poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4177 .



Poetul lenes si poezia lui
articol [ Creatie ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [vladu ]

2002-05-21  |     | 



Poezie lenesa: poezia sincera, inepta insistenta de a scrie versuri asa cum vorbesti, banalul reabilitat, curcit cu sensibilitatea; saracia poetilor provinciali de a prefera o predica protestanta unui text august si revelat.
ION BARBU

Poezia poetului lenes este jumatate dicteu automat si jumatate analiza de simturi. Poetul lenes nu isi gandeste poezia. Scrie ce simte, ce aude, ce vede. Isi gandeste simturile. Poezia sincera. Este poezia lui, marcata de un principiu eliberator. El iubeste. El iubeste tot, toate, lucruri, oameni, animale. Este ca un mecanism de reciclare. El ia raul, ura, negrul din lume si din viata si da inapoi iubire. Poetul lenes se uraste din aceasta cauza. Simte monstruos, este hipersensibil. Dicteu automat. Scrie versuri cum vorbeste. Totul este normal penru el, dar in acelasi timp el este a-sfintit. Dintr-un punct de vedere este neutru. Scrie pentru a se elibera. Din cand in cand da rateuri si ocoleste lumina si caldura.
Poetul lenes si banalul se aseamana in clipa in care poetul se plictiseste si cade. Cade in letargie, amortire. Il doare spleenul. In acel moment il dor toate. Se doare pe sine.
El stie simbolurile, dar nu le foloseste. Nu-i pasa de nimic. In poezia lui el nu schimba nimic, decat din proprie initiativa. Este usor influentabil. Cand ramane in pana, continua cu primul cuvant pe care il aude.
Poetul lenes nu considera nici o poezie ca ar fi urata, incompleta sau aiurea. Din punctul lui de vedere toate poeziile sunt perle.
Poetul lenes viseaza. Lumea lui e un vis ucigas. Poetul se sinucide cu visul.
Are obsesii pe care le valorifica in poezie; are temeri, are iluzii.
Este unic - sunt eu.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!