poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2234 .



No country...
eseu [ ]
cronica de film

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [DanTeConteDuda ]

2008-03-04  |     | 



No country...

Dragi tovarăși capitaliști,

Babacul se îmbracă în fiecare zi în negru, are burtică și plete ca la cenaclul Flacăra. Altfel e un băiat de gașcă care îți ia și cămașa de pe tine pentru câțiva dolari. Dar, deobicei, este un om darnic cu suflet larg care dă fără nicio răsplată. Dă gloanțe la tot poporul. Nu prea am înțeles eu ce meserie are, umblă cu un apărat din ălă din care ni l-a recomandat Comisia Europeană ca să eutanasiem porcii de șorici, dar nu sunt prea sigur dacă e chiar măcelar, căci nu a venit nici măcar cu o ciozvârtă, un „adidas” pentru răcituri, ceva, acolo... Dar în schimb am văzut sânge.

Jur pe cravata de pionier că nu îmi place când văd un nenea care când găsește o servită cu dolari imperialiști nu se duce la miliție, pardon sheriff, să o declare ca un cetățean politically correct al Republicii Socialiste America. Așa că nu îmi pare rău că nenea a sfârșit-o rău. Și iarăși am văzut sânge.

Mai era și o tante drăguță pe acolo, o știam dintr-un film cu niște capitaliști scoțieni drogați, frumușică, dar se pare că nici ei nu i-a fost bine. Cred că de ea le-a plăcut și la unchii Coen că de data asta unchii nu au măzgălit-o cu sânge.

Ca un băiețel cuminte aș putea să vă povestesc și de niște moșnegei care se învârt în povestea ce o spuneam despre babacul și nenea cel cu dolarii, dar tot ce contează pentru tovarăși, e că pensionarii au supraviețuit, ori dacă nu au supraviețuit sunt singurii la care li s-a făcut înmormântare creștinească. Fără sânge.

Semnez,

Un spectator cuminte care s-a dus să vadă „No country for old men” – Traduceți dumneavoastră cum vreți dar numai ca în cinematograf, nu.
(Nu există țară pentru bătrâni/No Country for Old Men, SUA, 2007.Regie: Ethan Coen, Joel Coen. Cu: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin, Woody Harrelson, Kelly Macdonald.)

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!