poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Publicitate Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Poezie Personale Proză Scenariu Eseu Presa Articol Comunități Concurs Special Tehnica Literara Multimedia

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Magda Isanos[Magda_Isanos]

 
  Magda_Isanos

Oraș de reședință: Iași - București - România
Are limba maternă Are limba maternă


Biografie Magda Isanos

Pagina personală web Magda Isanos


 
Adresa directă a acestui autor este : 

Authorship & Copyright Protection (beta):
 Colecțiile active ale acestui autor::

Cele mai recente texte introduse:

Poezie (73)
Proză (2)
Toate (75)

Cele mai recente texte introduse:

Comentarii:

Texte înscrise în bibliotecă:

Pagina: 2 : 1

Acuma cântecul s-a sfârsit :
Poezie 2005-04-22 (5862 afișări)

Auz :
Poezie 2005-07-29 (5896 afișări)

Aș vrea... :
Poezie 2010-03-05 (4427 afișări)

Bărbatul :
Poezie 2004-10-03 (6340 afișări)

Belsug trist :
Poezie 2005-05-09 (6753 afișări)

Blestem :
Poezie 2002-09-21 (6607 afișări)

Caisul :
Poezie 2010-03-05 (36705 afișări)

Cant :
Poezie 2004-01-31 (7987 afișări)

Cantecul desertaciunii :
Poezie 2002-09-21 (5563 afișări)

Clipă, desfă-ți aripile : din volumul "Cantarea Muntilor"
Poezie 2006-06-27 (6200 afișări)

Daruri :
Poezie 2005-05-09 (5663 afișări)

Despre iubirile mari :
Proză 2009-11-20 (4912 afișări)

Dimineața :
Poezie 2010-03-05 (11339 afișări)

Doamne, n-ajung pân'la tine? :
Poezie 2010-04-18 (3715 afișări)

DOAMNE, N-AM ISPRĂVIT :
Poezie 2006-11-08 (4412 afișări)

DOAMNE, UNDE-AI SA NE-AȘEZI PE NOI? :
Poezie 2006-11-08 (5384 afișări)

Dorința :
Poezie 2005-06-26 (5341 afișări)

Dragostea :
Poezie 2010-03-05 (4207 afișări)

Dragostea mea :
Poezie 2005-06-24 (13479 afișări)

Dumnezeu :
Poezie 2004-01-31 (5515 afișări)

Eu nu regret : Imnuri pentru pamant
Poezie 2004-01-31 (8135 afișări)

Fata de cincisprezece ani :
Poezie 2010-03-05 (3652 afișări)

Flori :
Poezie 2010-04-18 (4330 afișări)

Fraga : Imnuri pentru pamant
Poezie 2004-01-31 (4742 afișări)

Frumoase-s câmpiile vieții… :
Poezie 2010-04-18 (4174 afișări)


Pagina: 2 : 1





Biografie Magda Isanos

Magda Isanos (n. 17 aprilie 1916, Iași - d. 17 noiembrie 1944, București) scriitor român, a fost poetă, prozatoare și publicistă, soția lui Eusebiu Camilar.

S-a născut la Iași, ca fiică a lui Mihai Isanos și a Elisabetei (n. Bălan), doctori în medicină. A urmat școala primară la Costiujeni, spital unde lucrau părinții ei, în apropiere de Chișinău, iar liceul la Școala eparhială de fete din Chișinău. A studiat la Iași (1934-1938) dreptul și filozofia; licențiată în drept, a profesat scurt timp avocatura la Iași.

Debutează în 1932, cu versuri în revista "Licurici" a Liceului de băieți "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Chișinău.

S-a stins din viață la București, la 17 noiembrie 1944.

Bibliografie selectivă
Poezii, 1943, Iași
Cântarea munților, poezii, 1945, București
Focurile, dramă, în colaborare cu Eusebiu Camilar, 1945, București
Tara luminii, poezii, 1946, București
Versuri, 1955, București
Versuri, 1964, București
Cîntarea munților, 1988, București
Confesiuni lirice, poezii, 1989, Chișinău
Poezii/Poésies, ediție bilingvă română-franceză, traducere de Elisabeta Isanos, 1996, București






poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei și culturii. Scrie și savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică și concursuri. poezii
poezii
poezii  CăUtare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare și confidențialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!