Comentariile membrilor:

 =  măceși
Monica Palade
[03.Jun.09 12:19]
oda sexului frumos...m-a făcut să-nroșesc. mi-a plăcut ultima parte, în care parcă se exprima respectul pentru dragostea vie, nu simulată. Și metafora din titlu.

 =  semn..
Petruț Pârvescu
[03.Jun.09 12:36]
Adrian,
intre sex si poem, lumea reala a visului. un text bun, cu nuante si abilitati maeutice.

+ claritate
Leonard Ancuta
[03.Jun.09 15:11]
incepand de la titlu si pana la final, acest poem sufera de claritate.
adevarul este spus drept, fara ocoliș, poetul deține acea minte limpede care știe să deseneze un tablou al respectului față de ceea ce iubim. așezatul în genunchi este deopotrivă semn al iubirii absolute, dumnezeiești, dar în același timp este și semn al acțiunii, al faptului că actul iubirii în sine este creator, că avem de-a face cu ceea ce aduce rod.
chiar si macesul este un simbol, fructele roșii, florile albe, puritate și dragoste. rugul macesului, cu spini, este de asemenea simbolic, in vreme ce macesul in sine este salbatic, si aduce cu sine un alt simbol.

apoi fiecare tablou condenseaza in sine o traire, inocenta, sfintenia, sacrilegiul si smerenia. e o poezie completa, merita mult mai mult decat o recomandare, asta pentru ca editorii pare ca ori fac recomandari ca la loto ori nu le pasa prea mult.

 =  text îndoielnic
Tudor Cristea
[03.Jun.09 15:17]
Text de pure efecte lexicale, care nu urmărește decât să epateze, însă nu reușește decât să creeze un sentiment de jenă. Și nu pentru că vorbește despre sex (de altminteri, fără îndrăzneală, pentru că cine abordează asemenea concepte și asemenea stil trebuie ori să îndrăznească rostirea pe șart, ori s-o lase baltă și să se apuce de texte filozofice și încifrate), ci pentru că bate câmpii.

 =  semne
Adrian Suciu
[03.Jun.09 16:28]
Monica, Petrut, va multumesc pentru lectura. Leo, iti multumesc pentru semn si pentru interpretare. Dle. Cristea, de fiecare data cind ma critica cineva atit de net cum o faceti d-voastra, presupun ca e de buna credinta. Asadar, v-am studiat cu atentie profilul de pe agonia.ro si am descoperit cu mare bucurie ca sinteti un cititor de poezie inrait. Sint convins ca, daca veti parcurge si alte texte din pagina mea, veti gasi si poeme care sa va satisfaca viciul. La buna recitire!

 =  tandretea Creatorului...
ioana matei
[03.Jun.09 16:45]
un poem intoarcere la puritate, la creatura privita ca intreg, creatie sfanta si perfecta a Creatorului...aici sexul n-are nicio legatura cu *sexul*...

 =  adrian s.
Nache Mamier Angela
[03.Jun.09 17:33]
primul vers e redundant ,prea explicit pentru un langaj poetic
mai târziu ghicim "ce si cum" fiindca "bunica nu poarta chiloti" (ghicim si singuri "întâmplarea")
daca nu ar fi aceasta dorinta prea pronuntata de a obtine "efecte speciale",textul are un nucleu sincer ,uman si învaluitor ,suficient pentru a fi seducator si convingator

 =  genitalele
GHERMAN ADRIAN
[03.Jun.09 18:42]
ajunse printre cuvinte (uzuale) bisericesti precum "smerenie?" "calugarita?" wtf?! Apreciabila finetea autorului in materie de receptivitate asupra genitalelor lumii, asupra modalitatii de abordare a acestui aspect. Dar bisericescul adus in context rezoneaza puternic. Rasturnarea valorilor traditionale prin subtile si molatece modalitati imi par dereglari. WTF! sunt dereglari. Nu ne punem genitalele pe banca din biserica doar pentru simplul fapt ca le avem. Exact cum nu pornim un razboi pentru simplul fapt ca avem arme.

 =  Precizare
Tudor Cristea
[03.Jun.09 20:29]
Dle Adrian Suciu,
V-am mai citit și alte texte, unele mi-au plăcut, sunteți, indiscutabil, poet. De altminteri, dacă v-aș fi știut slab de înger nu mi-aș fi permis o critică aspră, iar dacă n-ați fi avut valoare, nu exprimam nicio opinie (ce sens ar avea?). Cât privește viciul meu, el nu e satisfăcut decât în mică măsură de postatorii de texte de aici. Am o bogată bibliotecă, în care se află, alături de prozatori și dramaturgi, sute de poeți români și universali de valoare indiscutabilă. Plus câteva antologii celebre.
Dincolo de toate, însă, vă atrag atenția că măceșii își protejează bine florile cu ajutorul spinilor, astfel încât nici caprele, cât sunt ele de capre, nu prea izbândesc în lupta cu ei.

 =  trairi la bază!
Burlacu Ioan
[01.Jul.09 11:27]
-Provocator tocmai prin afisarea mai "tabloidică" a debutului, poemul te lovește în plex prin readucerea primei imagini interzise în cadrul poetic cu mijloace aproape de recuzita unei reclame pe care de regulă o privești singur! Finalul întregește prin rotund o iamgine de inceput de lume, într-un fel ca și cum am privi în oul brâncușian -în față- inocența.

 =  plăcere
Adrian Suciu
[25.Jul.09 11:48]
Plăcere e toată de partea mea să fiu citit de oameni care pricep ceva, chiar dacă nu sînt de acord cu mine. Vă mulțumesc.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !