poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Magda Isanos[Magda_Isanos]

 
  Magda_Isanos

Oraş de reşedinţă: Iași - București - România
Are limba maternă Are limba maternă


Biografie Magda Isanos

Pagina personală web Magda Isanos


 
Adresa directă a acestui autor este : 

Authorship & Copyright Protection (beta):
 Colecţiile active ale acestui autor::

Cele mai recente texte introduse:

Poezie (73)
Proză (2)
Toate (75)

Cele mai recente texte introduse:

Comentarii:

Texte înscrise în bibliotecă:

Pagina: 2 : 1

Acuma cântecul s-a sfârsit :
Poezie 2005-04-22 (6174 afişări)

Aș vrea... :
Poezie 2010-03-05 (4609 afişări)

Auz :
Poezie 2005-07-29 (6163 afişări)

Bărbatul :
Poezie 2004-10-03 (6610 afişări)

Belsug trist :
Poezie 2005-05-09 (6974 afişări)

Blestem :
Poezie 2002-09-21 (6843 afişări)

Caisul :
Poezie 2010-03-05 (38834 afişări)

Cant :
Poezie 2004-01-31 (8178 afişări)

Cantecul desertaciunii :
Poezie 2002-09-21 (5709 afişări)

Clipă, desfă-ți aripile : din volumul "Cantarea Muntilor"
Poezie 2006-06-27 (6416 afişări)

Daruri :
Poezie 2005-05-09 (5880 afişări)

Despre iubirile mari :
Proză 2009-11-20 (5122 afişări)

Dimineața :
Poezie 2010-03-05 (12007 afişări)

Doamne, n-ajung pân'la tine? :
Poezie 2010-04-18 (3930 afişări)

DOAMNE, N-AM ISPRÃVIT :
Poezie 2006-11-08 (4650 afişări)

DOAMNE, UNDE-AI SA NE-AȘEZI PE NOI? :
Poezie 2006-11-08 (5638 afişări)

Dorința :
Poezie 2005-06-26 (5595 afişări)

Dragostea :
Poezie 2010-03-05 (4400 afişări)

Dragostea mea :
Poezie 2005-06-24 (13953 afişări)

Dumnezeu :
Poezie 2004-01-31 (5747 afişări)

Eu nu regret : Imnuri pentru pamant
Poezie 2004-01-31 (8456 afişări)

Fata de cincisprezece ani :
Poezie 2010-03-05 (3828 afişări)

Flori :
Poezie 2010-04-18 (4642 afişări)

Fraga : Imnuri pentru pamant
Poezie 2004-01-31 (4945 afişări)

Frumoase-s câmpiile vieții… :
Poezie 2010-04-18 (4359 afişări)


Pagina: 2 : 1





Biografie Magda Isanos

Magda Isanos (n. 17 aprilie 1916, Iași - d. 17 noiembrie 1944, București) scriitor român, a fost poetă, prozatoare și publicistă, soția lui Eusebiu Camilar.

S-a născut la Iași, ca fiică a lui Mihai Isanos și a Elisabetei (n. Bălan), doctori în medicină. A urmat școala primară la Costiujeni, spital unde lucrau părinții ei, în apropiere de Chișinău, iar liceul la Școala eparhială de fete din Chișinău. A studiat la Iași (1934-1938) dreptul și filozofia; licențiată în drept, a profesat scurt timp avocatura la Iași.

Debutează în 1932, cu versuri în revista "Licurici" a Liceului de băieți "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Chișinău.

S-a stins din viață la București, la 17 noiembrie 1944.

Bibliografie selectivă
Poezii, 1943, Iași
Cântarea munților, poezii, 1945, București
Focurile, dramă, în colaborare cu Eusebiu Camilar, 1945, București
Tara luminii, poezii, 1946, București
Versuri, 1955, București
Versuri, 1964, București
Cîntarea munților, 1988, București
Confesiuni lirice, poezii, 1989, Chișinău
Poezii/Poésies, ediție bilingvă română-franceză, traducere de Elisabeta Isanos, 1996, București






poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  CăUtare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!