poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 38 .



Despre hrana spirituală
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-05-07  |     | 



Cu certitudine Lumina este hrana spirituală cea mai importantă pentru evoluția spiritului pe nivele înalte.
Sursa de hrană spirituală la îndemâna omului dornic, flămând poate fi o Carte, un film fără violență, o piesă de teatru pozitivă,, muzica clasică- simfonică, dar și contemplarea splendorilor, a minunilor naturii și universului, păsări în zbor temerar, fluturi în dans cu florile, un izvor, o cascadă, arborii falnici, marea, munții, o stea, Luna și Soarele, ființe iluminice, oamenii pozitivi frumoși, oameni de bine care produc multă lumină afabilă.
Cu adevărat privitul în Soare dimineața și seara când lumina lui este mai blândă poate fi un mod de alimentare a spiritului cu lumină, conștientizând că intră prin orificii, ochi și pori cu dăruire, cu misiunea de a produce trezirea spirituală, nu în ultimul rând de a produce iluminarea.
Încercați acest experiment, imaginați-vă că sorbiți lumina așa cum beți apă, că respirați lumina așa cum respirați aerul, și rezultatele nu vor întârzia să apară.
Lumina se reflectă cu claritate și în apă, și apa poate fi o sursă de lumină dacă este luată dintr-o fântână curată
sau dintr-un izvor, poate fi asimilată cu agheasma care este apă sfântă, purificată de lumina cuvintelor rostite cu glas tare la slujba de sfințire a apelor.
Accept și înțeleg faptul că mâncatul este unul dintre plăcerile mari ale vieții, dar trebuie știut faptul că mâncatul în exces, îmbuibarea la modul propriu împiedică psihicul să producă lumina spirituală, pentru că îl determină să oblige organismul să proceseze pe o durată lungă produsele alimentare, care de multe ori nu sunt cele mai sănătoase.
Produsele din zilele noastre conțin mulți aditivi, multe chimicale, astfel că determină mintea să fie prizoniera procesării acestor substanțe periculoase organismului, nici într-un caz nu se pot transforma în hrană spirituală respectiv în Lumină.
Marea majoritate a produselor alimentare din zilele noastre produc o plafonare și un regres spiritual, produc metamorfoza sufletului și spiritului în ființe animalice.
De asemeni exercițiile de admirație pentru creatorii de artă și cultură, pentru creatorii de speranțe, de optimism, de încredere, de bucurie, sunt factori care determină crearea de lumină spirituală, respectiv de hrană spirituală.
Marii gânditori ai lumii au spus că omul este ceea ce mănâncă, ceea ce gândește ceea ce pune în acțiune, pentru că da, efectele proprietăților hranei se reflectă și în plan emoțional și în planul personalității umane.
Oamenii care își alimentează trupul , psihicul și sufletul cu ură, invidie, râvnă , avariție, indiferență, violență sunt cei mai bolnavi oameni de pe planetă, nici medicina și nici Dumnezeu nu îi mai poate salva, sunt cei care se transformă în demoni, sunt cei pierduți ireversibil în întunericul infernal.
Hrana spirituală îl ajută pe om să se cunoască cine este cu adevărat și ce misiune are de îndeplinit în această călătorie a vieții pe planeta Pământ.
Cu adevărat omul culege ceea ce seamănă pe planeta Pământ, ceea ce însămânțează printre oameni și in sufletele lor, în consecință generală oamenii atrag numai aceeași energie pe care o produc cu gândul cu fapta.
Omule cunoaște-te pe tine însuți, acceptă viața ca pe un dar suprem dat de divinitate, pentru ca să evoluezi, să te dezvolți personal, nu uita că ești ceea ce gândești și ce acționezi, în consecință ceea ce mănânci, pentru că a te cunoaște pe tine, sinele tău, sufletul tău este mai important decât orice altă realizare, asimilarea de hrană spirituală este mai important decât orice altă asimilare de bunuri materiale.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!