poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 165 .



despre sistemul de valori
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-01-29  |     | 



toți oamenii se nasc cu o zestre ancestrală bazată pe valori existențiale. din nefericire este risipită în pustietatea psihologica, cheltuită mult înainte de sfârșitul vieții pe zădărnicii, pe negativități.
după revoluția românească cea mai însângerată din Europa, sistemul de valori a fost puternic zdruncinat de corupție, erodat de tot felul de intemperii sociale psihologice.
societatea românească este foarte stresată, împovărată de multitudinea de probleme și nevoi existențiale.
iubirea de semeni acoperă doar mediul familial, prea puțin cercul restrâns de prieteni. dar și între frați au apărut conflictele de interes, încă este valabilă zicala -frate frate dar brânza costă bani.
egocentrismul a pus stăpânire pe majoritatea românească, oamenii își pun intelectul în slujba societății doar câtă vreme au beneficii de tot felul. comunicarea relațională este deficitară ceea ce a creat conflicte de înțelegere, oamenii s-au izolat s-au retras mai mult în mediul digital, online.
ignoranța, indiferența au crescut foarte mult, prea puțini sunt cei cărora le mai pasă de semenii neajutorați, bolnavi, însingurați, triști.
lăcomia a atins cote maxime încât este valabilă zicala să moară vecinul să îi iau capra și nevasta, casa și pământul.
românii râvnesc democrația occidentală, vor să se îmbogățească rapid indiferent de mijloace, democrația occidentală a absorbit o mare parte din intelectualitatea românească din forța de muncă, în schimb ne dă sfaturi și mult prea puțin ajutor financiar. vom returna toți banii și pe deasupra vom plăti dobânzi atât cât vom trăi pentru banii europeni primiți precum și zeci de generații de acum încolo. românii visează la o țară a tuturor posibilităților, a făgăduințelor, ceea ce este un lucru pozitiv cătă vreme nu sunt încălcate legile fundamentale ale justiției divine, ale constituției, câtă vreme nu sunt terfelite în mocirla psihologică valorile spirituale strămoșești.
eu nu pot rămâne indiferentă față de soarta românilor tot mai sărmani tot mai deznădăjduiți.
le dedic toată înțelepciunea și zestrea ancestrală dată de Dumnezeu . cel mai înțelept sfat pe care pot să îl ofer este să se roage continuu, cu credință împrospătată de ninsorile dalbe care au acoperit țara, rugăciunea de seară sau de dimineață creează algoritmi energetici care purifică mentalul sufletul, spiritul, energizează mediul familial, și toate câmpurile din jur. rugăciunea deschide oportunități diverse pe multiple căi deasupra cărora strălucește lumina solară și noapte de noapte constelații de stele veghează pentru ca visele omenirii să se împlinească în mod miraculos.
de asemeni îi îndemn cu toată priceperea să refacă rețelele de comunicare (vii nu digitale), cu semenii, cu apropiații, cu colegii, pentru că puterea cuvintelor rostite cu bună credință și cordialitate este creatoare, salvatoare, inovatoare. ecourile cuvintelor rostite ajung în sferele universului, de unde se întorc cu o dublă sau triplă încărcătură energetică, iluminică spirituală, psihicul se liniștește, se limpezește se poate pregăti pentru o seamă de experiențe fericite.
să nu folosim cuvintele ca pe niște arme letale, să nu dezvoltăm gândurile negative față de semeni pentru a dobândi fericirea personală.
La început a fost Cuvântul și Cuvântul a fost Dumnezeu.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!