propria identitate. Fuge în URSS și cere azil politic. Nu rezistă nici acolo și se repatriază împreună cu soția lui rusoaică, Marina

(- Ipoteza KGB spune că J.F.K. a fost omorât la ordinul lui Hrușciov pentru că Hrușciov era un ratat iar J.F.K un tip de succes. Ce-i drept, Nichita Sergheevici era un ratat- scosul pantofului din picior și bătutul cu el în masă la ONU este cea mai minoră dovadă. Dar...Hrușciov nu câștiga nimic din moartea lui J.F.K. A fost singurul partener de dialog acceptabil pentru ruși. Nici măcar Jimmy Carter n-a fost așa de maleabil ca J.F.K. Hrușciov n-a câștigat nimic prin moartea lui Kennedy. Războiul din Vietnam a continuat până în anii 70. Cuba a fost în continuare izolată. Urmașul lui Kennedy a fost texanul L.B.Johnson.Singura explicație a ipotezei KGB ar fi că LBJ era spion sovietic- afirmație hazardată chiar și pentru extremiștii americani.)

Oswald era un fantast tipic. Pentru a-și recuceri soția își omoară președintele. Punct.


Victima- asasin.
S-au spus multe povești despre Kennedy, despre blestemul clanului, blestem indus de un tată mult prea dur și prea dominator. Cert este că fratele cel mare se oferă voluntar într-o misiune sinucigașă iar J.F.K se înrolează în Marină, este rănit și suferă apoi toată viața din cauza rănii. Este primul președinte care își câștigă alegerea la televizor, acolo unde contracandidatul său, Nixon, dă prost pe sticlă.
Este cunoscut mitul regelui sacrificial, regele care trebuie omorît pentru ca pomii să dea roade, soarele să apară a doua zi, etc. J.F.K. este un astfel de rege. La el totul trebuie să fie glamour, totul trebuie să fie glitz. Începând de la nevastă, copii și terminând cu politica. Are de soluționat crize globale, are de rezolvat probleme majore. Ar vrea să se retragă din Vietnam dar cu fruntea sus. Ar vrea o politică de cooperare cu sovieticiil. Ar vrea o legislație nediscriminatorie pentru negrii.
Lunile președinției lui Kennedy exercită o fascinație autodevoratoare nu numai pentru cei din jur dar și pentru el. "N-ar mai fi apucat sfârșitul celui de-al doilea mandat. Ar fi înnebunit pur și simplu" spunea unul din celebrii săi prieteni din banda "Rat Pack".
Kennedy este, pur și simplu, regele expiator. America mergea prea bine pentru a nu fi nevoie de un țap ispășitor pentru boomul american.
(-ipoteza mafiotă spune că niște mămulari, alde Sam Giancanna și ai lui l-au lichidat pe Kennedy care profitase de mafie când a fost ales dar nu s-a ținut de cuvânt atunci când s-a ajuns. Gangsterii americani au fost supraîncălziți atât de mass-media căutătoare de senzațional cât și de FBI-ul doritor să-și ia salariul. În realitate nici Dillinger nu a fost mai grozav ca și Terente și nici unul din capii mafiosi mai grozav decât frații Cămătaru. Prin însăși definiția sa mafia nu are de-a face decât cu un anumit mediu aflat la limita moralității. Dacă în anii 30 sub imboldul nefericitei legi a prohibiției tații de familie frecventau speak-easy-urile, în anii 60 erau afectați de mafie mai puțin de 0.1% din americani.Deci mafia era o mare gogoașă)

Cine l-a omorât pe Kennedy ? Vom vedea în episodul următor

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!