poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 11074 .Festival Internațional de Literatură `Tudor Arghezi`, Tg-Jiu
comunităţi [ poezie.ro ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Silvero ]

2009-04-27  |     | EDIÞIA a XXIX-a, 21-24 mai 2009

Ajuns la cea de-a 29-a ediție, festivalul omagiază pe cel care rămâne unul dintre cei mai mari scriitori ce i-a dat literatura română de-a lungul timpului si își propune să contribuie la stimularea pe criterii valorice a scrisului românesc contemporan, inclusiv pentru cunoașterea și promovarea operei argheziene, în țară și peste hotare.

Festivalul se adresează creatorilor de literatură și exegeților în arghezologie din țară, precum și vorbitorilor de limbă română din comunitățile de peste granițe, cu preocupări în domeniu.

În organizarea Festivalului își aduc contribuția: Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Biblioteca Județeană “Christian Tell”, Consiliul Local și Primăria Târgu-Cărbunești, Școala Populară de Artă Tg-Jiu, Centrul Cultural și Biblioteca “Tudor Arghezi” Tg-Cărbunești, alte instituțtii de cultură, ligi, fundații, societăți culturale, posturi de radio, cotidiene și edituri din Gorj.
Programul festivalului se desfășoară în perioada 21-24 mai a.c., la Târgu-Jiu și Târgu-Cărbunești, localitatea de obârșie a scriitorului, având colaborarea Uniunii Scriitorilor din România.

Lucrările - dactilografiate într-un singur exemplar, pentru secțiunile de concurs, precum și volumele pentru Opera Prima, Cuvinte Potrivite, și cele de arghezologie se primesc până la data de 15 mai a.c., pe adresa: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, 210135 Târgu-Jiu, Calea Eroilor, nr. 15, jude¡ul Gorj, cod poștal: 210135, cu mențiunea “Pentru Festivalul «Tudor Arghezi»”. La expediere se vor respecta obișnuitele cerințe: în plicul mare se introduce plicul mic cu motto, iar în interior se sigilează datele autorului, inclusiv un număr de telefon, la care poate fi contactat.

Organizatorii își rezervă dreptul de a publica unele lucrări prezentate în concurs, fără să acorde drepturi de autor.

Informații suplimentare la telefon/fax: - 0253/213.710 și 0721.370057 (Centrul Jud. pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj) ;
http://www.traditiigorj.ro,
e-mail: [email protected];
tel 0253/214.904 (Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj)

SECÞIUNI ȘI PREMII

I. PREMIUL NAÞIONAL DE LITERATURÃ “TUDOR ARGHEZI” pentru Opera Omnia, atribuit pe criterii valorice unui scriitor român contemporan în valoare de 5000 lei.
II. Premiul TUDOR ARGHEZI, pentru Opera Omnia atribuit unui scriitor european contemporan de prestigiu. Premiul, în valoare de 1500 lei.
III. PREMIUL PENTRU «OPERA PRIMA»(volum de debut în poezie), în valoare de 1000 lei.
IV. SECÞIUNEA “CUVINTE POTRIVITE”, pentru volum de poezie în manuscris, deschis autorilor români nedebutați, având vârsta maximă de 47 ani.
Manuscrisele nu trebuie să depășească 100 pagini. Se atribuie un singur premiu, în valoare de 1000 lei.

V. SECÞIUNEA «BILETE DE PAPAGAL», pentru grupaj de poezie.
La această secțiune pot participa poeții ce-și așteaptă consacrarea, cu un grupaj de minim 10 (zece) poezii dactilografiate, într-un singur exemplar. Se acordă următoarele premii:
Premiul I, în valoare de 800 lei, acordat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj;
Premiul II, în valoare de 700 lei, acordat de Biblioteca Județeană “Christian Tell”;
Premiul III, în valoare de 600 lei, acordat de Centrul Cultural “Tudor Arghezi” Tg-Cărbunești.
La aceastå secțiune vor mai fi acordate mențiuni ale unor edituri, fundații, reviste literare, posturi de radio etc., invitate în festival. Pentru această secțiune juriul are dreptul de a redistribui premiile. Câștigătorii locului I de la ultimele trei ediții nu sunt acceptați în concurs.
VI. SECÞIUNEA DE ARGHEZOLOGIE, deschisă scriitorilor români pentru exegeze care au ca obiect de studiu viața și opera lui Tudor Arghezi (studii publicate sau în manuscris).
Premiul în valoare de 1000 lei.
VII. SECÞIUNEA DE PROMOVARE A OPEREI ARGHEZIENE, deschisă participanților de peste hotare, cu merite în traducerea sau ilustrarea grafică a operei lui Tudor Arghezi, precum și în traducerea sau publicarea de exegeze despre viața și opera acestuia ( monografii, studii, eseuri...).
Se atribuie trei premii, în sumă de 1500 lei fiecare.

Organizatorii urează succes tuturor concurenților și le mulțumesc pentru participare.


.  | index


 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!