poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 29 .



Despre pozitivism și negativism
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-04-18  |     | 



Omul trăiește, gândește, se exprimă în cuvinte, se manifestă, acționează, creează, trudește, dar în el se află întunericul și Lumina, raiul și infernul, îngerul și demonul, în general pozitivismul și negativismul.
Este nevoie de mult lucru cu sinele interior, cu spiritul și sufletul pentru ca negativismul să fie înlăturat.
Trebuie să depună eforturi susținute să separe aceste paradigme, trebuie să ducă lupte continue cu stihiile vieții pentru ca evoluția lui să aibă referințe pozitive în fața lui Dumnezeu, altfel va cădea pradă involuției, se va întoarce la stadiul de sălbăticiune.
Nici bunul Dumnezeu Tatăl Ceresc nu a încetat să lupte cu stihiile universului, cu demonul sumbru Lucifer, care dorește să îi ia locul să conducă lumea după poftele sale nebune, chiar și Bunul Dumnezeu Tatăl Ceresc se află în continuă evoluție, a cărei Cale este infinită.
Isus Hristos aflat în lumea metafizică acum duce lupte cu Satana , pentru ca să salveze sufletele celor morți care rătăcesc în infern, dar a promis cu două mii de a ani în urmă că se va întoarce pe pământ aducând cu el toate sufletele și spiritele salvate din infern.
Un ciclu complet de evoluție durează două mii de ani, acum suntem în secolul Luminii, al Rațiunii superioare, lumina a câștigat teritorii în fața întunericului, Lumina este mai glorioasă acum mai mult ca niciodată.
Rezultat al lucrului cu spiritul cu sufletul, cu sinele, este pozitivismul care se reflectă în binele propriu, în fericirea proprie dar și în binele și fericirea celor din familie, din mediul comunității din care face parte.
Este adevărat că omul civilizat trebuie să trudească mult pentru ca să construiască un colț de rai în mijlocul nebuloaselor infernale care dau târcoale.
Cu cât omul este mai evoluat cu atât mai mult este supus la încercări de către Satana, care nu vrea să piardă lupta cu nici un spirit. Sfinții părinți au mărturisit multe din încercările la care au fost supuși în perioada pocăinței, din nefericire mulți dintre ei au decăzut în patima pedofiliei, a homosexualismului, a avariției, a desfrânării morale.
Chiar și Papa Francisc și-a cerut iertare în mod public pentru păcatele infernale ale preoților catolici, ale cardinalilor, mai precis pentru desfrânarea morală, ca pedofili, homosexuali, avari, Vaticanul este una dintre cele mai bogate teritorii ale bisericii catolice, dar același lucru se întâmplă și în biserica ortodoxă. În fața Lui Dumnezeu păcatul recunoscut și regretat este iertat, astfel că așteptăm reacții pozitive și de la biserica catolică și de la cea ortodoxă, așteptăm marea schimbare în Era Luminii,
Pozitivismul este mai mult decât un curent filozofic, reflectă atitudini optimiste, de mare încredere în forțele proprii ale omenirii, teza principală a pozitivismului susține că orice formă de cunoaștere autentică apare prin intermediul științei, acest lucru vine de la afirmarea pozitivă a teoriilor prin aplicarea strictă a metodelor științifice.
Omul negativist are pusă în pericol sănătatea mintală, devine o problemă destabilizatoare în familie și in comunitatea din care face parte.
Are nevoie imperioasă să se asocieze cu oameni prietenoși, optimiști, generoși în exprimarea ideilor, a sentimentelor, au nevoie de multă iubire și înțelegere. numai astfel ar putea să scape de tarele negativismului.
Știința în Era luminii este cea care va aduce salvarea omenirii din întuneric din infern, de demoni.
Pozitivismul este o abordare importantă, semnificativă a studiului societății cu argumente științifice.
Cu adevărat omul se poate debarasa de negativism prin studiu permanent, și cu mecanismele științei.
Omul este astfel creat să aibă în sinele său mecanisme ale științei, cu care să producă, bunăstare, prosperitate, fericire, pace și armonie pe toate nivelele existențiale.




.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!