poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2330 .



Dumnezeu și iubirea
eseu [ ]
Aforisme si maxime Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2009-06-01  |     | 



1.Femeia deșteaptă creează în bărbați o colecție de cărți de dragoste din care selectează estetica masculină, răsfoiește cărțile cu degete senzuale și rupe paginile ce descriu apologia sexului masculin.

2.Femeia involuată increează iubirea, se retrage în prostie și terfelește fericirea; vocația ei este de a abandona bărbații la marginea nefirescului și de a-i împărți în dureroase fracții.

3.Femeia evoluată ocolește artificialul, din discuții elevate pictează cu îndrăgostiți socialul.Temperamentul zvâcnește în ambiții și se zbate în carnea personalității din care adevărul modelează principii, teorii, doctrine și paradigme.

4.Înainte de începutul universului exista veșnic un alt univers în care se extinde universul primordial, căci totul reprezentând universul nu se poate multiplica în nimic, ci într-un supraunivers – Tată, din care s-a născut universul – Fiu.

5.Viteza luminii se micșorează prin frecare, căci vidul conține materie neagră, nori de gaz și atomi mișcându-se haotic cu viteze variabile, fiindcă totul se rotește, de la electron la galaxii eterne.

6.Forța infinită ce organizează materia în sfere siderale și-o determină să se rotească în traiectorii prestabilite, este Dumnezeu Absolut, cu corpul – fluid cosmic – infinit, veșnic și perfect, iar sistemul nostru solar este condus de un Dumnezeu mai mic, ce este al tuturor cauzelor umane efectul suprem, creează omul cu materia Sa și dezintegrează nimicul prin Spirit.

7.Iubirea ne frământă pe toate fețele, pe-o parte ne scrie cu deziluzii, iar cealaltă parte este mâncată de pelagra despărțirii, întinsă ca un cimitir de dorințe moarte ascunse sub coviltirul pielii.

8.Iubirea ne arde cu toate focurile din bolgii și ne cântă pe toate clapele orgii în sunetele extazului sau ale suferinței.Pe o parte ne scrijelește cu țipete de pasiune, iar pe cealaltă parte ne sculptează cu deșertăciune.

9.Ne răsfoiește iubirea ca pe-o carte fără rânduri și ne presează dorul între atelele emoțiilor.Resentimentul față de o iubire neagră ne determină să devenim asceți citadini citind în întuneric credința, iar chilia unui gând de piatră ne va fi reședința.

10.M-ai multiplicat iubire în toți atomii omenirii, cu pași îmbibați în patimă am urcat treptele osândirii și m-ai dezbrăcat iubire de carnea păcatelor, căci iubita îmi trimitea mesaje impregnate cu abisul apelor.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!