poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4822 .



Depresia
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [AngelAlex ]

2005-07-31  |     | 



Este o boala psihica, care la ora actuala, este in plina expansiune; o apasare, o tulburare de dispozitie. Persoanele cele mai des afectate de o depresie sunt fie varstnicii, fie femeile intre 30 si 40 de ani.
Depresia se manifesta in general printr-o stare de tristete profunda, in legatura cu o boala organica su cronica, printr-un sentiment de vid si apsurditate, care, in final poate duce la dorinta de moarte, de sinucidere, ca si printr-o forma de resemnare.
Agentii declansatori pot fi: deceptiile, tristetea, furia, amaraciunea, izolarea si mai ales angoasele (la persoanele batrane, teama de a nu fi abandonate, de a nu mai fi iubite sau chiar frica de moarte apropiata); sensibilitatea la variatiile atmosferice si ipohondria favorizeaza deasemenea declansarea depresiei.
La numeroase persoane, depresiile, mai ales la femei, se constata o lipsa a constiintei de sine si a sentimentului propriei valori. La acestea se adauga frica de esec, complexe de inferioritate si uneori, o constiinta nejustificata a vinovatiei.
Rezultatele unor studii recente arata ca starile depresive pot fi declansate de tulburari hormonale sau metabolice, de depunerea metalelor grele in creier, radiatii.
Persoanele depresive isi interiorizeaza sentimentele negative, in loc sa se descarce de ele.
Cel mai bun mijloc de a iesi din aceasta situatie de criza este sa te adresezi celorlalti si reciproca. Anturajul trebuie sa intervina efectiv pentru a face ceva. Persoana depresiva trebuie sa iasa din propria carapace, sa se deschida, sa-si descarec sufletul, sa vorbeasca despre problemele care le are.
Nu va inchideti in voi. Aveti nevoie de o schimbare. Fiti in orice caz activi, in cazul unor variatii sufletesti sau ale unei depresii, este demare importanta sa faceti ceva nou, o distractie noua, efectul acesteia din urma fiindcu atat mai puternic.
Insatisfactia este o caracteristica a starii de depresie. Cautati alte sensuri care sa va satisfaca interior si sa va afirme. Sentimentul de a fi inutil si parasit se va risipi de la sine si nu va mai veni.
In toate perioadele vietii, contactele sociale sunt foarte importante daca nu vreti sa deveniti izolati, mai ales in cazul persoanelor varstnice. Cei singuratici au tendinta de a fi inchisi, inconstanti si intoleranti.
Mergeti in public. Cautati noi prieteni. Nu este niciodata pre tarziu. Cunostintele si prietenii inseamna schimbari si imbogatire. Ele largesc orizontul, impiedica retragerea in sine, previn indiferenta sau insensibilitatea; pastrati-va prietenii

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!