poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 168 .



Despre porțile corpului uman( chakre)
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-06-06  |     | 



În diferite etape ale vieții în corpul uman se deschid cele șapte porți numite chakre.
Fiecare este echivalentul unui nivel de evoluție, a unei dimensiuni de cunoaștere.
După paisprezece ani în coccis între organele sexuale se deschide chakra plăcerilor sexuale, responsabilă cu fertilitatea, cu circulația hormonilor în corp, cu fericirea în general, este energie de foc, este de culoare roșie, sugerează înflăcărarea, curajul de a trece prin provocările vieții, de a aborda discipline ale cunoașterii, multiple.
Încă de la naștere se deschide chakra pământului la doi centimetri sub ombilic, este responsabilă cu prelucrarea alimentelor, a apei, responsabilă cu crearea de rețele de comunicare de interacțiune cu ființele existente pe pământ. Are culoarea galben pământie, sugerează puterea de a se confrunta cu vicisitudinile vieții.
După douăzeci de ani se deschide la doi centimetri deasupra ombilicului chakra soarelui, a luminii, a pasiunilor, responsabilă cu proiectele de evoluție, responsabilă cu relațiile de familie, de prietenie, responsabilă cu inteligența emoțională, de culoare aurie cu reflexe portocalii, sugerează inteligența studiată dar și teribilismul.
Tot atunci este posibil să se deschida și chakra inimii, responsabilă cu iubirea necondiționată, cu dăruirea față de umanitate și natură cu toate regnurile ei, responsabilă cu energiile care se află în organism și cu câmpurile energetice din jurul trupului, sugerează echilibrul, cumpătarea, eleganța și rafinamentul.
Este locul în care se manifestă Maica Dumnezeie, spiritul naturii planetare. Are culoare violet pe margini cu reflexe de albastru.
După 25- 30 de ani se deschide chakra din glanda tiroidă, este responsabilă cu cele cinci simțuri, creează conexiunile
cu universul, cu divinitatea este de culoare verde , sugerează conștiința extinsă.
Perioada amintită mai sus corespunde cu deschiderea ochiului mintii, chakra din frunte, responsabilă cu clarviziunea, cu însușirile parapsihologice, este chakra în care se manifestă Hristos, de culoare albastră cu reflexe indigo pe margini, face posibilă iluminarea absolută, sugerează îndumnezeirea.
Această chakră nu se deschide dacă omul nu este cu preponderență analitic în profunzime, cu o gândire superficială nu poate dobândi calitățile de discernământ superior iluminat, nu poate dobândi calitățile hristice, dacă nu are compasiune, dacă nu slujește umanitatea, dacă nu creează programe de evoluție cu devotament, responsabilitate și grijă față de tot ce îl înconjoară.
La maturitate un om cu calități fenomenale de iubire și dăruire față de oameni, poate avea șansa să i se deschidă chakra din creștetul capului, responsabilă cu energiile universului, în totalitatea lor, în ea se manifestă Dumnezeu, se deschide la cei sfințiți, la maeștri spirituali, este de culoare albă cu reflexe din culorile curcubeului.
Pe parcursul vieții am constatat că la majoritatea oamenilor s-au deschis doar primele trei chakre, pentru că singurele lor preocupări sunt, să mănânce , să se distreze să doarmă să facă sex ,în mare parte sunt total indiferenți su soarta lumii, sunt interesați doar de confortul lor și al familiei, sunt interesați de modul cum să facă bani mulți, cum să obțină bogăție, pentru acest lucru lucrează până la epuizare, organismul se confruntă cu tot felul de boli din cauza surmenajului energetic al organelor vitale, chakrele se blochează mai ales din cauza gândirii negative, din cauza ignoranței față de societate și natură.
Se transformă în sclavi ai banului , acest gen de oameni nu sunt conectați cu divinitatea cu universul, ci doar cu energiile pământului.
Din fericire am constatat că foarte mulți oameni din mediul în care am lucrat, au avut chakra inimii deschisă, dovadă că erau foarte buni, iubitori, sociabili, prietenoși, blânzi, tandri, toleranți , milostivi, plini de calități maternale, în acest aspect cred că se află majoritatea românilor, e minunat că poporul român este considerat ospitalier, generos, iubitor și foarte milostiv de către alte popoare din Europa și de pe alte continente.
Nu am întâlnit nici un om cu calități spirituale hristice, dar toțuși câteodată la emisiuni televizate am văzut clarvizionari, cu o inteligență și clarviziune extinsă, inițiați în cultura spirituală universală, ancestrală.
Am citit cărți de dezvoltare personală scrise de autori cu o inteligență absolută, cu o dimensiune a cunoașterii fenomenală, cu o hiperconștiință renascentist- iluministă, cu o excelentă calitate umană, ridicată la nivel superior.
Din păcate capitalismul occidental la care aderă aproape toată lumea , a generat în conștiință lăcomia, invidia aprigă, i-a înrăit pe oameni, i-a făcut să se izoleze, să fie suspicioși, reticenți, neîncrezători în divinitate, dacă nu se vor petrece schimbări radicale în conștiința lor, oamenii se vor confrunta cu probleme din ce în ce mai grave.
Eu am certitudinea că o parte considerabilă a omenirii se află pe un nivel superior de evoluție, că au ales drumul cel mai adecvat, mai luminos să ajungă la destinație a ceea ce și-au propus, dar mai ales pentru a desăvârși misiunea cu care au venit pe pământ în această viață.
În primele decenii ale mileniului trei, s-au născut Copiii luminii, fii soarelui- îngerii solari, cu o inteligență științifică fenomenală, cu energii creatoare și salvatoare, ei vor produce marile schimbări în mentalul colectiv al societăților când vor deveni maturi, cu foarte mare simț analitic, cu calități de erudiție și de excelență spirituală.
În viitorul apropiat se vor naște Copiii de diamant, astfel toate perspectivele vieții vor fi ideale, miraculoase, vor conduce lumea și mentalul colectiv în sferele cele mai înalte de cunoaștere, vor învăța oamenii să se îndumnezeiască.




.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!