poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 8294 .



Salonul Revistelor – Paris 15-16 octombrie 2005
articol [ Evenimente ]
"Revistele sunt necesare pluralismului ideilor"

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [marlena ]

2005-10-21  |     | 



Image hosted by Photobucket.com
Pentru a cinsprezecea oară s-a desfășurat anul acesta (15 și 16 octombrie) Salonul Revistelor la Paris. Au participat cca 700 de reviste din: Franța (350), Belgia (100), Italia (90), Spania (100), Canada (40), Israel (3) și România (1).Au fost prezenți 60 de autori si critici.
Manifestarea este organizată de asociația "Ent'revue", creată în 1986, cu scopul de a oferi librăriilor, bibliotecilor, editurilor, scriitorilor și cercetătorilor un spațiu informativ în ceea ce privește revistele culturale (dar nu numai). Acest site promovează astfel aportul revistelor la patrimoniul intelectual, cultural și artistic, precum și schimbul de reviste, întâniri între diversele echipe redacționale.
De două ori pe an apare și "REVUE DES REVUES" (director Olivier Corpet, redactor șef André Chabin ["revistele sunt necesare pluralismului ideilor"] ) care semnalează, printre alte multe informații, și apariția revistelor noi.
În afară de prezentarea revistelor, schimbul de reviste, recrutarea de noi abonați, cunoașterea celor care stau în spatele revistelor, sunt organizate diverse întâlniri - dezbateri; în clădirea în care e adăpostit Salonul există și două săli, în care se desfășoară acestea.
De exemplu, două întâlniri (din cele 22) au fost dedicate temelor: "Les formes poétique de la connaissance" și "Le traduisible et l'intraduisible".
În cadrul salonului s-a desfășurat și "A Patra Întâlnire a Revistelor Electronice" (prima întâlnire a avut loc în anul 2002, cu ocazia celui de al 12-lea Salon al Revistelor.
Eu am reprezentat (pentru al treilea an consecutiv) două dintre cele trei reviste israeliene de expresie franceză, din al căror comitet redacțional fac parte:
CONTINUUM – revista Uniunii Scriitorilor Israelieni de expresie franceză precum și POESIE ET ART – revista Centrului de Studii al Poeziei Francofone de pe lângă Universitatea din Haifa.




România a fost reprezentată de Mircea Martin și revista EURESIS.
Ramona Fotiade, originară din România, locuind în prezent la Glasgow, a prezentat revista CAIETELE LEON CHESTOV.

De menționat că am avut nespusa plăcere să întâlnesc cu această ocazie pe Nicole Pottier (editoarea "Agonia" în limba franceză și spaniolă), care a venit special să mă întâlnească, ca și anul trecut, nelocuind în Paris, precum și pe Marina Nicolaev (membră a Agoniei.ro), aflată în această perioadă în capitala Franței. Bineînțeles, în cele câteva ore petrecute împreună, s-a discutat mult și despre site-ul care ne unește.

***


Marlena Braester


Cu revista Hyperion.



Dedicație Marinei Nicolaev

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!