poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1630 .



SECRETELE CONSPIRATIEI...eseu de Mihai LEONTE
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Mihai LEONTE ]

2007-08-02  |     | 



Apariția volumului “Conspirația universală” nu a fost o surpriză pentru mine, eu fiind unul din cei care i-au sugerat domnului Gheorghe Jurma să publice în volum articolele din ziarul “TIMPUL”
Odată apărut acest volum, l-am citit cu multă atenție, cu toate că citisem articolele apărute în ziar, în peste 45 de ediții.
Cartea “Conspirația universală” cuprinde sinteza unor aprofundate studii efectuate de autor, cine știe de cât timp și în cât timp ? Aceasta se poate constata numai prin enumerarea celor peste 50 de lucrări din bibliografia anexată la finele volumului.
Cele peste o sută de titluri care formează această condensată enciclopedie FRANC-MASONICÃ, au în spatele lor cred eu, foarte multă muncă de selecție și gândire totodată.
Citirea scrierii domnului Gheorghe Jurma îl poate ajuta pe cititorul neavizat pentru a pătrunde într-un univers necunoscut pentru mulți și îi va incita la un nou început de căutare. Căci cărui muritor de rând îi sunt cunoscute secretele omenirii?
Căutând în literatura nouă și veche, despre cuvântul francmasonerie e mult de citit și oricine va încerca să afle mai mult, negăsind ușor totul, căci în momentul găsirii unui orizont relativ sigur, insinuant se vor ivi încă o multitudine de orizonturi noi, ce îl vor îndemna pe Cartea domnului Jurma este un astfel de orizont îmbuteliat în cele 136 de pagini, care însă după citire dă cititorului senzația că a intrat într-un mediu volatil și-i va crea o
nouă viziune asupra multor probleme la care autorul nu a răspuns în totalitate, lăsând la latitudinea fiecăruia să caute și alte răspunsuri la întrebările ivite. Consider volumul “Conspirația universală” un testament cu trimiteri asemeni Bibliei care este studiată și fiecărui verset i se găsește o nouă interpretare, astfel și cuprinsul acestei mini-enciclopedii va deschide apetitul de cunoaștere a marilor secrete a mediului imediat cât și a celui trecut și de ce nu și a celui viitor?

Articol publicat în ziarul ,,TIMPUL” Reșița –19 august 1994
autor Mihai LEONTE

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!