poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6697 .



Povestea sfântului duh, prana și Nicolae Teslea
eseu [ ]
Göteborg, august 2006

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Alexandru Nifilimu ]

2006-08-11  |     | 



(341)




Trimiterile bibliograficed se pot gasi la adresa:
http://www.miracol.ro/bibliografie.txt



Spot publicitar difuzat pe canalul Eurosport în timpul campionatului european de atletism din august 2006, în curs de desfășurare în Suedia la GÖteborg. Fără pretenții artistice, fiind un produs de campanie, cu viață de o săptămână, cuprinde o idee ciudată (mai poate fi văzut încă 2 zile). Este un omagiu adus domnilor sponsori, fără a căror energie monetară totul s-ar opri instantaneu, ca scos din priză. Orice manifestare căreia nu i se pompează fonduri în vene nu mai mișcă. Toți sportivi, arbitri, spectatori, rămân imobili fiindcă cineva neatent
a decuplat curentul. Sistemul nu mai poate fi relansat fiindcă nimeni nu mișcă fără stipendiile zornăitoare, tocmai sistate. Totul a înțepenit, așteptând să fie acoperit de timp și țărână și apoi scos peste milenii la lumină de arheologi. Doar un gunoier dezinteresat, maniac de curățenie, care prestează voluntar, fără simbrie și pretenții, sesizează situația și bagă ștecherul înapoi în priza financiară. Dinamica competiției revine la normal în toată splendoarea ei, toată suflarea se pune in mișcare, nimeni nu sesizează sincopa și nici pericol prin care s-a trecut.

Spot publicitar? Doar aparent! În realitate o parabolă pe cât de subtilă pe atât de fermă. Depindem de energia primordială, cea nelimitată, gratuită, la îndemâna tuturor, în care toți ne dejectăm și din care apoi scoatem profit, negândind la generozitatea sponsorului căruia îi aparține și care ne-o trimite.



(Iov 34,14) "Dacă nu s-ar gândi decât la El, dacă Și-ar lua înapoi duhul și suflarea, tot ce este carne ar pieri deodată, și omul s-ar întoarce în țărână."




Prima informație despre energia vieții, despre
duh,
ne vine de la Iov pe canale biblice. Numită de alții
prană, chi, kia,
această energie omniprezentă ne animă, ne întreține viața, forța și finețea gândului.

Ne electrizează:

(Iov 4,15) "Un duh a trecut pe lângă mine ...Tot părul mi s-a zbârlit ca ariciul ..."

Ne dă tăria metabolismului:

(Iov 19,17) "Suflarea mea a ajuns nesuferită nevestei mele, și duhoarea mea a ajuns nesuferită fiilor mamei mele."

Ne declanșează înaltele trăiri de conștiință:

(Iov 20,3) "Am auzit mustrări cari mă umplu de rușine, și din adâncul minții mele duhul mă face să răspund."

Nu știm a cui e dar vine sigur din eter, din cer, din văzduh:

(Iov 2,12) "Ridicându-și ochii de departe, nu l-au mai cunoscut. Și au ridicat glasul și au plâns. Și-au sfâșiat mantalele, și au aruncat cu țărână în văzduh deasupra capetelor lor."

Duhul este energie nutritivă, cognitivă, directoare cu arie și durată nelimitată de acțiune, de care suntem în deplină relație de dependență și subordonare:

(Iov 21,22) "Oare pe Dumnezeu Îl vom învăța minte, pe El, care cârmuiește duhurile cerești?"

(Iov 26,4) "Către cine se îndreaptă cuvintele tale? Și al cui duh vorbește prin tine?"

(Iov 32,8) "Dar, de fapt, în om, duhul, suflarea Celui Atotputernic, dă priceperea."

(Iov 32,17) "Vreau să răspund și eu la rândul meu, vreau să spun și eu ce gîndesc. Căci sunt plin de cuvinte, îmi dă ghes duhul înlăuntrul meu; lăuntrul meu este ca un vin care n-are pe unde să iasă, ca niște burdufuri noi, gata să plesnească. Voi vorbi deci, ca să răsuflu în voie, îmi voi deschide buzele și voi răspunde. Nu voi căuta la înfățișare, nu voi linguși pe nimeni; căci nu știu să lingușesc: altfel, într-o clipeală m-ar lua Ziditorul meu."


Durata vieții omului și a viețuitoarelor este condiționată de prezența duhului. La pierderea duhului, omul își pierde și viața:

(Geneza 6,3) "Atunci Domnul a zis: Duhul Meu nu va rămânea pururea în om, căci și omul nu este decât carne păcătoasă: totuși zilele lui vor fi de o sută douăzeci de ani."

(Geneza 25,8) "Avraam și-a dat duhul, și a murit, după o bătrânețe fericită, înaintat în vârstă și sătul de zile; și a fost adăugat la poporul său."

(Geneza 35,29) "Isaac și-a dat duhul și a murit, și a fost adăugat la poporul său, bătrân și sătul de zile. Fiii săi Esau și Iacov l-au îngropat."


Duhul este o încărcătură energetică și informațională pe care omul o primeste la naștere și cuprinde toate caracteristicile evoluției sale comportamentale:

(2 Samuel 23,2) "Duhul Domnului vorbește prin mine, și cuvântul Lui este pe limba mea."

(Deut 2,30) "Dar Sihon, împăratul Hesbonului, n-a vrut să ne lase să trecem pe la el; căci Domnul, Dumnezeul tău, i-a făcut duhul neînduplecat, și i-a împietrit inima, ca să-l dea în mâinile tale, cum vezi azi."

(Exodul 35,31) "L-a umplut cu Duhul lui Dumnezeu, duh de înțelepciune, pricepere, și știință, pentru tot felul de lucrări."

(Deut 31,27) "Căci eu îți cunosc duhul tău de răzvrătire și încăpățânarea ta cea mare."

(Deut 34,9) "Iosua, fiul lui Nun, era plin de duhul înțelepciunii, căci Moise își pusese mâinile peste el."

(Judecători 3,10) "Duhul Domnului a fost peste el. El a ajuns judecător în Israel, și a pornit la război."

(Judecători 14,6) "Duhul Domnului a venit peste Samson; și, fără să aibă ceva în mână, Samson a sfâșiat pe leu cum se sfâșie un ied."


Duhul este singura interfață de comunicare om - divinitate și poate fi asimilat cu un calup de informații ce se vor derula ca un program de viață sau pe o durată limitată de timp:

(Geneza 41,38) "Și Faraon a zis slujitorilor săi: Am putea noi oare să găsim un om ca acesta, care să aibă în el Duhul lui Dumnezeu?"


Poate fi semnalată chiar portabilitatea de pe un suport biologic pe altul, precum și durata conjuncturală:

(Numeri 11,25) "Domnul S-a pogorât în nor, și a vorbit lui Moise; a luat din duhul care era peste el, și l-a pus peste cei șaptezeci de bătrâni. Și de îndată ce duhul s-a așezat peste ei, au început să proorocească ; dar după aceea n-au mai proorocit. "

Duhul pare o entitate energetică independentă de viața omului, de vreme ce după moartea acestuia poate fi apelat, redirecționat în misiuni. Operațiunea prezintă unele pericole de vreme ce nu este încurajată, ba chiar este pedepsită tot cu moartea, cea care rezolvă tot! Aflarea informațiilor pe care duhul le înmagazinează în decalaj cu ciclul viață moarte poate declanșa neorânduieli periculoase. Oamenii nu trebuie deci să acceseze decât propriul duhul adică porția de informații program care le este destinată. Duhul este peren, de vreme ce dăinuie omului.

(Leviticul 20,27) "Dar dacă un om sau o femeie cheamă duhul unui mort, sau se îndeletnicește cu ghicirea, să fie pedepsiți cu moartea; să-i ucideți cu pietre: sângele lor să cadă asupra lor."

(Ezra 1,1) "În cel dintâi an al lui Cir, împăratul Perșilor, ca să se împlinească cuvântul Domnului rostit prin gura lui Ieremia, Domnul a trezit duhul lui Cir, împăratul Perșilor, care a pus să se facă prin viu grai și prin scris vestirea aceasta în toată împărăția lui: Așa vorbește Cir, împăratul Perșilor: Domnul, Dumnezeul cerurilor mi-a dat toate împărățiile pământului, și mi-a poruncit să-I zidesc o casă la Ierusalim în Iuda."

Operațiile mai complexe sunt efectuate chiar de zeu:

(1Samuel 10,9) "De îndată ce Saul a întors spatele ca să se despartă de Samuel, Dumnezeu i-a dat o altă inimă, și toate semnele acestea s-au împlinit în aceeași zi. Când au ajuns la Ghibea, iată că i-a ieșit înainte o ceată de prooroci. Duhul lui Dumnezeu a venit peste el, și el a proorocit în mijlocul lor."

(1 Samuel 16,15) "Slujitorii lui Saul i-au zis: Iată că un duh rău de la Dumnezeu te muncește. Poruncească numai domnul nostru! Robii tăi sunt înaintea ta. Ei vor căuta un om care să știe să cânte cu harfa; și, când duhul rău trimes de Dumnezeu, va fi peste tine, el va cânta cu mâna, și vei fi ușurat."


O mică lecție privind tehnica interferențelor de undă și a efectelor curative sau eliberatoare în fața duhurilor rele. Ceva asemănător ca și în cazul clopotelor de la biserici care alungă prin undele sunetelor propagate, spiritele rele [161,(155)]. Practică echivalentă vrăjitorilor care pe vremuri cântau la flaut și scoteau șobolanii încolonați afară din cetate, sau mai nou cu sursele generatoare de ultrasunete ce alungă ciorile de pe aeroporturi, ori țânțarii din case.



Legătura dintre inimă și duh este biunivocă, dar divinitatea acționează pentru corecție pe cale energo-informațională, nu prin chirurgie plastică sau reparatorie. Este suficientă o prezență de potențial ridicat și intervenția corectoare e spontană, prin transfer energetic, frizând miracolul.

(Psalmi 34,18) "Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă, și mântuiește pe cei cu duhul zdrobit."


Ca o unitate omniprezentă de depanare și intervenție cu curent de la baterie pentru vehiculele ce nu mai pornesc, cu oxigen pentru cei ce se asfixiază, cu sânge în caz de hemoragii, cu antihistaminice în alergiile cu șoc anafilactic. Sau la alt nivel, intervențiile de tip reiki cu reînvigorare energetică, reanimare sau readucere la viață după o perioadă oarecare de moarte clinică.



Genetica pare a nu fi singura ramura din pomul cunoașterii, pe care omul nu trebuie să o scuture. Tot așa de periculoasă pentru zei și omenire este și transmiterea energiei electrice în condiții nevăzute, adică fără fir.

Captarea energie necesare din mediul ambiant de către tot ce este viu, ca premiză a vieții, este la adăpost atâta timp cât patentul metodei rămâne secret. Aflarea principiilor propagării și acaparării acesteia ar pune în mâna omului cele mai puternice arme deþinute doar de zei, de la captarea pranei, la plăsmuirea și manevrarea fulgerelor globulare [190,(218)].

În această ipostază a ajuns marele savant Nicolae Teslea, român din Timoc, chiar la începutul secolului XX. O apariție încă fără egal în lumea științifică americană, vizionar de calibru inegalabil pentru epoca sa, Teslea a inregistrat câteva sute de invenții de o tehnicitate ce surclasa contemporaneitatea, fără să punem la socoteală descoperirea curentului alternativ. Nu întâmplator a fost considerat ca având dotări supranaturale, Extraterestrul român [252].

Invenția care a depășit însă puterea de înțelegere a oamenilor și concesivitatea zeilor de atunci ai tehnologiei și ai cerului, a fost însă transportul energiei electrice fără conductorii atât de răspândiți. Revoluția ar fi fost atât de grandioasă încât a determinat o puternică undă oponentă din partea savanților vremii în ciuda randamentului de transport de aproape sută la sută.Teslea a fost scos din manualele școlare de confrații săi mai influenți Edison și Morgan. Partea a doua a vieții a traversat-o într-o sărăcie degradantă [234,42].



În esență lucrurile trebuiau să se desfășoare astfel: consumatorii trebuiau să se echipeze doar cu antene calibrate pe nevoile proprii de electricitate, iar aceasta ar fi urmat să fie captată din marele bazin energetic al ionosferei terestre. Prima antenă a fost construită de Teslea în 1905, dar sponsorul și-a retras imediat fondurile, iar antena a fost demolată în 1914 pentru a nu servi ca sursa de inspirație, după ce nouă ani guvernele nu au reușit să ia o hotărâre. Patentele au rămas încuiate. Pe vremea aceea era greu de imaginat acest procedeu. Radioul și telegrafia fără fir nu s-au dovedit suficient de credibile. Astăzi, pământul s-a acoperit de antene captatoare pentru tot mai multe game de frecvențe. Cu un modem plantat în lap top putem lua legătura la antipozi dar e greu de imaginat de ce nu ne extragem și energia electrică atât de scumpă din ionosferă. Autonomia ar da omului rang demiurgic, dar se vede că nu îl merită.



Energia ar fi gratuită ca apa, aerul și sfântul duh. Poate că fiscul nu a reușit negocierea cu biserica pentru colectarea TVA ului.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!