poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4568 .



Interviu despre busturi cu o blondă importantă
articol [ ]
Colecţia: Culture Pub

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2009-05-16  |     | 



...

Intervievistul.: Calmați-vă doamnă, sorbiți din paharul cu apă din fața dumneavoastră. Chiar sunteți Aura?
Aurelia Vasile: Nu, nu e cazul, câtă vreme cam al doilea om în stat anunță, miercuri, că instalează busturi întru cinstirea acelora care depun “munca monumentală” pe coridoarele Parlamentului – asta ar fi și ar veni să spună că, după ultima ședință a conducerii Legislativului, se aduce, în sfârșit!, un semn de prețuire bustului Magdei Bistriceanu, considerată a fi imaginea obsesională a social-democraților “pentru și în campaniile electorale”.
I.: ?!
A.V.: E o excepție, care mi-a mărit și a făcut să-mi iasă ochii din cap cât cepele, nu numai la “micigala vanghelică”, ci și-n plin plenul ședinței, tocmai când Mircea Geoană a elogiat activitatea colegilor truditori prin codurile juridice, subliniind îndeosebi prestația “Buda-Ponta” (posibilă viitoare statuie!), arătând că trebuie să prezentăm și fragmente din care să nu lipsească referirile la Președintele Băsescu.Vreau să citez numai puțin din ce a spus Președintele Mircea Geoană: "Cele două subcomisii au făcut o muncă extraordinară și cred că merită să fie felicitați colegii din toate partidele parlamentare. (...) Suntem acum în fața situației procedurale și politice de a stabili care este calea de urmat în continuare", ceea ce denotă că Mircea Geoană nu se joacă cu vorbele, adică ceea ce urmează, urmează în continuare, o urmare înapoi fiind imposibilă. Din nefericire, Roberta Anastase, nici nu mă așteptam la altceva din partea sa în calitatea mea (sic!), a spus ceva de genul ăsta, consemnat fiind în stenogramele Parlamentului de altfel, cum că: “Da, aprecierile noastre pentru amândoi ... dispărând și pentru domnul Daniel Buda și pentru domnul Victor Ponta, pentru o altă treabă bună, pe care cred că ați realizat-o, printre aceste coduri, cam pe unde au purtat-o pașii. Dar să vă mai spun ceva ...”.
I.: Mai doriți un pahar cu apă?
A.V.: Toanta de Roberta s-a scăpat, la întoarcere, nu mă întrerupeți vă rog, că dau pe dinafară!: “Sigur, ce ar fi viața noastră fără Traian Băsescu. De aceea, sunt convinsă că domnul Adrian Năstase nu va vota în toamnă pentru funcția de Președinte, ca să mai avem ce vorbi și noi aici, în Birou.”.
I.: ...!?
A.V.: Mircea Geoană a spus cu gura lui că: "O să avem un proiect ca în anii următori, mulți ani de acum încolo, să avem și noi busturi pe coridoarele Parlamentului României, nu glumesc, cum se întâmplă în Parlamentele țărilor cu democrație consolidată ... Nu știu dacă dumneavoastră doi vă veți califica pentru chestia aceasta, dar este cel mai important produs legislativ, de după Constituția României. La modul cel mai serios, este chiar o muncă monumentală și felicitările noastre sunt cele mai sincere pentru munca pe care ați depus-o".
I.: Sunt acestea consemnate în stenogramele Parlamentului României?
A.V.: Desigur. Jurnaliștilor li se par ciudate astfel de atitudini foarte serioase, ei vânând ciorile din vârful parului, nu blana ursului din mâna ălora în care se vede bine că este. De exemplu, Ion Iliescu a tușit de două ori în microfon, înainte de a-l propulsa spre Cotroceni pe “cam al doilea om în stat”. La sfârșitul lansării gipiesele Geoană, cele montate pe combinele echipate anul trecut cu așa ceva în Teleorman, au arătat că Geoană îl săruta cu buzele albite pe Adrian Năstase. Gipiesul LD (Liviu Dragnea), singurul gipies montat în combinație, a semnalat: “Nu sunt fan Adrian Năstase, dar sunt fan al ținerii de cuvânt. Iar el nu știe să facă treaba asta. Iliescu are dreptate, este un prostănac. /.../ Nu va lua mai mult de 5%.”.
I.: Vă puteți detașa, vă pot pune o întrebare?
A.V.: Nu. Nici să nu vă închipuiți așa ceva, câtă vreme Luptătorii Unității Speciale Acvila nu se antrenează decât pe ținte personalizate cu personaje de desene animat, apoi își cumpără prezervative, lenjerie roz, se tatuează și se epilează din banii unui minister al internelor și al nu mai știu căror alte treburi administrative. Și mai au și laptopuri. De ce oare?!
I.: Stimată doamnă, e rolul meu să pun întrebări ...
A.V.: Așa o fi, dar sunt obosită și cred că iar am făcut o greșeală când am solicitat respingerea tuturor amendamentelor propuse de Comisia de apărare în ceea ce privește cheltuielile de consultanță pentru tatuajele efectuate la sediul unor unității, pe bani publici, și deconturile tratamentelor de intreținere și depilarea totală a luptătorilor.
I.: Sorbiți, doamnă!
A.V.: Să mă șterg la gură. Așadar: "Semnatarii moțiunii și-au propus să ridice piatra și să lovească. Problema nu gravitează în jurul interogației de ce se dă cu piatra, ci in jurul unui subiect ce ține de moralitatea politică: uite cine s-a găsit să dea cu piatra! Dacă moțiunea PNL ar nimeri în mâna unui marțian, ce ar înțelege el din acest text cu pretenții de adevăr istoric? Ar înțelege că guvernarea Tăriceanu a fost ultraprogresistă, lăsând țara într-un ocean de lapte și miere, iar guvernarea PSD-PDL a reușit să prăbușească economia națională în numai patru luni, în condițiile în care guvernării Tăriceanu i-au trebuit patru ani pentru același lucru".
I.: N-am cuvinte doamnă.

Notă:
Aurelia Vasile, persoană publică, deputat, vicelideră de grup parlamentar, vectorizantă prin varii comisii parlamentare, necăsătorită, doi copii, fără domiciliu, proprietăți “imobile” prin Corbeanca, de profesie fiind șefa celei mai mari autogări din România, până la conversia sa în deputat, născută acum 60 de ani, în luna noiembrie; nuanța: blond vopsit.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!